reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

reklama
Dzień dobry dziewuszki :)
Jak się macie po świętach ? Byliśmy sami i było dobrze. Pierwszy raz nigdzie nie jechaliśmy i nie było pakowania itp itd. Dziewczynki pomagały:), jedzonko wyszło pyszne, graliśmy, bawiliśmy się i spacer na łąkach był :).

Aaaa @Nerwicówka35 przypomniałam sobie;),jeszcze pojemnik na pieluszki to jest coś co na bank też będę mieć :). I chyba tak jak ostatnio miałam tomme tippe, butelki też miałam tomme tippe. Ale teraz jest taki wybór, że pewnie zanim zakupię to poczytam jakie cuda są :). Ale w razie "w" butelka w domu być już od razu ;)

Dzień dobry dziewuszki :)
Jak się macie po świętach ? Byliśmy sami i było dobrze. Pierwszy raz nigdzie nie jechaliśmy i nie było pakowania itp itd. Dziewczynki pomagały:), jedzonko wyszło pyszne, graliśmy, bawiliśmy się i spacer na łąkach był :).

Aaaa @Nerwicówka35 przypomniałam sobie;),jeszcze pojemnik na pieluszki to jest coś co na bank też będę mieć :). I chyba tak jak ostatnio miałam tomme tippe, butelki też miałam tomme tippe. Ale teraz jest taki wybór, że pewnie zanim zakupię to poczytam jakie cuda są :). Ale w razie "w" butelka w domu być już od razu ;)

U nas też spokojnie, w sumie nadrobiliśmy z mężem trochę lektury i filmy :)
Z tym pojemnikiem to faktycznie super sprawa, też kupię :p

Mialam dziś 3 usg prenatalne i teraz już nie wiem której dacie wierzyć. Pomóżcie na które wyliczenie mam raczej patrzeć 😁 ?

Załączniki

• 15868734391473108289445584010206.jpg
    15868734391473108289445584010206.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 79
  • 15868734603708153244145285710648.jpg
    15868734603708153244145285710648.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 79
Wg mnie najbardziej prawdonodobny pozostaje termin wg ostatniej miesiączki. Z tego co dowiedziałam się od pani doktor termin obliczany z USG może być miarodajny tylko na początku ciąży. Później już nie.

Hej dziewczyny🙂 jestem już coraz bardziej myślami o porodzie, bo termin mam na 5.06 ale w poprzedniej ciąży urodziłam 2 tygodnie przed terminem więc nastawiam się że końcem maja mogę już rodzic. Miałam mieć porod rodzinny, no ale widomo że nie będzie to możliwe i zastanawiam się nad położna do porodu żeby nie być samą, czy któraś z Was się też decyduje na takie rozwiązanie czy nastawiacie się że będziecie rodzic same?

Hej dziewczyny[emoji846] jestem już coraz bardziej myślami o porodzie, bo termin mam na 5.06 ale w poprzedniej ciąży urodziłam 2 tygodnie przed terminem więc nastawiam się że końcem maja mogę już rodzic. Miałam mieć porod rodzinny, no ale widomo że nie będzie to możliwe i zastanawiam się nad położna do porodu żeby nie być samą, czy któraś z Was się też decyduje na takie rozwiązanie czy nastawiacie się że będziecie rodzic same?
Ja będę miała położna [emoji16]

Hej dziewczyny🙂 jestem już coraz bardziej myślami o porodzie, bo termin mam na 5.06 ale w poprzedniej ciąży urodziłam 2 tygodnie przed terminem więc nastawiam się że końcem maja mogę już rodzic. Miałam mieć porod rodzinny, no ale widomo że nie będzie to możliwe i zastanawiam się nad położna do porodu żeby nie być samą, czy któraś z Was się też decyduje na takie rozwiązanie czy nastawiacie się że będziecie rodzic same?
W moim póki co chyba nadal 1 osoba może przebywać:). Więc liczę, że do końca czerwca też tak będzie. A jeśli nie będzie takiej możliwosci to na szczęście znam jedną położna i lekarza położnika(więc nawet jesli sie zacznie akcja i ich nie będzie mam dzwonić , a oni przedzwonią do swoich na dyżurze, żeby się mną zajęli).
A Ty myśl pozytywnie:) to, że w pierwszej urodziłaś wczesniej nie znaczy, że tym razem tak będzie. Może spróbuj zadzwonić do tego szpitala i zapytaj jak to mniej więcej teraz wygląda i jakie są możliwości w obecnej sytuacji. A Ty skąd jesteś?
@Martyna Kołodziejczyk głównie patrzymy na termin z om. A przy wskazaniu do cc raczej odbywa się ok tydzień przed terminem z om.

Dziewczynki, a my mamy na tym forum brzuszkową galerię?

reklama
W moim póki co chyba nadal 1 osoba może przebywać:). Więc liczę, że do końca czerwca też tak będzie. A jeśli nie będzie takiej możliwosci to na szczęście znam jedną położna i lekarza położnika(więc nawet jesli sie zacznie akcja i ich nie będzie mam dzwonić , a oni przedzwonią do swoich na dyżurze, żeby się mną zajęli).
A Ty myśl pozytywnie:) to, że w pierwszej urodziłaś wczesniej nie znaczy, że tym razem tak będzie. Może spróbuj zadzwonić do tego szpitala i zapytaj jak to mniej więcej teraz wygląda i jakie są możliwości w obecnej sytuacji. A Ty skąd jesteś?
@Martyna Kołodziejczyk głównie patrzymy na termin z om. A przy wskazaniu do cc raczej odbywa się ok tydzień przed terminem z om.

Dziewczynki, a my mamy na tym forum brzuszkową galerię?

Chyba nie mamy ... 🤔

Do góry