reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Czy któraś z Was dziewczyny ma taki dziwny objaw duszności? Nie mam tu na myśli zadyszki po wyjściu po schodach 😉 ale zauważyłam od jakiegoś czasu u siebie wieczorami jakby mi się ściskała klatka piersiowa i mam lekki duszności, zazwyczaj o tej samej porze jak się kładę spać... Nie wiem czy to normalne, czy to powinnam się zgłosić do lekarza do którego teraz jest to wręcz niemożliwe

reklama
Czy któraś z Was dziewczyny ma taki dziwny objaw duszności? Nie mam tu na myśli zadyszki po wyjściu po schodach 😉 ale zauważyłam od jakiegoś czasu u siebie wieczorami jakby mi się ściskała klatka piersiowa i mam lekki duszności, zazwyczaj o tej samej porze jak się kładę spać... Nie wiem czy to normalne, czy to powinnam się zgłosić do lekarza do którego teraz jest to wręcz niemożliwe

A jak się położysz wyżej albo na lewym boku to nie przechodzą? Ja mam tak jak za nisko się położę, albo na plecach i dziecko uciska mnie ciężarkiem swoim ;) wtedy brakuje mi tchu chociaż się nie kręci

Hej dziewczynki.
Ja po wizycie :), od tej już co 2 tyg 🤪 jakoś wolałam co 4 tyg ;).
W każdym bądź razie same super wieści :), lejek mój się zmniejszył :), szyjka wydłużyła. Malutki główką w dół, waży 1400 także on chyba mniejszy :/, ale powiedział, że jest w normie więc się nie martwię. Sprawdził mi pod kątem tego 3 ust prenatalnego i mówił , że główką ok, nerki ok, przepływy i łożysko ok :). Więc jestem spokojna.
Immoglobulinę dostałam.
@Mia12345 Tak jak Kejti pisze spróbuj się położyć na boku, bo maluszek pewnie coś uciska. Ja tak miałam tylko podczas porodu przy pierwszej córci. Teraz jest w miarę ok tylko ten twardy brzuch. Ale mój gin powiedział bym leżała także mam zamiar tak robić :). Miłego piątku.

@Mia12345 uczucie duszności może wynikać z ucisku układu trawienia na klatkę piersiową. Przeciążony żołądek lub jelita mogą być tym samym przyczyną duszności. Mnie pomogły zmiany pór posiłków oraz jedzenie mniejszych porcji nieco częściej🙂

A jak się położysz wyżej albo na lewym boku to nie przechodzą? Ja mam tak jak za nisko się położę, albo na plecach i dziecko uciska mnie ciężarkiem swoim ;) wtedy brakuje mi tchu chociaż się nie kręci
Właśnie na lewym boku nie przechodzą, ale spróbuję wyżej bo tego nie testowałam 🙂

@Mia12345 uczucie duszności może wynikać z ucisku układu trawienia na klatkę piersiową. Przeciążony żołądek lub jelita mogą być tym samym przyczyną duszności. Mnie pomogły zmiany pór posiłków oraz jedzenie mniejszych porcji nieco częściej🙂
Dziękuję za radę, też będę starać się zmienić coś w takim razie 🙂 może wreszcie coś pomoże 🙂

Czy któraś z Was dziewczyny ma taki dziwny objaw duszności? Nie mam tu na myśli zadyszki po wyjściu po schodach [emoji6] ale zauważyłam od jakiegoś czasu u siebie wieczorami jakby mi się ściskała klatka piersiowa i mam lekki duszności, zazwyczaj o tej samej porze jak się kładę spać... Nie wiem czy to normalne, czy to powinnam się zgłosić do lekarza do którego teraz jest to wręcz niemożliwe
Koleżanka ostatnio tak miała i lekarz stwierdził, że to na tle psychicznym [emoji17] Dostała na razie doraźny lek i zalecenie wizyty u psychologa.

Hej dziewczynki.
Ja po wizycie :), od tej już co 2 tyg 🤪 jakoś wolałam co 4 tyg ;).
W każdym bądź razie same super wieści :), lejek mój się zmniejszył :), szyjka wydłużyła. Malutki główką w dół, waży 1400 także on chyba mniejszy :/, ale powiedział, że jest w normie więc się nie martwię. Sprawdził mi pod kątem tego 3 ust prenatalnego i mówił , że główką ok, nerki ok, przepływy i łożysko ok :). Więc jestem spokojna.
Immoglobulinę dostałam.
@Mia12345 Tak jak Kejti pisze spróbuj się położyć na boku, bo maluszek pewnie coś uciska. Ja tak miałam tylko podczas porodu przy pierwszej córci. Teraz jest w miarę ok tylko ten twardy brzuch. Ale mój gin powiedział bym leżała także mam zamiar tak robić :). Miłego piątku.
A który tydzień w ogóle jesteś? :)

Ja wczoraj miałam zawroty głowy i nie przechodzilo w zadnej pozycji. Ciśnienie i cukier ok wiec nie wiem o co chodziło. Ale to było już późno, poszłam spać i rano bylo ok.
Dziewczyny, a co szylyscie dla dzieci? Macie jakies zdjęcia?

reklama
Do góry