reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Ale owulacji też nie zna terminu to ja już nic z tego nie rozumiem ...
OM miałam 21 sierpnia, cykl trwa u mnie 30-32 dni i ona podejrzewa, że do zapłodnienia doszło ok 11 września. W dniach 4-10 września nie kochałam się także podejrzewa, że zaraz po tych dniach doszło do zapłodnienia, bo wtedy zgadzało by się z tym co jest na USG, ale tak się chyba ciąży nie liczy.. ja już sama nie wiem co mam o tym myśleć, wydaje mi się, że niektóre informacje, które mi podała to wyssała z palca

OM miałam 21 sierpnia, cykl trwa u mnie 30-32 dni i ona podejrzewa, że do zapłodnienia doszło ok 11 września. W dniach 4-10 września nie kochałam się także podejrzewa, że zaraz po tych dniach doszło do zapłodnienia, bo wtedy zgadzało by się z tym co jest na USG, ale tak się chyba ciąży nie liczy.. ja już sama nie wiem co mam o tym myśleć, wydaje mi się, że niektóre informacje, które mi podała to wyssała z palca
Po 20 dniach owulacja ? Ja mam 31 cykle miałam okres 6 września a owulację 19 więc coś mi nie gra z tych Twoich wyliczeń ... Moim zdaniem koło 4 miałaś owulację a nie dopiero 11 ale może się nie znam 🙆

Po 20 dniach owulacja ? Ja mam 31 cykle miałam okres 6 września a owulację 19 więc coś mi nie gra z tych Twoich wyliczeń ... Moim zdaniem koło 4 miałaś owulację a nie dopiero 11 ale może się nie znam 🙆
każdej z nas inaczej wypada owulacja. Ja mam 28-dniowe cykle, więc TERoRETYCZNIE owulację powinnam mieć w 14dc. I co? Guzik. 17-18dc.

każdej z nas inaczej wypada owulacja. Ja mam 28-dniowe cykle, więc TERoRETYCZNIE owulację powinnam mieć w 14dc. I co? Guzik. 17-18dc.
No tak ale ogólnie mi chodzi o to że jak lekarz może wyliczyć ciążę przez owulację jak właśnie nie wiadomo kiedy była xD jak. Je miała monitorowanego cyklu

No tak ale ogólnie mi chodzi o to że jak lekarz może wyliczyć ciążę przez owulację jak właśnie nie wiadomo kiedy była xD jak. Je miała monitorowanego cyklu
według mnie owulację mogłam mieć właśnie 4 przed wyjazdem, albo 11 po powrocie, to jest kwestia tygodnia, ale lekarz twierdzi, że jak na 4 to byłoby za wcześnie, bo tak to już więcej byłoby widać na USG, także obstawia 11.. a tak jak mówiłam to jest moja pierwsza ciąża, @ mam nieregularną i sama nie jestem w stanie określić kiedy ta owulacja była, także pozostało mi jedynie czekanie na kolejne USG i żeby lekarz z wymiarów ocenił który to tydzień.

albo też może być tak, że miałam faktycznie tego 4 września owulację, a pęcherzyk jest za mały jak na faktyczny tydzień ciąży i może już tam nic się nie zadzieje, tylko nie chciała mi mówić. Już nie wiem dziewczyny co mam o tym myśleć.

albo też może być tak, że miałam faktycznie tego 4 września owulację, a pęcherzyk jest za mały jak na faktyczny tydzień ciąży i może już tam nic się nie zadzieje, tylko nie chciała mi mówić. Już nie wiem dziewczyny co mam o tym myśleć.
Nie myśl narazie musisz być cierpliwa do kolejnej wizyty ja też nic nie widziałam jeszcze więc jestem w takiej samej sytuacji będzie dobrze 😁

Ja juz po wizycie.
Zarodka jeszcze nie było. Pecherzyk żołtkowy.
Z usg 5+2 z om 6 tc
Jak narazie wszystko w porządku.
Dostalam duphaston, acard i clexane
Za 2 tygodnie następna wizyta 🥰

Załączniki

• received_401023798096950.jpeg
    received_401023798096950.jpeg
    39,3 KB · Wyświetleń: 82
reklama
Do góry