reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

ja miałam dwa dni wcześniej plamienia i myślałam, że się okres rozkręca. Pamiętam jak mi było przykro. Teraz nie zaprzątam sobie tym kieliszkiem głowy. Trzymam się badań, które mówią, że w tym czasie zarodek jest chroniony.
Ja również mialam 2-3 dni wcześniej plamienie. I byłam przekonana, że lipex.. a tu zonk [emoji6]

reklama
@Najra dobrze wiesz, że dziewczynom nie chodziło o to, że bierzesz od razu L4, tylko o to, że nie starasz się nawet żeby pracodawca cię zwolnił z wykonywania pracy,co ma jasno zapisane w kodeksie. Skończmy więc proszę wątek.

Co do palenia w ciąży, to ja nawet tego nie skomentuje...
Kierowniczka wie o ciąży .... Nie mam jej potwierdzonej więc nie mówię rejonowej .... Ja to ***** obchodzi póki nie dostanie zaświadczenia ... I nawet jak już ma zaświadczenie to nie ingeruje co ja na sklepie robię ale robota ma być zrobiona i koniec

Najpierw na staraczkach Teraz tu się zaczyna ...

Najpierw na staraczkach teraz tu hejt na mnie leci masakra... Dajcie sobie na luz ... Nie mam zaświadczenia o ciąży i nic nie muszą póki co ... Mogę pracować nocą mogę dziwgac mogę pracować więcej niż 8 godzin dopóki lekarz mi nie da zaświadczenia to guzik zrobię ...
sama zaczęłaś 🤷🏼‍♀️

Czytałam zresztą, że w pierwszych tygodniach ciąży nie ma takiego wysiłku, sportu czy pracy który spowodowałby odklejenie się zarodka. Jak znajdę badania, podeślę.

Kierowniczka wie o ciąży .... Nie mam jej potwierdzonej więc nie mówię rejonowej .... Ja to ***** obchodzi póki nie dostanie zaświadczenia ... I nawet jak już ma zaświadczenie to nie ingeruje co ja na sklepie robię ale robota ma być zrobiona i koniec
to to się nadaje do PiP.

Właśnie w tym rzecz, ze pracodawca powinien objąć ciężarna szczególną opieką. Zwolnić jej nie zwolni bo jest chroniona. Lekarze lekka reka wystawiają l4 z obawy żeby nie zostali posądzeni gdyby coś ciężarnej się stało. A co z pracodawca? Nie boi sie tego, że pracownica wytoczy mu proces za łamanie praw kobiety ciężarnej? Jezeli w takiej biedronce czy Lidlu dzieją się takie rzeczy to nie będzie trudno to udowodnić ;) sprawa od razu wygrana w sądzie. Ostatnio UOKiK nałożył na biedronkę ogromną kare za wprowadzenie klientów w błąd :). Pracodawcy to na rękę jak pracownica pójdzie na l4. Dlatego trzeba walczyć o swoje prawa bo nikt za nas tego nie zrobi.
Przez tą karę moi kasjerzy przez pół roku premii nie widzieli ;) zresztą jak wszędzie :)

Proszę link.https://mamaginekolog.pl/mamusiu-na-raczki/
Co prawda ja czytałam to w innym miejscu, ale tu są równiez podane źródła.

Proszę link.https://mamaginekolog.pl/mamusiu-na-raczki/
Co prawda ja czytałam to w innym miejscu, ale tu są równiez podane źródła.
Właśnie jeśli chodzi o zdrowa ciążę.... Ja już miałam plamienie wczoraj też się pojawiła krew na papierze i to czerwona więc nawet nie wiem czy do wizyty dotrwam ... Więc skończcie temat l4 będę czuła taką potrzebę to pójdę i tyle ...

reklama
Do góry