reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Dziewczyny,
co poleciłyście mi na gardło? Bo zupełnie trzy dni temu mnie nie bolał i w sumie nie zapisałam sobie to, ale od wczoraj wieczór gardło zaczyna mnie atakować a dzisiaj śliny przełykać nie mogę. Także, co na gardło?

Trzymam kciuki za wizyty!! ❤
Pre nalen. Isla. Możesz też Tantum Verde w spray- tak słyszałam, ale głowy za to nie dam sobie uciąć.

reklama
Dziewczyny chodzicie na wizyty prywatnie czy NFZ? Ja właśnie się zastanawiam ale chyba będę kontynuować w klinice, z tym że u innego lekarza bo mój doktorek ciąży nie prowadzi :(
Znalazłam fajna panią na NFZ i u niej będę prowadzić ciąże . Nie przeraziła się wywiadu, ustawiła fajnie leki, zabezpieczyła, jest bardzo miła , jestem zadowolona :)

Co do glukozy , mnie zawsze kazali zwykła, bez cytryny, bo cytryna zaburza. Najokropniejsze badanie, bleeeeeee. Dobrze, ze jeszcze mam czas .
Widać są różne szkoły... Może zależy od labolatorium i ich sprzętów?

Za godzinę mam jechać na USG... I już nie mogę się doczekać, a jednocześnie się troszkę stresuję...

Mam nadzieję, że wszystko będzie ok...
W końcu nie mam niepokojących objawów (czasami coś brzuch zaboli, ukłuje, ale to chyba normalne)...

Powodzenia na wizytach!
@PsychoPatka91 mogłabyś poprawić u mnie 22.11 to będzie prenatalne. Zwykle USG będę mieć chyba w przyszłym tygodniu ale mnie jestem pewna więc nie wpisuję tego.

Odnośnie cytryny w glukozie to u mnie położne same zachęcały, żeby wcisnąć sok z połówki. No chyba, że coś się zmieniło bo robiłam to badanie w 2019r.

Powodzenia na wizytach!
@PsychoPatka91 mogłabyś poprawić u mnie 22.11 to będzie prenatalne. Zwykle USG będę mieć chyba w przyszłym tygodniu ale mnie jestem pewna więc nie wpisuję tego.

Odnośnie cytryny w glukozie to u mnie położne same zachęcały, żeby wcisnąć sok z połówki. No chyba, że coś się zmieniło bo robiłam to badanie w 2019r.
Też robiłam nie raz i zawsze już dostawałam od nich na miejscu to mnie czasami pytały, czy mam odruch wymiotny, jeśli tak to proszą o wypicie z cytryną, jeśli nie mogę wypić normalną (do wyboru do koloru jak w barze niemalże) 🤣🙃

Ale tak sobie myślę, może wybierają mniejsze zło? Bo jeśli pacjentka zwymiotuje całe badanie idzie do kosza 🤔

Witam 🤰🏽🤰🏽

Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

@Hmmmm - wizyta 05.11
@JPat91 - wizyta 05.11
@Mamafasolki - wizyta 05.11
@chucherko - wizyta 05.11 usg

Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Za dobre wiadomości i piękne widoki! ✊🏼☀️

@Mayred91 - wizyta 08.11
@Magdalena09 - wizyta 08.11
@Anolik - wizyta 09.11
@Aniaaq - wizyta 10.11
@angeliskax - wizyta 10.11 priv
@Katarzyna542 - wizyta 10.11
@angeliskax - wizyta 12.11 NFZ
@paxi_ab - wizyta 15.11
@Jetkaa - wizyta 15.11
@PsychoPatka91 - wizyta 16.11
@weronika9196 - wizyta 16.11
@Bosiek - wizyta 16.11 patologia ciąży
@Hankaa - wizyta 16.11
@meth - wizyta 16.11 prenatalne
@joszka - wizyta 16.11
@zaskoczONA - wizyta 17.11 prenatalne
@Stelle - wizyta 17.11
@Paulina_N - wizyta 18.11
@Hmmmm - wizyta 18.11 usg genetyczne
@Lilka92 - wizyta 19.11
@Bosiek - wizyta 19.11 NFZ
@TuRuda - wizyta 19.11 prenatalne
@Iza-09 - wizyta 19.11 prenatalne
@Genadia - wizyta 22.11
@Tiruriru1 - wizyta 23.11
@Mimi94 - wizyta 23.11 NFZ
@Katarzyna542 - wizyta 23.11
@Passtelova - wizyta 25.11 prenatalne
@Mayred91 - wizyta 25-26.11 prenatalne
@Passtelova - wizyta 26.11
@MamaLama - wizyta 26.11 prenatalne
@MamaLama - wizyta 29.11
@chucherko - wizyta 29.11 prenatalne
@joszka - wizyta 30.11 prenatalne
@Katarzyna542 - wizyta 10.12 prenatalne

Za bety do nieba i za Kropki, aby zechciały z nami zostać ✊🏼✊🏼
Kochana z 12 przełożyłam na 19.11. Niestety jestem chora i badanie krwi bede musiala zrobic dopiero 18 jak wyzdrowieje 😏

Dziewczyny, a ja się zastanawiam czy któraś z Was także nie widzi żadnych zmian w cyckach? Dzisiaj 6+3, a ja mam cycki miękkie i w ogóle nie widać żadnej zmiany... Przy poprzedniej ciąży od samego początku miałam piękne, jędrne i zauważalnie większe, nawe zanim test zrobiłam, a teraz zupełnie nic (choć fakt że to była ciąża bliźniacza). Progesteron, estradiol, prolaktyna, beta, wszystko w normie, a cycki jak sflaczałe baloniki :(

reklama
Dziewczyny, a ja się zastanawiam czy któraś z Was także nie widzi żadnych zmian w cyckach? Dzisiaj 6+3, a ja mam cycki miękkie i w ogóle nie widać żadnej zmiany... Przy poprzedniej ciąży od samego początku miałam piękne, jędrne i zauważalnie większe, nawe zanim test zrobiłam, a teraz zupełnie nic (choć fakt że to była ciąża bliźniacza). Progesteron, estradiol, prolaktyna, beta, wszystko w normie, a cycki jak sflaczałe baloniki :(
Ja w pierwszej i drugiej objawy cyckowe miałam dopiero pod koniec... (W drugiej połowie ciąży)...

Teraz jakoś wyjątkowo szybko prawie od razu...

Do góry