reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Hej prawdopodobnie źle przystawiłaś laktator i stąd ten ból, bo generalnie laktator przy nawale baardzo pomaga. Zresztą ja używałam w trakcie karmienia, bo mi leciało z drugiego i z jednego młoda z drugiego 100 ml do butli ;). Ale jeśli młody wyjada tak, że nie musisz używać to superaśnie :).

Hej dziewuszki, jestem mega niewyspana... wczoraj pewnie te bóle że zmęczenia dziś jest ok ;). Dopiero wstaliśmy także jedziemy że śniadaniem i lecę z piesami ;).
Będę jeszcze probowac:)

reklama
Zazdroszczę, ja jak szukałam położnej to 3 mi odmówiły bo jest "rejonizacja" i one nie będą wchodzić na rejon innej, a ta którą ja mam to jak tylko koronawirus się zaczął zadzwoniła i powiedziała, że odezwie się w maju... W maju jak zadzwoniła to jak jej powiedziałam, że byłam w szpitalu to myślałam, że bardziej się teraz zainteresuje żeby obserwować stan dziecka to mi powiedziała, że mam się odezwać do niej jak wyjdę ze szpitala...

@Emxka może warto się dowiedzieć czy w szpitalu czasem nie mają? U mnie w szpitalu wiem, że położne dysponują laktatorami w razie potrzeby, a jeśli się okaże, że nie potrzebujesz to niepotrzebnie miejsce w torbie zajęte 😊
To położna w szpitalu mi pokazała jak przystawic. Co do poloznej środowiskowej to właśnie siedzimy i czekamy na wizytę. Jeśli chodzi o Twoj problem z wyborem położnej to brzmi jakby to była mafia😐

Ja właśnie czekam na położną ,za 5 minut miała być. Pewnie szuka miejsca żeby zaparkować samochód 😂 bo u nas to ciężko z tym tematem

Młody lepiej sypia, ładnie je ,i w pieluchy też ładnie daje 😂😂

Zastanawiam się tylko czy jeść normalnie czy popadać w paranoję i z góry ograniczać produkty 🤦‍♀️

Ja właśnie czekam na położną ,za 5 minut miała być. Pewnie szuka miejsca żeby zaparkować samochód 😂 bo u nas to ciężko z tym tematem

Zastanawiam się tylko czy jeść normalnie czy popadać w paranoję i z góry ograniczać produkty 🤦‍♀️
najlepiej zapytaj położna, ale z tego co mi mówiła położna to ze mogę jesc wszystko tylko jak będą problemy z brzuszkiem to wtedy wyeliminować te produkty które najczęściej uczulają.

Moja siostra w listopadzie rodziła i też jakoś tam z dietą nie przesadzała, jadła normalnie 😊

Teraz tak z innej beczki. Mimo że mam już 6 latkę, a teraz tygodniowe maleństwo. To zastanawiam się jak je ubrać na spacery ?🤷‍♀️ nie mam pojęcia czy oprócz body śpioszków zakładać dodatkowo sweterek? Czy może bez ,czy kocyk jeśli tak to jaki? Czapeczka tak/Nie? PARANOJA 😂😂 I weź tu bądź mądry i spokojny 🙈🙈😂

reklama
najlepiej zapytaj położna, ale z tego co mi mówiła położna to ze mogę jesc wszystko tylko jak będą problemy z brzuszkiem to wtedy wyeliminować te produkty które najczęściej uczulają.
Położna mówi aby uważać na nabiał🍼🥛🍶🧈🍳🧀 jak @sariska wcześniej wspominała. I dodatkowo wspomniała również o truskawkach 🍓i malinach

Do góry