reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Hej, dziewczyny , piszę tu pierwszy raz, też mam termin na czerwiec, chciałabym zapytać czy te delikatne ruchy dzidziusia podobne do trzepotu skrzydeł motyla powinno czuć się codziennie? Wczoraj czułam cały dzien a dziś w ogóle ☹
Cześć 🙂 tez się ostatnio nad tym zastanawiałam bo jakieś 4 dni temu zaczęłam czuć pierwsze ruchy i wczoraj pierwszy dzień ze nic- chociaż mogłam poprostu nie wyczuć 🤷‍♀️ Dzisiaj już normalnie dzidziuch dokazuje 🙂 wiec myśle, ze na spokojnie jeszcze nie wszystkie ruchy wyczuwamy bądź dzidzia w danym dniu jest spokojniejsza

reklama
Cześć 🙂 tez się ostatnio nad tym zastanawiałam bo jakieś 4 dni temu zaczęłam czuć pierwsze ruchy i wczoraj pierwszy dzień ze nic- chociaż mogłam poprostu nie wyczuć 🤷‍♀️ Dzisiaj już normalnie dzidziuch dokazuje 🙂 wiec myśle, ze na spokojnie jeszcze nie wszystkie ruchy wyczuwamy bądź dzidzia w danym dniu jest spokojniejsza
Aha, dziękuję za odpowiedź. Zobaczymy jak będzie jutro , a we wtorek mam usg więc zobaczę jak się miewa mój dzidziuś 😊 czy któraś z Was używa detektora tętna płodu i czy warto ? , bo nie mogę się zdecydować, ponieważ gdzieś czytałam że czasem można źle wyczuć tętno i jest stres ...

Hej, dziewczyny , piszę tu pierwszy raz, też mam termin na czerwiec, chciałabym zapytać czy te delikatne ruchy dzidziusia podobne do trzepotu skrzydeł motyla powinno czuć się codziennie? Wczoraj czułam cały dzien a dziś w ogóle ☹
Nie masz się co martwić dzidzia jest mała jeszcze i ma dużo miejsca może się inaczej ułożyła.tez się o to martwiłam i tak mi dziewczyny stąd mówiły.możesz spróbować pobudzić maluszka zjadając coś słodkiego.dzieci już w brzuchu wyrabiają sobie jakiś cykl dnia.Moja niunia np.jest bardziej pobudzona wieczorem o takiej porze jak teraz.w sumie trochę się martwię że jej tak zostanie haha

Nie masz się co martwić dzidzia jest mała jeszcze i ma dużo miejsca może się inaczej ułożyła.tez się o to martwiłam i tak mi dziewczyny stąd mówiły.możesz spróbować pobudzić maluszka zjadając coś słodkiego.dzieci już w brzuchu wyrabiają sobie jakiś cykl dnia.Moja niunia np.jest bardziej pobudzona wieczorem o takiej porze jak teraz.w sumie trochę się martwię że jej tak zostanie haha
Też tak sobie myślę... niestety słodkie odpada bo na 99% mam cukrzycę ciążową , wizyta u diabetologa jeszcze przede mną ale wyniki krzywej cukrowej nie są najlepsze także póki co nie jem nic słodkiego. W 1 trymestrze jeszcze przed zrobieniem wyników krwi miałam ogromną ochotę na słodycze 🤭 A z tego co słyszałam to dzidzia w brzuszku woli harcować wieczorami i nocą 😁 a czy później tak zostaje to nie wiem...

Dziewczyny skąd zamawiacie kocyki? Ja mam jeden bambusowy, bedzie lato więc pielucha flanelowa czy muślinowa wystarczy?

U mnie niestety cukry na czczo szaleją, mimo że mam juz insulinę. Ale podchodzę do tego na chłodno. Na szczęscie po.posiłkach jest w porządku.

A co do kocyków. Mi się podają te od mamyginekolog. I myślę, że stamtąd zamówię. Nie wiem czy mogę linka wklejać tutaj?

Swoją drogą przejrzałam sobie ich ofertę i kilka rzeczy na pewno zamówie. Hitem jest dla mnie np miseczka higieniczna.

Dziewczyny skąd zamawiacie kocyki? Ja mam jeden bambusowy, bedzie lato więc pielucha flanelowa czy muślinowa wystarczy?
Niestety w Polsce lata nie są zbyt gorące, to jednak różnej grubości... Bo od ok 15 st do 35 to jest rozstrzał... Chociaż tych powyżej 30 to się pewnie z 2 tyg na te 3 miesiące uzbierają... 😅🤣

W poprzedniej ciąży mój synuś urzędował w brzuszku późnym wieczorem i w nocy🙂 też zastanawiałam się czy mu tak nie zostanie i powiem szczerze że bąbel ma 20 miesięcy i nie ma nocy żeby się nie budził. Nie je w nocy ale wierci się bardzo często i non stop pije😊 być może faktycznie w brzuszku w nocy dokazywał i teraz też. nie raz już jestem zmęczona... Bo to długo trwa ale ogólnie to w poprzedniej ciąży i tej teraz mam problem ze snem. Budzę się i nie mogę już zasnąć.

W poprzedniej ciąży mój synuś urzędował w brzuchu późnymi wieczorami i w nocy. Zastanawiałam się czy po urodzeniu nie będzie w nocy dokazywał i... Bąbel ma 20 miesięcy i jeszcze nie przesypia nocy. Nie je już w nocy ale kręci się, nie daje spać i dużo pije. Nie wiem czy tak po prostu ma czy faktycznie urzędowanie po nocach w brzuchu wyszło😁

reklama
Oj dwa razy mi się wysłało... Dziewczyny mam pytanko. Czy któraś z was sugerowała się wyrostkiem płciowym ze zdjęć USG? I czy faktycznie potwierdziła wam się płeć dzidziusia? Ja do końca miałam nie znać płci ale jesteśmy ciekawi zresztą wolę się przygotować. I na połówkowym zapytam. Obejrzałam zdjęcia z USG 12 etc i wygląda na chłopca. Teraz jestem ciekawa czy się mylę. Czuję że będzie chłopczyk przez to. Nie mam z tym problemu bo mam dwóch fajnych synów ale myślałam że będzie siostra dla córy 😊

Do góry