reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

To podobnie jak u mnie. Obudziłam się o 5 rano i koniec spania. Na szczęście zdalna szkoła u nas też jest OK. Nie mamy z tym większych problemów, a dzieci mają uporządkowany dzień. Najpierw obowiązki, potem zabawa. Podobnie jak Ty imię nie wybrane, a raczej zmienne😉 Był już Piotr, Paweł, Jan i Szymon. U was jakieś pomysły były? No i wizyta u lekarza też jutro. Jestem ciekawa jak jest ułożony, bo najwięcej ruchów odczuwam na wysokości pępka. I to zarówno z prawego jak i lewego boku. Może ułożył się poprzecznie🤔
U mnie też tak kopie choć czasem koło żołądka i z każdej strony, z główką w dół i czasem rączkami mi szpera na dole ... uczucie przedziwne. Ja też o 5 wstałam i spać nie mogłam, ale na szczęście zasnęłam koło 6:30.
Ja bym pewnie Piotr wybrała z Twoich typów, ale u nad za dużo wujków Piotrków;).
Ja chcę z młodszą córą Remka lub Kostka, starsza córka Teodora, a mężu typu nie ma choć kiedyś coś wspomniał Alek. Jednak jak przy dziewczynkach wybrałam w 5 minut i nie zmieniłam tak tu jest totalna pustka..
To widzę, że że szkoła macie tak samo jak my :). A pisałaś ile Twoje dzieciaczki mają? Czy ja już tak nie pamiętam ... masakra

reklama
Dziś chyba taki dziwny dzień ,ja wstałam o 6 ,zaczęłam sprzątać mieszkanie . Mąż w pracy od 4 ,córka spała to ja wzięłam się za poranne porządki 😂. do godziny 10 miałam wszystko zrobione ,włącznie z obiadem (poza ziemniakami ) 😂😂
Córa wstała o 10;00 więc matka szalała ,nawet pieseł na mnie dziwnie spoglądał że tak wcześnie na spacerze był 🙈
Na ostatniej wizycie młody był główką w dól ,mimo wszystko czyje jego kopniaki w żebra ,ale i czasem też po bokach , Najgorzej jak ma czkawkę wtedy czuje na dole jak rytmicznie uderza w mój biedny brzuch ,przez co robią się skurcze ,..
My wybraliśmy dwa imiona ,dla dziewczynki miało być Oliwia ,ale z racji że będzie chłopiec ❤ będzie Oliwier . Początkowo chcieliśmy Mikołaj ,ale jakoś nam zdążyło zbrzydnąć 😅

U mnie też tak kopie choć czasem koło żołądka i z każdej strony, z główką w dół i czasem rączkami mi szpera na dole ... uczucie przedziwne. Ja też o 5 wstałam i spać nie mogłam, ale na szczęście zasnęłam koło 6:30.
Ja bym pewnie Piotr wybrała z Twoich typów, ale u nad za dużo wujków Piotrków;).
Ja chcę z młodszą córą Remka lub Kostka, starsza córka Teodora, a mężu typu nie ma choć kiedyś coś wspomniał Alek. Jednak jak przy dziewczynkach wybrałam w 5 minut i nie zmieniłam tak tu jest totalna pustka..
To widzę, że że szkoła macie tak samo jak my :). A pisałaś ile Twoje dzieciaczki mają? Czy ja już tak nie pamiętam ... masakra
Mamy już dwoje dzieci Natalię 10lat i Tomasza 7 lat. Wiele imion które się nam podobało jest już zajętych😐 wprawdzie dzieci które je noszą nie należą do naszej najbliższej rodziny, ale gdzieś w rozmowach się przewijają. Jak na imię mają Wasze córki?

Hejo
@Doriis Twoja córa śpi do 10:00 😊, jak Ty to robisz. Moje już duże a wstają o 7 :00 🤪🤪🤪. Ale miałaś dziś powera, u mnie dziś gorsza forma. Ja wybrałam Gabrysia dla dziewczynki, ale nie chcą się zgodzić na Gabriela.
@agnik31 moje Zuza, Pola i bardzo chciałam dziewczynkę więc wybrałam Gabi, a tu siusiak wyskoczył. Ważne jest też, żeby dało się skrócić do 4- 5 liter to imię, bo będę musiała tatoo uzupełnić;).

Sariska moja ma 6 lat ,od zawsze była śpiochem. Może i dobrze, jak była niemowlakiem to ja mogłam się wyspać :) za to ciężko zrzucić ją z łóżka jak musimy gdzieś z samego rana iść.

Teraz w brzuchu synek ,zobaczymy jak tym razem będzie :)

Sariska moja ma 6 lat ,od zawsze była śpiochem. Może i dobrze, jak była niemowlakiem to ja mogłam się wyspać :) za to ciężko zrzucić ją z łóżka jak musimy gdzieś z samego rana iść.

Teraz w brzuchu synek ,zobaczymy jak tym razem będzie :)
zazdroszczę tego małego śpiocha :). Moja starsza od zawsze ranny ptaszek ;), młodsza pośpi 8 czasami, ale teraz obie 7:00 na nogach ;). Ja mogę rano wstawać oby tylko szybko maluszki zaczęły noc przesypiać :). Hihi

Hej dziewczyny, bardzo ładne imiona mają Wasze córki. Dla dziewczynek zawsze łatwiej to imię wymyślić, a w zasadzie nie trzeba myśleć, to się poprostu wie i już🙂 może dlatego że w dzieciństwie miałyśmy lalki😉 Moje dzieci też wstają wcześnie, coś po 7. Ale jak piszesz grunt to przespana noc. 🙂

Mój chłopak wczoraj położył głowę na moim brzuchu i mówi no to kop 🤣🤣 I został tak pokopany, że aż w szoku był. Mówi atak no 🤣🤣 u mnie będzie Alicja chyba , że dziecko zrobi psikusa i okaże się, że z Alicji zrobi się Kuba 🤣🤣

reklama
Martyna Kołodziejczyk super sprawa z tymi kopniakami :D Mój mąż jak zaczyna mówić do brzucha ,albo głaskać to są niesamowite kopniaki i ruchy 😅 W sumie to dobrze ,bo młody-a będzie rozpoznawać głos taty :)

Ato mój szatan wcielony :)

Załączniki

• IMG_20180506_131406.png
    IMG_20180506_131406.png
    485,1 KB · Wyświetleń: 64
Do góry