reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Hej mamusie :)
@nata.lia.25 ok rozumiem. No niestety dużo teraz przypadków cukrzycy... tym razem i mnie dopadło.. Ale od soboty oszalałam i mam nadzieję, że młody przybrał :), bo ostatnio się okazało, że przybrał 250 g w 2 tyg, a do tej pory przybierał ok 500 g. U mnie położony główką w dół, przepływy ok więc póki co cierpliwie czekam do terminu... chociaż mnie szyjka boli, skurcze cały czas 🤪, ale mu powiedziałam, że wyjść nie może ;).
@MK_Piotrowiak to też nie do końca jest, że nie możesz owoców... są po prostu niektóre, które powodują wysypkę. A z na białej jest tak, że jak to za dużo w diecie to maluszka brzuszek boli... co każdy zrzuca na kołki, a okazuję się , że wystarczy wszystko jeść w normalnych ilościach. No i dobrze, że teściowej powiedziałaś:) im mniej pytań tym Ty szcześliwsza. A to Wasze 1 dzieciątko ? To raczej nastawiam się na termin lub po jeśli wszystko jest ok :) i nic się nie skraca.

reklama
U mnie przepływy ok, łożysko też ale lekarka mówi że to musi być od 38 tyg kontrolowane codziennie więc tylko szpital zostaje. Na początku się z nią nie zgadzalam ale stwierdziłam że jeśli ma to być dla dobra dziecka to przepekam w tym szpitalu tydzien przed no i pójdę jak kazala. Ciężko mi z tym :(
@nata.lia.25 ok rozumiem. No niestety dużo teraz przypadków cukrzycy... tym razem i mnie dopadło.. Ale od soboty oszalałam i mam nadzieję, że młody przybrał :), bo ostatnio się okazało, że przybrał 250 g w 2 tyg, a do tej pory przybierał ok 500 g. U mnie położony główką w dół, przepływy ok więc póki co cierpliwie czekam do terminu... chociaż mnie szyjka boli, skurcze cały czas [emoji2957], ale mu powiedziałam, że wyjść nie może ;).
@MK_Piotrowiak to też nie do końca jest, że nie możesz owoców... są po prostu niektóre, które powodują wysypkę. A z na białej jest tak, że jak to za dużo w diecie to maluszka brzuszek boli... co każdy zrzuca na kołki, a okazuję się , że wystarczy wszystko jeść w normalnych ilościach. No i dobrze, że teściowej powiedziałaś:) im mniej pytań tym Ty szcześliwsza. A to Wasze 1 dzieciątko ? To raczej nastawiam się na termin lub po jeśli wszystko jest ok :) i nic się nie skraca.

Hej hej :) Szybkie sprawozdanko ode mnie, po powrocie od gin. Jutro zaczynam 40 tc. Rozwarcie 2cm, szyjka 0,5cm....czyli przez 2 tyg od ostatniej wizyty nie ruszyło się totalnie nic. Mimo mojego biegania po schodach na 3 piętro, skakania na piłce, długich spacerów, paranoicznego sprzątania, gotowania, targania zakupów i chronicznych kłótniach z mężem, z tychże powodów 😑 😑 😑 Także usłyszałam dzisiaj, że jak będzie 40+5 dni to mam się pojawić i dostanę skierowanie do szpitala na wywołanie porodu. Zalecenie: mam liczyć ruchy 3x dziennie przez 1h minimum 4 ruchy. Zapytałam o ktg i dostałam odpowiedź, ze dopiero po 40 tc się to robi, ale jakby z ruchami coś było nie tak, to mam jechać na izbę przyjęć albo zagadać z położną, żeby mnie osłuchała detektorem.... jestem zmęczona, mam dość, mam depresję doła i tracę nadzieję i do tego w głowie........

....JEDNO.....MALUTKIE.....PATOLOGICZNE MARZENIE.....

