Doświadczenia nie mam, ale w szkole rodzenia mówili żeby zakładać dziecku jedną warstwę ubrania więcej niż sobie (kocyk też jest traktowany jako warstwa)Teraz tak z innej beczki. Mimo że mam już 6 latkę, a teraz tygodniowe maleństwo. To zastanawiam się jak je ubrać na spacery ?[emoji2368] nie mam pojęcia czy oprócz body śpioszków zakładać dodatkowo sweterek? Czy może bez ,czy kocyk jeśli tak to jaki? Czapeczka tak/Nie? PARANOJA [emoji23][emoji23] I weź tu bądź mądry i spokojny [emoji85][emoji85][emoji23]
reklama
Hallo
@Doriis jedz normalnie i tak musisz przez tydzień jeszcze być na diecie cukrzycowej. Potem chyba pomału się odstawia, a po 8 tyg krzywą cukrowa. Jeśli chodzi o ubranie to póki nie ma upałów ubieraj 1 warstwę wiecej. Maluszek się nie rusza. A jak będzie mu cieplutko to smacznie będzie sobie spał.
@karolinka1990 Ty to miałaś przejścia oby tym razem było inaczej I samo się szybciutko rozkreciło.
@paulinak93 o mleko się nie martw. U większości kobiet mleko pojawia się jak przystawiają dzidziusia do cycusia.
Ale mi dziś dzień szybko minął. Mężu wrócił i robimy mały remont w sypialni . Miłego wieczorku
@Doriis jedz normalnie i tak musisz przez tydzień jeszcze być na diecie cukrzycowej. Potem chyba pomału się odstawia, a po 8 tyg krzywą cukrowa. Jeśli chodzi o ubranie to póki nie ma upałów ubieraj 1 warstwę wiecej. Maluszek się nie rusza. A jak będzie mu cieplutko to smacznie będzie sobie spał.
@karolinka1990 Ty to miałaś przejścia oby tym razem było inaczej I samo się szybciutko rozkreciło.
@paulinak93 o mleko się nie martw. U większości kobiet mleko pojawia się jak przystawiają dzidziusia do cycusia.
Ale mi dziś dzień szybko minął. Mężu wrócił i robimy mały remont w sypialni . Miłego wieczorku
paulinak93
Aktywna w BB
ostatnio nabiał i truskawki to jedyne co jem, jak będę musiała zrezygnować to się zapłacze ale czego się nie zrobi dla maluszkaPołożna mówi aby uważać na nabiał jak @sariska wcześniej wspominała. I dodatkowo wspomniała również o truskawkach i malinach
Mam nadzieje ze nie będę miała problemu z pokarmem..
byłam dziś na wizycie u położnej i dostałam informacje ze mam narazie czekać (termin na 05.06) i dopiero 15.06 jak nie urodzę to wtedy mam mieć robione usg i ktg i wtedy zdecydują czy wywołują czy jeszcze nie..
mam nadzieje ze mały się szybciej zdecyduje bo to czekanie mnie wykończy...
byłam dziś na wizycie u położnej i dostałam informacje ze mam narazie czekać (termin na 05.06) i dopiero 15.06 jak nie urodzę to wtedy mam mieć robione usg i ktg i wtedy zdecydują czy wywołują czy jeszcze nie..
to tak jak i mnie.. też będę niedługo u gina i też pewnie zadecyduje kiedy do szpitala. ja nie chcę wywoływania porodu
a z tym mlekiem to mnie zaskoczyłyście, w sumie to myślałam że dopiero po porodzie mleko się pojawia. to u mnie w ogóle nie ma też ani kropli. ale na razie nie przejmuję się tym, na razie przejmuję się żeby urodzić w miaaarę niedaleko terminu.
Witaj w klubie też mam termin na 5.06. I jak nic się nie wydarzy to 13.06 mam mieć usg i od razu skierowanie na szpital... Też liczę na to że jednak urodzę do tego czasu bo boję się wywoływania...ostatnio nabiał i truskawki to jedyne co jem, jak będę musiała zrezygnować to się zapłacze ale czego się nie zrobi dla maluszka❤
Mam nadzieje ze nie będę miała problemu z pokarmem..
Ale Wam fajnie, że Wy już na terminie. Ja muszę czekać do końca czerwca . Dziewczynki wiem, że się powtarzam, ale w ciąży trzeba być cierpliwym zwłaszcza na końcu. Przecież nasze maluchy muszą kiedyś wyjść . A jak się jest po terminie to raczej wszystko samo się rozkręca. Zobaczycie, że będzie dobrze.
@paulinak93 ja od początku ciąży codziennie koktajl truskawkowy. Jak urodzę nie zrezygnuje z niego. Mrożone truskawki nie uczulają jak te świeże. Z drugą córa była z lipca też mi zabrzmiało jeść truskawki też wpierniczałam non stop i żadnych wysypek nie było...Ale fakt, że miałam z działki nie pryskane.
@paulinak93 ja od początku ciąży codziennie koktajl truskawkowy. Jak urodzę nie zrezygnuje z niego. Mrożone truskawki nie uczulają jak te świeże. Z drugą córa była z lipca też mi zabrzmiało jeść truskawki też wpierniczałam non stop i żadnych wysypek nie było...Ale fakt, że miałam z działki nie pryskane.
paulinak93
Aktywna w BB
ja tak samo się naczytałam o wywoływaniu ze tez się tego boje..Witaj w klubie też mam termin na 5.06. I jak nic się nie wydarzy to 13.06 mam mieć usg i od razu skierowanie na szpital... Też liczę na to że jednak urodzę do tego czasu bo boję się wywoływania...
@sariska teraz sezon na truskawki może się przerzucę na jakieś ekologiczne od gospodarza mialam u siebie sadzić ale mi się nie chciało
nata.lia.25
Fanka BB :)
Hejka czy ktoś na tym wątku jest z Wielkopolski i planuje rodzić na Polnej w Poznaniu? Buziaki
reklama
paulinak93
Aktywna w BB
to jest najgorsze... mam termin na piątek a co chwile ktoś z rodziny dzwoni i pyta czy to już.. już mnie to zaczyna stresować i irytować@sariska ja byłam cierpliwa dopóki codziennie ktoś nie pyta " CZY TO JUUUUUUŻ????" ;D i teraz przestałam być cierpliwa i zaczęłam się stresować tym wywoływaniem, czekaniem i wszystkim na raz