reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
A do mnie wczoraj dotarł detektor i dzisiaj rano pojeździłam sobie po brzuchu i w sumie to dosyć szybko udało mi się znaleźć dzidzię. Tylko nie jestem pewna, czy to tak powinno być, bo detektor pokazuje tętno ok. 160-170, tylko że bardzo słabo to słychać, na pewno nie tak jak u gina czy jak oglądałam niektóre filmiki na youtube. Tylko że ja dzisiaj jestem dopiero 9+4 i mam trochę tłuszczyku na brzuchu 😅 To pewnie dlatego słabiej słychać, prawda? Ale skoro detektor wykrywa coś z tak wysokim tętnem to raczej nie może być pomyłka i to dzidziuś, tak sobie myślę 🤔
Tak czy siak muszę przyznać, że to bardzo uspokaja. Ja już teraz czuję się naprawdę dobrze, mdłości są sporadyczne i energia mi powoli wraca, a dodatkowo ten detektor tylko upewnia, że jest ok.

Mam nadzieję, że u Was też niedługo będzie spokój, bo strasznie Wam współczuję tych wymiotów 😩
Kochana jak jak słucham to słyszę i swoje tetno (wolne) i dzidzi dużo szybsze.. Ciężko znaleść mi punkt gdzie słychać tylko dzidzie 😅 ja raz dziennie sprawdzam :) rano a potem super mam dzień 😅
A też od wczoraj czuje się lepiej.. I nawet więcej coś zjadłam.. I nic nie boli. Więc zgadzam się że ten detektor uspokaja 😘 u mnie 10+5 😇 a mam go od tygodnia ;) i też było słuchać 😇 tylko się nie denerwuj jak dzidzia gdzieś się schowa 😅 sama wiem po sobie że to też nie jest dobre 😅😋 u mnie jeden dzień dzidzi wogole nie mogłam znaleźć.. Dopiero później się udało..

Nie martw się na zapas, i tak ci to nie pomoże. Może jak nie jesteś pewna dnia to przedzwoń i porozmawiaj z panią z rejestracji w jaki sposób jest wykonywane badanie i czy na pewno pójdziesz w dobrym terminie :) tak czy inaczej badanie muszą zrobić więc jakoś ci je zrobią :) a pozostałe dziewczyny jak miałyście wykonywane to badanie? Może to tylko u mnie takie dziwne obyczaje, że robią tylko przez brzuch 🤷🏻‍♀️
ja w pierwszej ciąży miałam robione przez brzuch. Teraz idę 12+6 więc napewno też będzie przez brzuch.

Kochana ja bóle żołądkowe miałam od 10lat.. Lakarka leczyła mnie objawowo.. A wiesz co się okazało? Poszłam prywatnie do gastroenterologa.. I kazał zrobić badanie z Kału /krwi na Helicobacter.. Okazało się że mam tą bakterie która niszczyła mi jelita i żołądek.. Zrobiłam 5gastroskopi.. Tak co półtora roku.. Widać było że z roku na rok żołądek, jelita, dwunastnica jest coraz w gorszym stanie.. Na leczylam tą bakterie 4tygodnie.. Na leki wysłałam 400xl..ale było warto.. Jak teka odjął...
o matko, też miała tego syfa! Zaczęło się w maju (nudności, wymioty i bóle), jak poszłam wreszcie do lekarza jakoś w sierpniu to lekarz od razu wysłał mnie na gastroskopię, poszłam we wrześniu, wyszła bakteria, dostałam antybiotyk na 10 dni i jak ręką odjął 👍

o matko, też miała tego syfa! Zaczęło się w maju (nudności, wymioty i bóle), jak poszłam wreszcie do lekarza jakoś w sierpniu to lekarz od razu wysłał mnie na gastroskopię, poszłam we wrześniu, wyszła bakteria, dostałam antybiotyk na 10 dni i jak ręką odjął 👍
Dokładnie. Dużo osób ma tę bakterię.. I nawet nie zdaje sobie z tego sprawy.. To zaraźliwa bakteria.. Mój mąż też miał.. Bolał go brzuch.. Jak zjadł i wogole.. I odrazu poszedł zrobić badanie na Helicobacter i też był dodatni.. Dobrze ze jest lek na to bo masakra..
A ten ból brzucha jest okropny...

Cześć dziewczyny, ja nadal w łóżku. Dzisiaj czuję się beznadziejnie, obudziłam się z okropnym kaszlem 😷 Macie może jakieś sprawdzone sposoby ?

Ja mam dopiero prenatalne 9 .12 czyli 12+6 ale dziś nie wytrzymałam i zapisała się na 29.11 na nifty pro ;) także mam nadzieję że wyniki z dwóch badan beda w tym samym czasie I mnie uspokaja ;) Będę mogła się podzielić informacja o ciąży na święta rodzinie, znajomym no i w pracy ;)

reklama
Któraś pytała o pomelo w promocji, jest w Lidlu :)Zobacz załącznik 1339898
Ja pytałam, ale tego czerwonego jeszcze nie jadłam 🤔 ciekawe jak smakuje 😁
Od początku, ale przed ciążą też miałam problemy, że bolał np. przy długotrwałym stresie. Nie byłam na gastroskopii, bo mega się boję, ale to był chyba błąd :/
Gastroskopia powinna być wykonywana na śpiocha 🙉 ja zdecydowałam się na to badanie, szłam z dobrym nastawieniem bo rozmawiałam z kilkoma osobami które mówiły że badanie jest nieprzyjemne ale do przeżycia... No sorry ale ja myslalam ze zejde na tym stole z rurką w żołądku 🙈 taki nieprzyjemny doktor mi to robił, darł się na mnie że albo zacznę współpracować albo on kończy całe badanie. A ja nie umiałam opanować tego odruchu wymiotnego... 🥴 koniec końców napisał mi w wyniku że pacjentka nie współpracowała, udało mu się pobrać tylko wycinek na Helicobacter i tyle. Niczego więcej się z badania nie dowiedziałam. A gdybym miała iść jeszcze raz to już tylko i wyłącznie w narkozie 🙈

Do góry