hbd 7+4A ktory tydzien jesteś?
reklama
Joannaa24
Fanka BB :)
Ja poniekąd. Dziś byłam na NFZ ale na następną wizytę idę do tego samego lekarza prywatnie. A skierowania na badania wypisuje mi położna, a doktor tylko pieczątkę daje. Także płacę tylko za USG w prywatnym gabinecie, reszta na fundusz. Pod koniec ciąży pójdę jeszcze na wymaz na gbs też do szpitala na NFZ do mojego lekarza żeby nie płacić. A dziś w ramach wizyty miałam robioną cytologię, też z funduszu.
Hej, gratuluję dzisiejszych wizyt. Ja byłam w zeszły wtorek 6+3 i było serduszko, jutro idę na NFZ 7+3, pewnie też zrobi USG ale zależy mi na skierowaniu na badania. Prowadzicie ciążę prywatnie i na NFZ? Przyznajecie się o tym lekarzom?
Mamamonia88
Duże znaczenie ma też czy L4 będzie płacił ZUS czy pracodawca bo ja byłam płacona przez ZUS to zanim przyszła mi pierwsza wypłata za L4 minęło prawie 2 msce..... Ale przyjaciólka była wypłacana z firmy i co miesiąc regularnie dostawała przelew taka sama wypłatę jak zwykle .@chucherko
to w mojej sytuacji. Jak myślisz?
W sierpniu w starej pracy byłam na zwolnieniu lekarskim przez 5 dni. Podjęłam się nowej pracy będąc na wypowiedzeniu w trakcie urlopu we wrzesniu. Starą pracę zakończyłam 30.09. Nową pracę zaczęłam 15 września (umowa o pracę).
Jak się bedzie liczył zasiłek macierzyński? Na zwolnienie na razie nie planuje iść.
Klaudia126
Kochana spokojnie, u mnie 6t1d był widoczny jedynie pęcherzyk ciążowy bez pęcherzyka żółtkowego, a tym bardziej bez zarodka. Wielkość pęcherzyka 1.21cm i pusto w środku. Od tej wizyty minęło prawie dwa tygodnie, a wizytę mam już w ten czwartek i na samym początku owszem dłużyło mi się, miałam ciężki czas przez 2-3 dni(czarne myśli), a teraz jestem spokojna i opanowana i co ma być to będzie, nie jestem niestety w stanie wpłynąć na to co zobaczę na tej wizycie, ale wierzę, że dobre myśli przyciągną dobre wieściJa już też po wizycie... Tak jak myślałam - będę świrować, analizować i porównywać z poprzednim pustym jajem dzisiaj u mnie 4+5. Na USG widoczny sam pęcherzyk 0,58cm. Lekarz uspokajał że w ogóle fajnie ze go widać ale nie wiem czy przy takiej szybkiej owulacji nie powinień być większy dzisiaj mam tak jakby 33dc, w tej poprzedniej to też wychodziło że byłam w 33 dniu, też miałam wtedy szybciej owu a pęcherzyk miał 0,61 wybłagałam i idę na kontrolę za tydzień we wtorek. Chciał mnie dopiero za 3tyg widzieć ale postukałam się a głowę... Nie umiałabym funkcjonować żyjąc w takiej niepewności
angeliskax
Moderator
Powyżej 20 pracowników to pracodawca płaci? Jesli tak to juz raczej wiem kto będzie płaciłDuże znaczenie ma też czy L4 będzie płacił ZUS czy pracodawca bo ja byłam płacona przez ZUS to zanim przyszła mi pierwsza wypłata za L4 minęło prawie 2 msce..... Ale przyjaciólka była wypłacana z firmy i co miesiąc regularnie dostawała przelew taka sama wypłatę jak zwykle .
Klaudia126
Mój ginekolog powiedział, że da mi skierowanie na Karową, bo wyszedł mi zły wynik obciążenia glukozą i dobrze by było jakbym też tam rodziła (conamniej godzinę drogi mam od domu) także mam nadzieję, że na spokojnie zdążę dojechaćUfff po wizycie, ale stwierdził, że moją ciążę ma obowiązek prowadzić poradnia perinantologii i nie chciał słuchać tłumaczenia, że na żelaznej stwierdzili, że poradnia perinantologii działa doraźnie we współpracy z prowadzącym...
Jak usłyszał że na żelaznej próbowałam, skomentował, że może lepiej żebym spróbowała na brudnie (kompletne zadupie Warszawy) bo żelazna to sobie taki szpitalek i mają głównie ciąże fizjologiczne.... Yyy to rozumiem że referencje (to jest szpital 3ciej referencyjnosci) rozdają za piękny uśmiech czy jak?
Tak czy inaczej karty ciąży nadal nie mam
angeliskax
Moderator
O, zdecydowanie tak mi się podoba! Dzięki !Od dnia zatrudnienia w nowej firmie. Czyli zwolnienie np od stycznia to podstawa wrzesien-grudzien 2021
Klaudia126
Tak, ja chodzę i na NFZ i prywatnie. Obydwoje lekarze wiedzą, że chodzę też do innego i żaden z nich nie ma z tym problemu. Jedynie co to kartę ciąży założy mi ten na NFZHej, gratuluję dzisiejszych wizyt. Ja byłam w zeszły wtorek 6+3 i było serduszko, jutro idę na NFZ 7+3, pewnie też zrobi USG ale zależy mi na skierowaniu na badania. Prowadzicie ciążę prywatnie i na NFZ? Przyznajecie się o tym lekarzom?
reklama
Klaudia126
A wiesz może, jak sprawdzić to czy pracodawca w ogóle podał Cię do ZUSu, żeby oni Ci wypłacili? W sensie jest możliwość sprawdzenia tego na swoim koncie ZUSu czy pozostaje tylko kontakt telefoniczny albo osobisty?Duże znaczenie ma też czy L4 będzie płacił ZUS czy pracodawca bo ja byłam płacona przez ZUS to zanim przyszła mi pierwsza wypłata za L4 minęło prawie 2 msce..... Ale przyjaciólka była wypłacana z firmy i co miesiąc regularnie dostawała przelew taka sama wypłatę jak zwykle .