reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
A do mnie wczoraj dotarł detektor i dzisiaj rano pojeździłam sobie po brzuchu i w sumie to dosyć szybko udało mi się znaleźć dzidzię. Tylko nie jestem pewna, czy to tak powinno być, bo detektor pokazuje tętno ok. 160-170, tylko że bardzo słabo to słychać, na pewno nie tak jak u gina czy jak oglądałam niektóre filmiki na youtube. Tylko że ja dzisiaj jestem dopiero 9+4 i mam trochę tłuszczyku na brzuchu 😅 To pewnie dlatego słabiej słychać, prawda? Ale skoro detektor wykrywa coś z tak wysokim tętnem to raczej nie może być pomyłka i to dzidziuś, tak sobie myślę 🤔
Tak czy siak muszę przyznać, że to bardzo uspokaja. Ja już teraz czuję się naprawdę dobrze, mdłości są sporadyczne i energia mi powoli wraca, a dodatkowo ten detektor tylko upewnia, że jest ok.

Mam nadzieję, że u Was też niedługo będzie spokój, bo strasznie Wam współczuję tych wymiotów 😩
Kochana jak jak słucham to słyszę i swoje tetno (wolne) i dzidzi dużo szybsze.. Ciężko znaleść mi punkt gdzie słychać tylko dzidzie 😅 ja raz dziennie sprawdzam :) rano a potem super mam dzień 😅
A też od wczoraj czuje się lepiej.. I nawet więcej coś zjadłam.. I nic nie boli. Więc zgadzam się że ten detektor uspokaja 😘 u mnie 10+5 😇 a mam go od tygodnia ;) i też było słuchać 😇 tylko się nie denerwuj jak dzidzia gdzieś się schowa 😅 sama wiem po sobie że to też nie jest dobre 😅😋 u mnie jeden dzień dzidzi wogole nie mogłam znaleźć.. Dopiero później się udało..

Nie martw się na zapas, i tak ci to nie pomoże. Może jak nie jesteś pewna dnia to przedzwoń i porozmawiaj z panią z rejestracji w jaki sposób jest wykonywane badanie i czy na pewno pójdziesz w dobrym terminie :) tak czy inaczej badanie muszą zrobić więc jakoś ci je zrobią :) a pozostałe dziewczyny jak miałyście wykonywane to badanie? Może to tylko u mnie takie dziwne obyczaje, że robią tylko przez brzuch 🤷🏻‍♀️
ja w pierwszej ciąży miałam robione przez brzuch. Teraz idę 12+6 więc napewno też będzie przez brzuch.

Kochana ja bóle żołądkowe miałam od 10lat.. Lakarka leczyła mnie objawowo.. A wiesz co się okazało? Poszłam prywatnie do gastroenterologa.. I kazał zrobić badanie z Kału /krwi na Helicobacter.. Okazało się że mam tą bakterie która niszczyła mi jelita i żołądek.. Zrobiłam 5gastroskopi.. Tak co półtora roku.. Widać było że z roku na rok żołądek, jelita, dwunastnica jest coraz w gorszym stanie.. Na leczylam tą bakterie 4tygodnie.. Na leki wysłałam 400xl..ale było warto.. Jak teka odjął...
o matko, też miała tego syfa! Zaczęło się w maju (nudności, wymioty i bóle), jak poszłam wreszcie do lekarza jakoś w sierpniu to lekarz od razu wysłał mnie na gastroskopię, poszłam we wrześniu, wyszła bakteria, dostałam antybiotyk na 10 dni i jak ręką odjął 👍

o matko, też miała tego syfa! Zaczęło się w maju (nudności, wymioty i bóle), jak poszłam wreszcie do lekarza jakoś w sierpniu to lekarz od razu wysłał mnie na gastroskopię, poszłam we wrześniu, wyszła bakteria, dostałam antybiotyk na 10 dni i jak ręką odjął 👍
Dokładnie. Dużo osób ma tę bakterię.. I nawet nie zdaje sobie z tego sprawy.. To zaraźliwa bakteria.. Mój mąż też miał.. Bolał go brzuch.. Jak zjadł i wogole.. I odrazu poszedł zrobić badanie na Helicobacter i też był dodatni.. Dobrze ze jest lek na to bo masakra..
A ten ból brzucha jest okropny...

Cześć dziewczyny, ja nadal w łóżku. Dzisiaj czuję się beznadziejnie, obudziłam się z okropnym kaszlem 😷 Macie może jakieś sprawdzone sposoby ?

Ja mam dopiero prenatalne 9 .12 czyli 12+6 ale dziś nie wytrzymałam i zapisała się na 29.11 na nifty pro ;) także mam nadzieję że wyniki z dwóch badan beda w tym samym czasie I mnie uspokaja ;) Będę mogła się podzielić informacja o ciąży na święta rodzinie, znajomym no i w pracy ;)

reklama
Któraś pytała o pomelo w promocji, jest w Lidlu :)Zobacz załącznik 1339898
Ja pytałam, ale tego czerwonego jeszcze nie jadłam 🤔 ciekawe jak smakuje 😁
Od początku, ale przed ciążą też miałam problemy, że bolał np. przy długotrwałym stresie. Nie byłam na gastroskopii, bo mega się boję, ale to był chyba błąd :/
Gastroskopia powinna być wykonywana na śpiocha 🙉 ja zdecydowałam się na to badanie, szłam z dobrym nastawieniem bo rozmawiałam z kilkoma osobami które mówiły że badanie jest nieprzyjemne ale do przeżycia... No sorry ale ja myslalam ze zejde na tym stole z rurką w żołądku 🙈 taki nieprzyjemny doktor mi to robił, darł się na mnie że albo zacznę współpracować albo on kończy całe badanie. A ja nie umiałam opanować tego odruchu wymiotnego... 🥴 koniec końców napisał mi w wyniku że pacjentka nie współpracowała, udało mu się pobrać tylko wycinek na Helicobacter i tyle. Niczego więcej się z badania nie dowiedziałam. A gdybym miała iść jeszcze raz to już tylko i wyłącznie w narkozie 🙈

Do góry