reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

@sariska cukrów unikalam cały czas, ciasta tylko dla diabetyków, ale teraz sobie pozwalam na małe odstępstwa w niewielkich ilościach.
Ja najgorzej wspominam właśnie szycie, a jeszcze gorzej łyżeczkowanie (czyszczenie), bo miałam znieczulenie zewnątrzoponowe, które przestało działać trochę przed skurczami partymi i szczerze to nie kojarzę żadnego dodatkowego znieczulenia do szycia i łyżeczkowania.
Lekarz zalecił tylko więcej pić, bo mam wody w dolnej granicy normy, ale wody utrzymują się na podobnym poziomie ok 9-10 AFI, ale mała się nie obraca
Ja bardzo długo unikałam cukrów, ale teraz nie mogę się powstrzymać haha i czasem zamiast kromki chleba, to babkę zjem, albo kawałek kremówki(Bo ona jakoś bardzo nie podnosi) no i lody kawowe nie umiem się im ostatnio oprzeć ... Ja to jestem łasuch.
U mnie wody płodowe ilość ok, A u Ciebie jeśli zakręcone picie wody to pij :). I teraz jak masz na coś ochotę to zjedz:) kiedy jak nie w ciąży nawet cukrzycowej w 3 tyg nie nabierze za dużo masy.
Ja nie miałam znieczulenia, bo za pierwszym razem miałam 6 cm i powiedzieli, że za późno, A przy drugiej sama im powiedziałam, że nie chce ;) I chyba kobitka co mnie przyjmowała w szoku była. Tak przy szyciu znieczulają... bo przy pierwszej czułam szycie, bo on znieczulil i szyły, a przy drugiej znieczuliła mi lekarka odczekała chwilkę i dopiero szyła.

reklama
@sariska ja całą ciążę unikałam słodyczy, no może z wyjątkiem. Ale za to dziś walnęłam sobie lody i to duuuuuże lody 🍨🍧🍦❤ poprostu musialam

Tak patrzę że za chwilkę każda z nas będzie zdawać relacje z porodówki :D

@sariska ja całą ciążę unikałam słodyczy, no może z wyjątkiem. Ale za to dziś walnęłam sobie lody i to duuuuuże lody 🍨🍧🍦❤ poprostu musialam

Tak patrzę że za chwilkę każda z nas będzie zdawać relacje z porodówki :D
No jak tak czytam to już większość z Was za tydzień lub dwa trafi do szpitala :). A ja jeszcze niecałe 7 tygodni nie do wiary ;). Hehe duże lody są najlepsze na wszystko:)

Ja niczego nie unikam, od 30 tygodnia to normalnie jestem jak odkurzacz, dlatego Wy ważycie po 60-70 kg a mi 20 przybyło....🐷🐖
...no u tak sobie patrze na swoje zdjęcie profilowe, robione właściwie, dokładnie rok temu i myślę... "o dziewczyno....tych ogrodniczek to w tym sezonie nie założysz"....a rok temu, gdyby nie szelki to by mi z tyłka spadły....🥺

No ale dobra, nie będę biadolić, sama sobie taki los zgotowałam :/

Poza tym u mnie wczoraj okropnie napięty brzuchol, normalnie jak skała. Jakoś zasnęłam, ale od 1:00 impreza w brzuchu, także standardowy schemat.🙄 Poza tym od jakiegoś tygodnia budzę się z takim kłującym, silnym bólem głowy po prawej stronie. Ciągle w tym samym miejscu. Normalnie jakby ktoś mnie dźgnął nożem....trwa to kilka chwil i odpuszcza, ale tak jakby został ślad po tym. Niewielki dyskomfort w miejscu "dźgnięcia". Nie wiem czy to nerwy, pogoda, czy co tam jeszcze, ale już zdążyłam sobie wkręcić raka mózgu albo tętniaka, który pęknie przy porodzie 😳....tak bardzo ja🙄

No....to tyle, pięknego dnia dziewczynki, buziaki 🥰

A...tak między wpisami, skąd jesteście? Ja okolice Olsztyna - warmińsko-mazurskie :)

Ja niczego nie unikam, od 30 tygodnia to normalnie jestem jak odkurzacz, dlatego Wy ważycie po 60-70 kg a mi 20 przybyło....🐷🐖
...no u tak sobie patrze na swoje zdjęcie profilowe, robione właściwie, dokładnie rok temu i myślę... "o dziewczyno....tych ogrodniczek to w tym sezonie nie założysz"....a rok temu, gdyby nie szelki to by mi z tyłka spadły....🥺