....urżnąć się jak świnia

🍷🥃🍸🍹

i jak pomyślę, ze tego marzonka nie zrealizuję przez co najmniej pół roku, to chce mi się płakać...
masakra

idę spać....bez odbioru

@nata.lia.25 ok rozumiem. No niestety dużo teraz przypadków cukrzycy... tym razem i mnie dopadło.. Ale od soboty oszalałam i mam nadzieję, że młody przybrał :), bo ostatnio się okazało, że przybrał 250 g w 2 tyg, a do tej pory przybierał ok 500 g. U mnie położony główką w dół, przepływy ok więc póki co cierpliwie czekam do terminu... chociaż mnie szyjka boli, skurcze cały czas 🤪, ale mu powiedziałam, że wyjść nie może ;).
Tak, pierwsze więc tym bardziej nie możemy się doczekać 😊 wsłuchuję się w swoje ciało codziennie i wciąż mam wrażenie, że wysyła mi jakieś sygnały, że to już ale wciąż nic się nie dzieje a im dluzej czekam tym bardziej niecierpliwa jestem. Tym bardziej, że szyjka się nie skraca, rozwarcia nie ma, jedynie na KTG jakieś skurcze się pojawiają bo co wizytę mi doktorek robi.

@Nerwicówka35 Ja też non stop w ruchu i niestety też nic nie pomaga więc trzeba czekać 😁🙈 za te 9m-cy marzy mi się chłodna lampka białego wina, tym bardziej że w garderobie jeszcze z 20 butelek z wesela ale jeszcze sobie poczekają 🙈🙈 mąż mi też każe odpoczywać ale jak przy tak wielkim domu odpoczywać, non stop coś do pracy się znajdzie...

@nata.lia.25 rozumiem Cię doskonale, jak mnie w 34tc położyli bo młoda chciała wyjść już to też powiedziałam sobie, że będę tak długo leżeć jak będzie trzeba byle z dzidzią wszystko ok było. A jak będziesz leżała powyżej 4 dób to możesz się starać o odszkodowanie z ubezpieczalni😊 ja dostałam za 7 dni i całość przeznaczyłam na Maleńką ♥️

Na pewno będę dłużej niż tyle dni, ale jak to ubezpieczenie ogarnąć? Z jakiej to jest racji i gdzie to zglaszalas? Dobrze wiedzieć! :)
Tak, pierwsze więc tym bardziej nie możemy się doczekać [emoji4] wsłuchuję się w swoje ciało codziennie i wciąż mam wrażenie, że wysyła mi jakieś sygnały, że to już ale wciąż nic się nie dzieje a im dluzej czekam tym bardziej niecierpliwa jestem. Tym bardziej, że szyjka się nie skraca, rozwarcia nie ma, jedynie na KTG jakieś skurcze się pojawiają bo co wizytę mi doktorek robi.

@Nerwicówka35 Ja też non stop w ruchu i niestety też nic nie pomaga więc trzeba czekać [emoji16][emoji85] za te 9m-cy marzy mi się chłodna lampka białego wina, tym bardziej że w garderobie jeszcze z 20 butelek z wesela ale jeszcze sobie poczekają [emoji85][emoji85] mąż mi też każe odpoczywać ale jak przy tak wielkim domu odpoczywać, non stop coś do pracy się znajdzie...

@nata.lia.25 rozumiem Cię doskonale, jak mnie w 34tc położyli bo młoda chciała wyjść już to też powiedziałam sobie, że będę tak długo leżeć jak będzie trzeba byle z dzidzią wszystko ok było. A jak będziesz leżała powyżej 4 dób to możesz się starać o odszkodowanie z ubezpieczalni[emoji4] ja dostałam za 7 dni i całość przeznaczyłam na Maleńką [emoji3531]

