Czy któraś z Was dziewczyny ma taki dziwny objaw duszności? Nie mam tu na myśli zadyszki po wyjściu po schodach ale zauważyłam od jakiegoś czasu u siebie wieczorami jakby mi się ściskała klatka piersiowa i mam lekki duszności, zazwyczaj o tej samej porze jak się kładę spać... Nie wiem czy to normalne, czy to powinnam się zgłosić do lekarza do którego teraz jest to wręcz niemożliwe
reklama
Czy któraś z Was dziewczyny ma taki dziwny objaw duszności? Nie mam tu na myśli zadyszki po wyjściu po schodach ale zauważyłam od jakiegoś czasu u siebie wieczorami jakby mi się ściskała klatka piersiowa i mam lekki duszności, zazwyczaj o tej samej porze jak się kładę spać... Nie wiem czy to normalne, czy to powinnam się zgłosić do lekarza do którego teraz jest to wręcz niemożliwe
A jak się położysz wyżej albo na lewym boku to nie przechodzą? Ja mam tak jak za nisko się położę, albo na plecach i dziecko uciska mnie ciężarkiem swoim wtedy brakuje mi tchu chociaż się nie kręci
Hej dziewczynki.
Ja po wizycie , od tej już co 2 tyg jakoś wolałam co 4 tyg .
W każdym bądź razie same super wieści , lejek mój się zmniejszył , szyjka wydłużyła. Malutki główką w dół, waży 1400 także on chyba mniejszy :/, ale powiedział, że jest w normie więc się nie martwię. Sprawdził mi pod kątem tego 3 ust prenatalnego i mówił , że główką ok, nerki ok, przepływy i łożysko ok . Więc jestem spokojna.
Immoglobulinę dostałam.
@Mia12345 Tak jak Kejti pisze spróbuj się położyć na boku, bo maluszek pewnie coś uciska. Ja tak miałam tylko podczas porodu przy pierwszej córci. Teraz jest w miarę ok tylko ten twardy brzuch. Ale mój gin powiedział bym leżała także mam zamiar tak robić . Miłego piątku.
W każdym bądź razie same super wieści , lejek mój się zmniejszył , szyjka wydłużyła. Malutki główką w dół, waży 1400 także on chyba mniejszy :/, ale powiedział, że jest w normie więc się nie martwię. Sprawdził mi pod kątem tego 3 ust prenatalnego i mówił , że główką ok, nerki ok, przepływy i łożysko ok . Więc jestem spokojna.
Immoglobulinę dostałam.
@Mia12345 Tak jak Kejti pisze spróbuj się położyć na boku, bo maluszek pewnie coś uciska. Ja tak miałam tylko podczas porodu przy pierwszej córci. Teraz jest w miarę ok tylko ten twardy brzuch. Ale mój gin powiedział bym leżała także mam zamiar tak robić . Miłego piątku.
Właśnie na lewym boku nie przechodzą, ale spróbuję wyżej bo tego nie testowałamA jak się położysz wyżej albo na lewym boku to nie przechodzą? Ja mam tak jak za nisko się położę, albo na plecach i dziecko uciska mnie ciężarkiem swoim wtedy brakuje mi tchu chociaż się nie kręci
Dziękuję za radę, też będę starać się zmienić coś w takim razie może wreszcie coś pomoże@Mia12345 uczucie duszności może wynikać z ucisku układu trawienia na klatkę piersiową. Przeciążony żołądek lub jelita mogą być tym samym przyczyną duszności. Mnie pomogły zmiany pór posiłków oraz jedzenie mniejszych porcji nieco częściej
Skilly
Fanka BB :)
Koleżanka ostatnio tak miała i lekarz stwierdził, że to na tle psychicznym [emoji17] Dostała na razie doraźny lek i zalecenie wizyty u psychologa.Czy któraś z Was dziewczyny ma taki dziwny objaw duszności? Nie mam tu na myśli zadyszki po wyjściu po schodach [emoji6] ale zauważyłam od jakiegoś czasu u siebie wieczorami jakby mi się ściskała klatka piersiowa i mam lekki duszności, zazwyczaj o tej samej porze jak się kładę spać... Nie wiem czy to normalne, czy to powinnam się zgłosić do lekarza do którego teraz jest to wręcz niemożliwe
Martyna Kołodziejczyk
Fanka BB :)
A który tydzień w ogóle jesteś?Hej dziewczynki.
Immoglobulinę dostałam.
reklama
Ja 30 tydzieńA który tydzień w ogóle jesteś?