No ale dobra, nie będę biadolić, sama sobie taki los zgotowałam :/

Poza tym u mnie wczoraj okropnie napięty brzuchol, normalnie jak skała. Jakoś zasnęłam, ale od 1:00 impreza w brzuchu, także standardowy schemat.🙄 Poza tym od jakiegoś tygodnia budzę się z takim kłującym, silnym bólem głowy po prawej stronie. Ciągle w tym samym miejscu. Normalnie jakby ktoś mnie dźgnął nożem....trwa to kilka chwil i odpuszcza, ale tak jakby został ślad po tym. Niewielki dyskomfort w miejscu "dźgnięcia". Nie wiem czy to nerwy, pogoda, czy co tam jeszcze, ale już zdążyłam sobie wkręcić raka mózgu albo tętniaka, który pęknie przy porodzie 😳....tak bardzo ja🙄

No....to tyle, pięknego dnia dziewczynki, buziaki 🥰

A...tak między wpisami, skąd jesteście? Ja okolice Olsztyna - warmińsko-mazurskie :)

Witajcie w ten piękny dzień, już nie śpię od 5:00 🤦‍♀️ Jakoś się chyba wyspałam, ostatnio tak mam ...

Kochana nic się nie martw ,to żaden tętniak ,mam takie same bóle głowy A raczej kłucia :) Nie wsłuchaj się tak w swój organizm bo zamiast na porodówkę kochana to na psychiatrię trafisz 🙃😉 - czego ci nie życzę oczywiście :)
U nas też impreza w brzuchu młody szaleje mimo że już miejsca mało ma .

Ja jestem ze Szczecina woj. Zachodniopomorskie

@sariska mój gin wczoraj powiedział do mnie że następna wizyta za 2 tygodnie ,o ile dotrwam bo to różnie już może być. To mnie pocieszył 😂 muszę odebrać jeszcze zdążyć odebrać wynik wymazu więc niech on tam jeszcze siedzi 😁

Podzielam wszystkie wasze dolegliwości. Ból głowy, a raczej karku i głowy, twardnienie brzucha, ból w pachwinach, no i bezsenność 🙂 Chyba to taki etap ciąży.
Ja jestem z Rybnika - woj. śląskie. U nas koronawirus szaleje w kopalniach. Mega wzrost zachorowań🤯 i kolejne zmartwienie.

Dzień dobry kochane.
@Nerwicówka35 na profilowany zdjęciu to Ty znudzona jesteś ;). Takie chudziutkie łapki i nóżki. Ja Ci mówię w dniu porodu wrzucisz ok 10 kg, A reszta przy karmieniu w ciągu 3 miesięcy zejdzie. A jeśli Ci zostanie 5 nadprogramowych kg to już widzę, że Tobie akurat to nie zaszkodzi :). Ja mam 170 i niestety jestem + 73 kg ;), mimo małego przybrania ja raczej jestem z 🐖🐖. Ja z Krakowa ;), widzę, że jesteśmy porozrzucane po całej Pl. I nie wracaj sobie guzów. Myślę, że pomoże nawodnienie:).
@Doriis wytrzymasz ;), bo Tobie tam nic się nie skraca i nie otwiera? A ten wymaz brzmi okropnie ;) haha.
@agnik31 słyszałam o kopalniach, ale nic się nie martw, musi być dobrze :). I masz chyba rację z tym etapem ciąży i dolegliwościami.

Dzień dobry kochane.
@Nerwicówka35 na profilowany zdjęciu to Ty znudzona jesteś ;). Takie chudziutkie łapki i nóżki. Ja Ci mówię w dniu porodu wrzucisz ok 10 kg, A reszta przy karmieniu w ciągu 3 miesięcy zejdzie. A jeśli Ci zostanie 5 nadprogramowych kg to już widzę, że Tobie akurat to nie zaszkodzi :). Ja mam 170 i niestety jestem + 73 kg ;), mimo małego przybrania ja raczej jestem z 🐖🐖. Ja z Krakowa ;), widzę, że jesteśmy porozrzucane po całej Pl. I nie wracaj sobie guzów. Myślę, że pomoże nawodnienie:).
@Doriis wytrzymasz ;), bo Tobie tam nic się nie skraca i nie otwiera? A ten wymaz brzmi okropnie ;) haha.
@agnik31 słyszałam o kopalniach, ale nic się nie martw, musi być dobrze :). I masz chyba rację z tym etapem ciąży i dolegliwościami.

Wyobraź sobie kochana że właśnie nic A nic się nie skraca. Wszystko bez zmian. Gdy lekarz sprawdzał szyjkę Jak to powiedział gin "ładnie się Pani trzyma " jakkolwiek to brzmi 😂😂

reklama
Ale dziś jakoś tak dziwnie się czuje ,mam bóle podbrzuszu takie silniejsze no z zwykle . Ale to jeszcze nie to ... mam nadzieję :)

Do góry