reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

reklama
Moje dziecko kręci się dzisiaj calutki dzień... Nie wiem o co chodzi, może to dlatego, że ja jestem dzisiaj bez energii i przeleżałam pół dnia na kanapie? 🤔 było już dziś pytanie o ruchy, ale czy Wasze maluchy też potrafią się wiercić całymi dniami a ruchy są bolesne? Mi już trochę niedobrze od tego wiercenia... Ehh, no i oczywiście każde odejście od normy wzbudza już we mnie niepokój 🙄

@Nerwicówka35
Tak. Mnie też stresują ekstremalne zachowania dziecka. Choć wolę jak się wierci ponad miarę niż gdy jest zbyt spokojny. U mnie jednak działa to odwrotnie. Gdy ja nie mam na nic siły to i mały się nie wierci. Na szczęście było już kilka spokojnych dni a potem ruchu wracały do normy więc już trochę mniej panikuję🙂 PS. Ruchy małego faktycznie czasem bolą. Czasem gdy spotka mnie to w czasie chodzenia to aż staję na palcach i próbuję przeczekać😄

Eee... to jak ty już wstałaś i to bez problemu to jestem pod wrażeniem 👍 Teraz to już z górki🙂
Uważaj z chodzeniem ja tak miałam że położna pomogła mi wstać do łazienki pod prysznic wyszłam o własnych siłach dużo chodziłam obciążyła kręgosłup 1 dnia że nóg na łóżko niemoglam podnieść na najniższym poziomie także lepiej powoli żeby nieprzedobrzyc. Zdrówka życzę

Eee... to jak ty już wstałaś i to bez problemu to jestem pod wrażeniem 👍 Teraz to już z górki🙂
Uważaj z chodzeniem ja tak miałam że położna pomogła mi wstać do łazienki pod prysznic wyszłam o własnych siłach dużo chodziłam obciążyła kręgosłup 1 dnia że nóg na łóżko niemoglam podnieść na najniższym poziomie także lepiej powoli żeby nieprzedobrzyc. Zdrówka życzę

Moje dziecko kręci się dzisiaj calutki dzień... Nie wiem o co chodzi, może to dlatego, że ja jestem dzisiaj bez energii i przeleżałam pół dnia na kanapie? 🤔 było już dziś pytanie o ruchy, ale czy Wasze maluchy też potrafią się wiercić całymi dniami a ruchy są bolesne? Mi już trochę niedobrze od tego wiercenia... Ehh, no i oczywiście każde odejście od normy wzbudza już we mnie niepokój 🙄
Tak, potrafią być bardzo bolesne. Mój Mały popołudniu znów wrócił do normalnego trybu i daje mi popalić. Pociesza fakt, ze to mi naprawdę końcówka

reklama
A mi właśnie przeszły wszystkie dolegliwości, już w ogóle nie czuje że mam rodzić, ale za to zostało wkurwienie 😁 To chyba najwyższy czas żebym zaczęła rodzic, bo jak nie to mogę zacząć zabijać w szale. Jestem w 39+2 i w zasadzie nie wiem co dalej. Mój ginekolog napisał tylko w karcie ciąży ,,do porodu", ale nic więcej w zasadzie nie mówił... Nie miałam ktg, nie mam ustalonej żadnej wizyty, po terminie też nie wiem czy mam się zgłaszać, co robić? Jakoś w poprzedniej ciąży chyba miałam bardziej ogarnięta babke, chociaż była na NFZ, a może to po prostu normalna ciąża i nic więcej nie trzeba...? 🤔 Czy przy prawidłowej ciąży, bez żadnych dodatkowych przypadłości trzeba tylko czekać i siedziec w domu do 42 tygodnia?

Do góry