@Nerwicówka35 oooo to mamy podobne marzenia :))), ale jak urodzisz to o % myśleć nie będziesz;). No to powiem Ci, że też w szoku jestem, bo od wczoraj nic nie pisalaś i myślałam, że Ty na porodówce. Nie martw się do 41 tygodnia urodzisz :). Jeśli lubisz ostre to zafunduj sobie takie pyszności na kolację ;). Mi się brzuchol obniżył, ale jak mówiłam trzymam młodego do końca i niech spróbuje wyjść wcześniej ;).
Mój mężu jest boski, bo wczoraj do mnie mówi, wiesz najfajniej by było jakby młody w piątek się zaczął rodzić 🤪🤪 chłopy i ich pomysły
@nata.lia.25 no tak jeśli malutka jest za mała to dobrze, że będziesz pod opieką tam ją podtuczą Ty będziesz pod stałą opieką. Mnie mój też chciał do szpitala w 33 tyg szyjka się skróciła znacznie, ale zmieściłam się w granicy. A teraz mi mówi, że przepływy ok, i resszta też i czekamy na poród nie wywołujemy itp. I na tym etapie dobrze, że szyjka się skraca bo tzn, że szybciej urodzę nie znaczy, że wcześniej;).
@MK_Piotrowiak No to widzisz jak szyjka długa i zamknięta to raczej wróżę po terminie niż przed. Zwłaszcza, że Nerwicówka chodzi już 2 tydz z rozwarcie 2 tyg i nic się nie dzieje. Po prostu dziewczynkom dobrze w brzuszku :). Ja kończę foto książkę i mam w planach szycie :).

A mnie Malutki bo w brzuchu Wiktorek[emoji6][emoji170] ja straszna panikara jestem i może to nawet i lepiej że nastawie się kiedy porod A nie takie oczekiwanie ;)

Trzymam mocno ciepło kciuki żeby u Ciebie jak najdłużej skarbek był i cały zdrowy [emoji846]
@Nerwicówka35 oooo to mamy podobne marzenia :))), ale jak urodzisz to o % myśleć nie będziesz;). No to powiem Ci, że też w szoku jestem, bo od wczoraj nic nie pisalaś i myślałam, że Ty na porodówce. Nie martw się do 41 tygodnia urodzisz :). Jeśli lubisz ostre to zafunduj sobie takie pyszności na kolację ;). Mi się brzuchol obniżył, ale jak mówiłam trzymam młodego do końca i niech spróbuje wyjść wcześniej ;).
Mój mężu jest boski, bo wczoraj do mnie mówi, wiesz najfajniej by było jakby młody w piątek się zaczął rodzić [emoji2957][emoji2957] chłopy i ich pomysły
@nata.lia.25 no tak jeśli malutka jest za mała to dobrze, że będziesz pod opieką tam ją podtuczą Ty będziesz pod stałą opieką. Mnie mój też chciał do szpitala w 33 tyg szyjka się skróciła znacznie, ale zmieściłam się w granicy. A teraz mi mówi, że przepływy ok, i resszta też i czekamy na poród nie wywołujemy itp. I na tym etapie dobrze, że szyjka się skraca bo tzn, że szybciej urodzę nie znaczy, że wcześniej;).
@MK_Piotrowiak No to widzisz jak szyjka długa i zamknięta to raczej wróżę po terminie niż przed. Zwłaszcza, że Nerwicówka chodzi już 2 tydz z rozwarcie 2 tyg i nic się nie dzieje. Po prostu dziewczynkom dobrze w brzuszku :). Ja kończę foto książkę i mam w planach szycie :).

A mnie Malutki bo w brzuchu Wiktorek[emoji6][emoji170] ja straszna panikara jestem i może to nawet i lepiej że nastawie się kiedy porod A nie takie oczekiwanie ;)

Trzymam mocno ciepło kciuki żeby u Ciebie jak najdłużej skarbek był i cały zdrowy [emoji846]
Przepraszam, jakoś wyczytałam, że dziewczynka 🤔🤔🤪🤪 zrzucam to na babybrain;). U mnie też chłopak i w 36 t i 3d ważył 2800 więc postanowiłam go w tym tyg podtuczyć... I oby te moje +0.5 kg to on przybrał :). Jutro się dowiem, bo jeśli się okaże, że mało przybrał to i mnie czeka szpital i monitorowanie :(

reklama
Hej, już mam normalnie dość, od trzech dni boli mnie brzuch w dole i nie mam skurczy, nic się nie rozwiera, ... Byłam u ginekologa i nic się nie dzieje. A 9ego położą mnie do patoli jak nic się nie zadzieje, a ja czuję że wcale się Maks do mnie nie wybiera :(

Do góry