reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2023

@DobreMyśli widzę, że nas podczytujesz ☺️ Ja myślę co jakiś czas o Tobie- czy wszystko jest w porządku?❤️
Przyłapana 🙈🤭 bardzo mi miło, że o mnie pamiętasz 🥺❤️ na razie ciężko stwierdzić czy jest ok. Byłam już na dwóch wizytach u gina. Z powodu tego jednorazowego plamienia dostałam dupka 3x1. Na pierwszym usg niby był pęcherzyk ale jakiś dziwny, gin dojrzał jakiś płyn przy nim podejrzewał krew. Kazał zrobić badania : mocz, morfologię, tsh i glukoze. Wszystko w normie poza glukoza 🙄 111 mg 😏 powtórzyłam wczoraj jeszcze raz żeby mieć drugi wynik przed wizytą (miałam wczoraj) ale też 111mg 🤦🏼‍♀️. Pojechałam na wizytę, dostałam zalecenie zrobić krzywa 🤢(i skierowanie w razie wu do poradzi diabetologicznej) jutro mam zamiar iść. Usg wczoraj już dużo lepsze ☺️ pęcherzyk ideolo znacząca poprawa, po płynie ani śladu ale czy coś w pęcherzyku było ciężko stwierdzić bo ze stresu tak mu tam nogami latałam , że trudno było mu cokolwiek uchwycić 🙈 przez moment coś było ale jak to zobaczyłam to jeszcze mocniej latałam i guzik 🤷🏼‍♀️🙄 Założył mi już kartę ciąży i umówił na następna wizytę, którą mam w następny poniedziałek. Mam nadzieję, że będzie już serduszko.

reklama
Zazdroszczę Wam tych wszystkich wczesnych wizyt ;-) Choćbym chciała, to nie znalazłabym terminu :-( Po mojej izolacji covidowej powtórzyłam dziś betę, przyrost jest OK, więc teraz mogę czekać do USG w następnym tygodniu...;-)

Przyłapana 🙈🤭 bardzo mi miło, że o mnie pamiętasz 🥺❤️ na razie ciężko stwierdzić czy jest ok. Byłam już na dwóch wizytach u gina. Z powodu tego jednorazowego plamienia dostałam dupka 3x1. Na pierwszym usg niby był pęcherzyk ale jakiś dziwny, gin dojrzał jakiś płyn przy nim podejrzewał krew. Kazał zrobić badania : mocz, morfologię, tsh i glukoze. Wszystko w normie poza glukoza 🙄 111 mg 😏 powtórzyłam wczoraj jeszcze raz żeby mieć drugi wynik przed wizytą (miałam wczoraj) ale też 111mg 🤦🏼‍♀️. Pojechałam na wizytę, dostałam zalecenie zrobić krzywa 🤢(i skierowanie w razie wu do poradzi diabetologicznej) jutro mam zamiar iść. Usg wczoraj już dużo lepsze ☺️ pęcherzyk ideolo znacząca poprawa, po płynie ani śladu ale czy coś w pęcherzyku było ciężko stwierdzić bo ze stresu tak mu tam nogami latałam , że trudno było mu cokolwiek uchwycić 🙈 przez moment coś było ale jak to zobaczyłam to jeszcze mocniej latałam i guzik 🤷🏼‍♀️🙄 Założył mi już kartę ciąży i umówił na następna wizytę, którą mam w następny poniedziałek. Mam nadzieję, że będzie już serduszko.
Cieszę się, że wszystko idzie w dobrym kierunku ☺️Trzymam kciuki, żeby nie rozwinęła się cukrzyca 🙏 Kolejna wizytę mamy w ten sam dzień - mam nadzieję,że już obie zobaczymy swoje serduszka ❤️

Po wizycie. Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem zoltkowym, nastepna wizyta dopiero za 3 tygodnie. Na dzień dobry dostałam 25 eutyrox, w poprzedniej ciąży też brałam, a jeszcze później acard. L4 wypisał już ciążowe więc mam nadzieję że to dobry znak

Po wizycie. Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem zoltkowym, nastepna wizyta dopiero za 3 tygodnie. Na dzień dobry dostałam 25 eutyrox, w poprzedniej ciąży też brałam, a jeszcze później acard. L4 wypisał już ciążowe więc mam nadzieję że to dobry znak
Na co bralas acard? :) gratuluję pęcherzyka z pęcherzykiem zoltkowym 😘

Ostatnia edycja:
Acard na wysokie ciśnienie. Tydzień przed porodem trafiłam do szpitala bo i tak było wysokie 165/95 i tak już zostałam do porodu. Dupa! Teraz patrzę i tam nie ma nic o pęcherzyku zoltkowym 😱
Na co bralas acard? :) gratuluję pęcherzyka z pęcherzykiem zoltkowym 😘

Załączniki

• 20221004_211027.jpg
    20221004_211027.jpg
    922 KB · Wyświetleń: 94
  • 20221004_211331.jpg
    20221004_211331.jpg
    461,3 KB · Wyświetleń: 94
reklama
Witam się i ja. Właśnie przeczytałam was od początku.
Pierwszy test zrobiłam 1 października i wyszedł pozytywny. Om miałam 1 września, wiec termin wychodzi mi na 7 czerwca. Wizytę u gin mam 20.10, będzie to 7 tydzień. Nie chce tez iść za szybko, bo u nas wykonuje się tylko 3 USG w ciąży. Podbrzusze jak na okres pobolewa mnie cały czas, już się przyzwyczaiłam, ale dzisiaj zaczęła mnie trochę głowa pobolewac. Mam nadciśnienie tętnicze, a odstawiłam leki, bo nie wiem czy mogę je brać. Jak bol głowy nie ustąpi, to wizyta u gin będzie niestety wcześniejsza.
Mam 35 lat. Mieszkam w Niemczech, jestem mama 15 letniej Zuzi i 10 letniego Tymona.

Do góry