reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2023

Nie chcę podcinać skrzydeł, ale tak beta po 5 dniach tak średnio wygląda ;/
Noo nie mam wielkich nadziei. Niektórym się udaje ale to trzeba mieć dużo szczęścia.
Poczekaj może z decyzją do piątku, też przydałaby się jakaś konsultacja z lekarzem
Idę dziś mimo wszystko na wizytę bo poproszę o leki na stymulację owulacji w następnym cyklu, jeśli faktycznie teraz się nie uda.
Wychowawczy ma duży minus że zostanę bez kasy, niby się utrzymamy z jednej wypłaty ale tak jak teraz zrobić całe badania genetyczne to nie problem, tak bez mojej wypłaty już trzeba będzie ograniczać wydatki. Zawsze możemy ruszyć oszczędnościowe no ale sama nie wiem. Znowu będzie wisiał nade mną jak kat termin końca wychowawczego, może lepiej żyć normalnie i jak się uda to się uda.

reklama
Noo nie mam wielkich nadziei. Niektórym się udaje ale to trzeba mieć dużo szczęścia.

Idę dziś mimo wszystko na wizytę bo poproszę o leki na stymulację owulacji w następnym cyklu, jeśli faktycznie teraz się nie uda.
Wychowawczy ma duży minus że zostanę bez kasy, niby się utrzymamy z jednej wypłaty ale tak jak teraz zrobić całe badania genetyczne to nie problem, tak bez mojej wypłaty już trzeba będzie ograniczać wydatki. Zawsze możemy ruszyć oszczędnościowe no ale sama nie wiem. Znowu będzie wisiał nade mną jak kat termin końca wychowawczego, może lepiej żyć normalnie i jak się uda to się uda.
trzymam kciuki i daj znać jak po wizycie

Daj koniecznie znać po wizycie 😘

No właśnie nikoniecznie. Mi endokrynolog mówił, ze zawsze badanie po tabletce, bo przecież sprawdzamy jak działają na nas leki, a nie jak fukncjonujemy bez nich.
euthyrox, letrox nie wpływa na wyniki TSH, ale na Ft4 już tak. Zaleca się 24h przed badaniem nie przyjmować leków z lewotyroksyną (euthyrox, letrox). Pamiętajcie też na przyszłość, że biotyna może fałszować wyniki trójki tarczycowej i przeciwciał anty tg i tpo.

Zapomniałam wam napisac, ze kupiłam sobie pierwsze ciążowe jeansy 🙈. Mieszczę się jeszcze w niektóre „stare”, ale odpinam guzik, bo mnie cisną. Jak boli podbrzusze, to jednak ten ucisk jest nieprzyjemny 🙄. Mam tez rajstopki ciążowe, bo w niedziele jedziemy na chrzciny i dla wygody ubieram sukienkę 😊.

reklama
euthyrox, letrox nie wpływa na wyniki TSH, ale na Ft4 już tak. Zaleca się 24h przed badaniem nie przyjmować leków z lewotyroksyną (euthyrox, letrox). Pamiętajcie też na przyszłość, że biotyna może fałszować wyniki trójki tarczycowej i przeciwciał anty tg i tpo.
Mi lekarz nie mowil teraz żeby zrobić dodatkowo ft3 i ft4 bo mialam poprzednim razem, czyli skoro ich nie robię a letrox nie wpływa na wynik tsh to można wziąść :)

Do góry