Nie martw się. Malutka ma teraz skok.. i przy skokach tak jest że dziecko nie śpi i wymaga więcej uwagi, chwilę to trwa a potem przychodzi sen. Jeśli chodzi o to że gorzej leży na brzuszku, to dlatego że uczy się czegoś nowego i zapomniała o tej czynności. Zawsze tak jest, że przy kolejnym skoku dziecko zapomina o nabytych umiejetnosciach bo uczy się nowych. U nas tydzień temu połozyłam go na brzuszek i buzia w macie nie wiedział jak się głowę trzyma i co nauczył się wtedy obracać z brzuszka na plecy. I teraz już wszystko robi. Ulewał też ok 18 tyg.. i nawet teraz jak ma 20 + 5 dni mu się zdarzy. A jak był malutki to nie ulewał, także podejrzewam, że za szybko na brzuszku kładę lub za szybko się zgina po jedzonku.Wydaje mi się ze te nasze dzidzie są teraz w takim wieku ze sa wiecznie poirytowane - duzo by chciały ale nie moga/ nie umieja/nie wychodzi. No i my jeszcze nie wiemy co one by chciały tak do końca... Moja dzisiaj z 2h cały czas pokrzykiwała.. nie płakała ale cały czas krzyk- a ma glos spać nie.. jesc trochę ale i tak krzyk za chwilę. Powinna drzemać od 16, a zdrzemla się dopiero o 17:40 i z 25min.. teraz już na szczęście spi.. i odpukać.. pierwszy raz od chyba.. miesiąca? Zasnęła po uspaniu i się ani razu nie obudziła przez 2h juz .. a wcześniej? Pobudka 20, 20:20, 20:30 ,21:30, 22:30 itd... marze aż wroca nocki co będzie spać od 20 do 1, i potem do 5 i do 8.. wiecej mi do szczęścia poki co nie trzeba
kurcze .. dziewczyny, moja ma już 18tyg a jeszcze się nie przewraca na boczki ani nic, przynajmniej nie widziałam. Na brzuszku tez jakby mi leżała gorzej niż jeszcze z miesiąc temu nie wiem czy to może przez jej ulewanie, może ja zgaga pali ? Zawsze jak ja kładę na brzuszek to uleje takim serkiem lub przezroczysta jakas treścią- wasze tez tak maja czasami?? Jak ja poloze do bujaczka to tez ze dwa razy uleje - juz nie mlekiem tylko właśnie tak jak wyżej opisałam. Boje się że to opóźnia jej rozwoj i wplywa właśnie na sen. Ale może się mylę i może Wasze tez tak maja ???
@Emxka nie martw się, że jest niejadek nasze maluchy czasem chcą po prostu pić. I trzymasz się czasu miedzy kp czy je na żądanie? Ja niby pilnuje ok 2-3 h , ale raczej jemy na żądanie i nie zawsze je długo .. czasem tylko pije i koniec albo wcale nie chce a marudzi, wiec pewnie ząbki dokuczaja i smaruje dziasła dentino i jest git.
@agnik31 gratki ząbków
U nas też dzień marudki a następny aniołek .
Trochę nam waga mało rośnie :/ i ma 65 cm i 6650 g ... ale przybiera, dalej jesteśmy kp. Ale już jestem zaopatrzona w słoiczki i kleiki hihi i rozszerszam jak przy młodszej córci jak skończy 5 miesiąc. Sen u nas na szczęście jest git czyli jal zasypia 19:30-20:30 to się budzi 24:00-1:00 , a potem 4:00 i 6:30.
Miłego dzionka
Witam nową mamusię
Ostatnia edycja: