reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Pocieszające jest to, że w pierwszej kolejności organizm odżywia dziecko, nie nas. Ja dzisiaj nie mogę patrzeć na jedzenie. Mam fatalny dzień, najgorszy od początku ciąży :( na szczęście nadal bez wymiotów, ale było rano blisko.
No na szczęście mam z czego zrzucać więc niech to wszystko idzie w fasolkę 🙈 cały czas mówiłam że chciałabym poczuć też mdłości ale czuje się jak wrak człowieka 🤦‍♀️ jakbym miała się teraz dzieckiem opiekować to leżę 🙈

reklama
Dziewczyny pierwsza wizyta udana 🥰🥰🥰 jest dzidzia, jest serduszko. Z USG wychodzi 7+6 a z om jest 8+1. Zarodeczek 1,49 wygląd kurczaczka. Serducho 134/min.
Zmartwił mnie tylko krwiak podkosmowkowy ale za dwa tygodnie mam wizytę i bedziemy kontrolować. Póki co sporo badań z krwi. Dostałam już skierowanie na prenatalne się zapisać w specjalistyczne miejsce i na pappa. Mam za darmo z racji wieku.
No i duphaston obowiązkowo 3 razy dziennie jako dodatek do acardu i prenatalu.
Tak się cieszę że płacze od czasu wizyty

Dziewczyny pierwsza wizyta udana 🥰🥰🥰 jest dzidzia, jest serduszko. Z USG wychodzi 7+6 a z om jest 8+1. Zarodeczek 1,49 wygląd kurczaczka. Serducho 134/min.
Zmartwił mnie tylko krwiak podkosmowkowy ale za dwa tygodnie mam wizytę i bedziemy kontrolować. Póki co sporo badań z krwi. Dostałam już skierowanie na prenatalne się zapisać w specjalistyczne miejsce i na pappa. Mam za darmo z racji wieku.
Mamy tak samo!! 7+6 i 1,49 cm 🤗❤ mój kurczaczek narazie się słabo prezentuje ale za 2 tygodnie czuje ze będzie zdjęcie do ramki 😂

Załączniki

• 20211104_181731.jpg
    20211104_181731.jpg
    444,3 KB · Wyświetleń: 71
Jestem po wizycie :) oficjalnie 7t 6d ,bobelek ma 1,49cm niestety ustawił się tak ze nic nie było widać dlatego zdjęcia nie dodam bo póki co kropka niewyraźna , serduszko 165 uderzeń, kolejna wizyta 23.11 wiec wtedy powinien być bardziej fotogeniczny. Potwierdzone że ciaza pojedyncza ;) Karta ciąży założona 🤗❤ tatuś mógł popatrzeć na kropka i posłuchać serduszka:) niestety z powodu glukozy 104 muszę zrobić krzywa cukrowa ale to już widziałam po wyniku że tak będzie :)
super wiadomość 😍

ale cudownie! ❤️❤️❤️

reklama
Ja mam pytanie czy jeśli bylyscie przeziebione/chore przekladaliscie badanie krwi?
Ja wlasnie niby powinnam mieć zrobione do następnego tygodnia, ale coś czuje ze nie wylecze się i chce przesunąć o jeszcze tydzień badania, ale wtedy bedzie już 10 tydzień, a nie wiem czy on nie chcial tych badań do 9 tygodnia... 🤔
U mnie prosiła o zrobienie badań przed kolejna wizyta, nie koniecznie określała tygodnie

Do góry