reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2023

reklama
Czy Wam też tak szybko leci czas? Dziś wchodzę w 3 trymestr🙈 U mnie dziś aktywny dzień, wczoraj wymyśliłam, ze kupimy dodatkowa komodę dla Jasia. Wiec wizyta w brw. Mam też kardiologa, u którego nie byłam 6 lat😳 Mam nadzieję, że zrobi mi echo serca i oceni jego pracę, czy nadaje się do porodu naturalnego.
Nie obyło się tez bez głupich snów, wszyscy zmarli mi sie śnili lub same imiona zmarłych🤯

Załączniki

• IMG_0087.jpeg
    IMG_0087.jpeg
    32,4 KB · Wyświetleń: 59
Hejka dziewczyny 👭 jak się czujecie? Jaknwasze maluszki? Szaleją w brzuszku? Jakieś wiadomości z badań od lekarzy?
Hej :) moja mała jest najbardziej aktywna wtedy kiedy ja chce iść spać wieczorem, albo rano jak chcę dłużej pospać, także może być wesoło jak przyjdzie na świat 😅 ale czucie ruchów dziecka w brzuchu to najlepsze co mnie spotyka w ciąży 🩷 poza tym strasznie zaczął swędzieć mnie brzuch, ale wydaje mi się, że w końcu znalazłam na niego sposób - olejek z Musteli. Już zaczęłam podejrzewać, że to cholestaza, bo swędziały mnie też nogi i ręce, ale to chyba tylko przesuszona skóra, bo przeszło po dobrym balsamie. Wizytę u lekarza mam w czwartek :)

Czy Wam też tak szybko leci czas? Dziś wchodzę w 3 trymestr🙈 U mnie dziś aktywny dzień, wczoraj wymyśliłam, ze kupimy dodatkowa komodę dla Jasia. Wiec wizyta w brw. Mam też kardiologa, u którego nie byłam 6 lat😳 Mam nadzieję, że zrobi mi echo serca i oceni jego pracę, czy nadaje się do porodu naturalnego.
Nie obyło się tez bez głupich snów, wszyscy zmarli mi sie śnili lub same imiona zmarłych🤯
Mi czas szybko leci od kiedy weszłam w II trymestr i jestem na L4 😀 paradoksalnie w domu mam jakoś więcej zajęcia niż w pracy, gdzie mi się dłużyło, ale może to też wina ciągłych mdłości i zmęczenia w I trymestrze.

Załączniki

• Screenshot_20230313_091336_Photos.jpg
    Screenshot_20230313_091336_Photos.jpg
    83,1 KB · Wyświetleń: 47
No to moja Młoda ostatnio szaleje 😊
Daj znac jak po lekarzu we wtorek.
Ja dzisiaj zauważyłam, że kostki mi puchną 😕 i nie wiem czy to źle? Jestem w 25 tygodniu.
Byłam na wizycie prywatnej..
Ostatnio na nfz 6.03 mały niby ważył 1050 g a dzisiaj 1040g, mam nadzieję że to błąd pomiaru.. położenie miednicowe i Ignaś niestety nie chciał się pokazać. Dalej mam brać żelazo. Teraz czekamy na echo, mam 28.03

Ostatnio na nfz 6.03 mały niby ważył 1050 g a dzisiaj 1040g, mam nadzieję że to błąd pomiaru.. położenie miednicowe i Ignaś niestety nie chciał się pokazać. Dalej mam brać żelazo. Teraz czekamy na echo, mam 28.03
Wg mnie błąd pomiaru ,a to dwaj inni lekarze ten na NFZ i prywatnie ?

reklama
Błąd pomiaru ;) a waga to jest "szacunkowa" więc zawsze może ważyć więcej niż jest podane. Albo mniej.

Do góry