reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Hej dziewczyny🙂 jestem już coraz bardziej myślami o porodzie, bo termin mam na 5.06 ale w poprzedniej ciąży urodziłam 2 tygodnie przed terminem więc nastawiam się że końcem maja mogę już rodzic. Miałam mieć porod rodzinny, no ale widomo że nie będzie to możliwe i zastanawiam się nad położna do porodu żeby nie być samą, czy któraś z Was się też decyduje na takie rozwiązanie czy nastawiacie się że będziecie rodzic same?

Przed epidemią namawiała mnie mama na wynajęcie prywatnej położnej, ale nie byłam wtedy tym pomysłem zainteresowana. W tym momencie problem rozwiązał się sam, bo szpital w którym planuję rodzić zabronił "prywaty" nawet swoim położnym z oddziału (Tylko personel na planowym dyżurze ma prawo przebywać na oddziale). Oczywiście nie mamy pewności, że zakaz będzie dalej działał w momencie jak będę rodzić, ale wolę się nie nastawiać ani na poród rodzinny ani na swoją położną.

reklama
Rozumiem że ta położna pracuje w szpitalu w którym będziesz rodzic? Bo z zewnątrz pewnie nie wpuszczają [emoji52] podpytuje bo muszę ewentualnie jakoś zabrać się za szukanie i nie bardzo wiem jak to ogarnąć
Tak, pracuje w szpitalu. Za tydzień jadę z nią omówić poród i wszystkie szczegóły. Gdyby nie to, że męża nie może być pryz porodzie to nawet bym nie brała tego pod uwagę.. A tak nie chce zostać sama na pastwę losu, tymbardziej, że to mój pierwszy poród :)

Hej dziewuszki, ale miałam akcję dzisiaj 😳 Miesiąc temu moja gin odwołała mi wizytę i w sumie żyłam tak z duszą na ramieniu, nie wiedząc kiedy znów zobaczę moją Małą i sprawdzę czy wszystko dobrze. Ale dzisiaj zadzwoniła do mnie gina i zaprosiła na wizytę...ot tak, na spontanie. Cała w szoku pojechałam i uffff....wszystko super, dziecko rośnie i rozwija się świetnie, a ja spokojnie czekam na wizytę za 3 tygodnie. Mała ma 46 cm i waży 2053g😁😁😁 ( 32tc)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :)
@Nerwicówka35 super wieści :) cieszę się bardzo:). Ja mam wizytę w piątek i też się doczekać nie mogę co tam słychać u mojego łobuza ;). Ja pochłonięta pracą, ale póki mam siły to pomalutku kończę zaczęty rzeczy :).
A tymczasem witam się 30 tygodniowym brzusiem :). Śmiać mi się chce, bo mówiłam, że pępek mi nigdy nie wyszedł;) , a tu jednak widać :)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :)
@Nerwicówka35 super wieści :) cieszę się bardzo:). Ja mam wizytę w piątek i też się doczekać nie mogę co tam słychać u mojego łobuza ;). Ja pochłonięta pracą, ale póki mam siły to pomalutku kończę zaczęty rzeczy :).
A tymczasem witam się 30 tygodniowym brzusiem :). Śmiać mi się chce, bo mówiłam, że pępek mi nigdy nie wyszedł;) , a tu jednak widać :)Zobacz załącznik 1106461
ooo...Twój brzunio? ale super :) i śliczne zdjęcie. Muszę namówić męża, zeby zrobił moją piłeczkę :D
Daj znać w piątek jak tam Twój Maluszek się miewa :)
a! zapomniałam też wspomnieć, ze moja Mała w końcu ułożyła sie główką w dół, mam nadzieję, ze już się nie wybryka z tej pozycji :p

Ostatnia edycja:
ooo...Twój brzunio? ale super :) i śliczne zdjęcie. Muszę namówić męża, zeby zrobił moją piłeczkę :D
Daj znać w piątek jak tam Twój maluszek się miewa :)
a! zapomniałam też wspomnieć, ze moja Mała w końcu ułożyła sie główką w dół, mam nadzieję, ze już się nie wybryka z tej pozycji :p
Tak tak mój ;) robiliśmy sesję brzuszkową i czekałam do 30 tygodnia , bo z dziewczynkami też w tym tygodniu robiłam ;).
No i supcio, że malutka jest już główką w dół. Przy tej wadze i wielkości już nie powinna się już takich fikołków robić ;).

Hej, też mam zamiar zrobić sobie zdjęcia brzuszka, cudna pamiątka zostanie ☺️. Jak tam dziewczyny wasze maluchy już są główka w dół? Bo ja niestety wciąż czekam 32 tydzień a tu główka z lewej strony cały czas niestety...

Ja dziś miałam usg (30tydz) i mała ułożona miednicowo. Głowę ma przy samych żebrach a stopę na moim żołądku 😀 ciekawie się śpi...Też mam zamiar zrobić sesję, ale nie wiadomo jak to wszystko się dalej potoczy.
P.S Będziecie kupować rożek? Znajoma położna mówi żeby nie kupować bo gorąco (termin koniec czerwca) ale sama nie wiem 🙈 chyba na poczatku wygodniej niemowlę trzymać?

reklama
Ja dziś miałam usg (30tydz) i mała ułożona miednicowo. Głowę ma przy samych żebrach a stopę na moim żołądku 😀 ciekawie się śpi...Też mam zamiar zrobić sesję, ale nie wiadomo jak to wszystko się dalej potoczy.
P.S Będziecie kupować rożek? Znajoma położna mówi żeby nie kupować bo gorąco (termin koniec czerwca) ale sama nie wiem 🙈 chyba na poczatku wygodniej niemowlę trzymać?

Ja kupiłam mimo wszystko, różnie to bywa latem, może się trafić i chłodniejszy dzień. Chyba większość tych gotowych rożków rozkłada się na kocyk lub podkładkę na której można ułożyć dzieciątko, więc myślę, ze i tak się przyda:)

Do góry