Ja bardzo długo unikałam cukrów, ale teraz nie mogę się powstrzymać haha i czasem zamiast kromki chleba, to babkę zjem, albo kawałek kremówki(Bo ona jakoś bardzo nie podnosi) no i lody kawowe nie umiem się im ostatnio oprzeć ... Ja to jestem łasuch.@sariska cukrów unikalam cały czas, ciasta tylko dla diabetyków, ale teraz sobie pozwalam na małe odstępstwa w niewielkich ilościach.
Ja najgorzej wspominam właśnie szycie, a jeszcze gorzej łyżeczkowanie (czyszczenie), bo miałam znieczulenie zewnątrzoponowe, które przestało działać trochę przed skurczami partymi i szczerze to nie kojarzę żadnego dodatkowego znieczulenia do szycia i łyżeczkowania.
Lekarz zalecił tylko więcej pić, bo mam wody w dolnej granicy normy, ale wody utrzymują się na podobnym poziomie ok 9-10 AFI, ale mała się nie obraca
U mnie wody płodowe ilość ok, A u Ciebie jeśli zakręcone picie wody to pij . I teraz jak masz na coś ochotę to zjedz kiedy jak nie w ciąży nawet cukrzycowej w 3 tyg nie nabierze za dużo masy.
Ja nie miałam znieczulenia, bo za pierwszym razem miałam 6 cm i powiedzieli, że za późno, A przy drugiej sama im powiedziałam, że nie chce I chyba kobitka co mnie przyjmowała w szoku była. Tak przy szyciu znieczulają... bo przy pierwszej czułam szycie, bo on znieczulil i szyły, a przy drugiej znieczuliła mi lekarka odczekała chwilkę i dopiero szyła.