reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

reklama
@Doriis i @Natqaa pisałyście że podajecie swoim dzieciom debridat o ile dobrze pamiętam... Moja mała zaczęła mieć problemy z brzuszkiem a raczej z kupą, ma problem żeby ją zrobić a jak już zdobi to jest mała i twarda.... Czy ten debridat się nada? Czy kupię go bez recepty?
Hej ja biorę niecały tydzień. 4 dnia byla mega kupa - zielona plastelina najpierw nie za duża a potem już coraz rzadsza itd, 5 dzień fajna papkowata żółta i tego dnia tez cudowna nocka - najlepsza ze wszystkich w całym jej życiu:) ja daje jeszcze biogaie i delicol- oba kolo 1.5- 2tyg. Coś powoli zaczyna działać- chociaz nie wiem co, bo nocki coraz to lepsze, chociaż wczoraj kupki nie było i widać że ja to trochę meczylo. Planuję wprowadzić sok gruszkowy czy tam jablkowy lub przecier gruszkowy/śliwkowy- musze zobaczyć co zadziała z tego na kupke u mojej małej, żeby robiła jednak codziennie. Jak nie chcesz wprowadzić debridatu to spróbuj poic woda- lub woda z tym sokiem np gruszkowy czy śliwkowym- około.120ml w ciągu dnia . Ja póki co testuje gruszke z jablkiem 1:1 z woda :) ale coś jej smak nie podchodzi bo się kwasi hehehe 😃

Hej ja biorę niecały tydzień. 4 dnia byla mega kupa - zielona plastelina najpierw nie za duża a potem już coraz rzadsza itd, 5 dzień fajna papkowata żółta i tego dnia tez cudowna nocka - najlepsza ze wszystkich w całym jej życiu:) ja daje jeszcze biogaie i delicol- oba kolo 1.5- 2tyg. Coś powoli zaczyna działać- chociaz nie wiem co, bo nocki coraz to lepsze, chociaż wczoraj kupki nie było i widać że ja to trochę meczylo. Planuję wprowadzić sok gruszkowy czy tam jablkowy lub przecier gruszkowy/śliwkowy- musze zobaczyć co zadziała z tego na kupke u mojej małej, żeby robiła jednak codziennie. Jak nie chcesz wprowadzić debridatu to spróbuj poic woda- lub woda z tym sokiem np gruszkowy czy śliwkowym- około.120ml w ciągu dnia . Ja póki co testuje gruszke z jablkiem 1:1 z woda :) ale coś jej smak nie podchodzi bo się kwasi hehehe 😃
Ech... U nas jest ten problem ze mała nie chce nic pić 😔 czy woda czy soczki wszystko wypluwa, ani z butelki, ani na lyzeczce... Będę jeszcze próbować, dam jej też śliwki do zjedzenia, jak nic nie ruszy przez kilka dni to zadzwonię do lekarza 😔

@Mia12345 my juz bez debridatu od 3 miesiecy . Ja opisywałam jak nam pomogło . Ale debridat przepisuje tylko pediatra i wpływa na unormowanie motoryki przewodu pokarmowego. Nie jest na zatwardzenia .

@Natqaa mówisz ze podajesz biogaia i delicol jednocześnie. Mam nadzieje ze wiesz ze to jest to samo i wiesz co robisz :) nadmiar tych "bakterii" mize powodować bole brzuszka. Radze kochana odstawić jeden z nich i podawać tylko jeden :)

@Natqaa mówisz ze podajesz biogaia i delicol jednocześnie. Mam nadzieje ze wiesz ze to jest to samo i wiesz co robisz :) nadmiar tych "bakterii" mize powodować bole brzuszka. Radze kochana odstawić jeden z nich i podawać tylko jeden :)
Delikol to przecież enzym laktaza a nie bakterie. Nie jest to żaden probiotyk.. zresztą, pediatra nic nie mówił, tylko tyle ze jak minie 2 tyg na debridacie to mam powoli odstawiać delicol. Nie pomyliło Ci się z diflosem czy dicoflorem?

ib
Ech... U nas jest ten problem ze mała nie chce nic pić 😔 czy woda czy soczki wszystko wypluwa, ani z butelki, ani na lyzeczce... Będę jeszcze próbować, dam jej też śliwki do zjedzenia, jak nic nie ruszy przez kilka dni to zadzwonię do lekarza 😔
Wiesz.. Moja tez raczej średnio chce pic.. dlatego zawsze jej daje np na spiku albo zaraz jak się przebudzi bo w ciągu dnia to wypluwa .. czasami pożuje, czasami pociągnie- z 10 min trwa wypicie 10ml ;) ja jestes na mm lub mieszasz to woda wskazana..

reklama
Do góry