Hey dziewczyny, któraś z Was ma pas ciążowy podtrzymujący brzuch? Mi poleciła położna, mówiła że odciąża plecy, nie obniżają się narządy a tym samym nie ma problemu z moczem, nie ma rozstępów bo skóra tak się nie naciąga, itd itp. A i co najważniejsze brzuch nie opada. Jakie macie zdanie? Miała któraś z Was lub ma?
reklama
Nerwicówka35
Fanka BB :)
Hey dziewczyny, któraś z Was ma pas ciążowy podtrzymujący brzuch? Mi poleciła położna, mówiła że odciąża plecy, nie obniżają się narządy a tym samym nie ma problemu z moczem, nie ma rozstępów bo skóra tak się nie naciąga, itd itp. A i co najważniejsze brzuch nie opada. Jakie macie zdanie? Miała któraś z Was lub ma?
Ja sobie kupiłam taki Link do: Pas ciążowy regulowany czarny Carriwell . Nie wiem czy to zasługa pasa, czy może ciąża nie jest jeszcze tak zaawansowana (22 tc) ale póki co plecy nie bolą, rozstępów też nie mam. Jeśli chodzi konkretnie o ten pas, to jest całkiem fajny i wygodny, tylko trochę ciężko go zakładać, bo ma niesamowicie mocne rzepy z tyłu.Ale może dzięki temu dobrze trzyma brzuch, nie przesuwa się i faktycznie czuć usztywnienie części lędźwiowej.
Martyna Kołodziejczyk
Dziś miałam usg połówkowe. Muszę mieć jeszcze w 30 tygodnu. Bo dziecko było tak ułożone, że dziecko było coś zbadać . Ogólnie się udało ale serce było problem zbadać . Na obecną chwilę jest wszystko ok . Dziecko waży niby 500 gram. Nie wiem czy to dużo czy mało . Niby na ten czas ok . Mam o siebie dbać i uważać. Poza tym mam problemy z ciśnieniem biorę dopegyt na to. Pan doktor bardzo miły i w ogóle . Mówił, że pilnować wagi bo przy nadciśnieniu z wagą dziecka moze być różnie bo może się urodzić małe albo będzie mieć odpowiednią wagę.
Martyna Kołodziejczyk
To są zdjęcia z usg połówkowego, które miałam dziś. I nie wiem niby wszystko na obecną chwilę jest ok . Mimo to mam w 30 tygodnu znowu mieć badanie. Czy ktoś z Was może zerknąć na to wszystko i powiedzieć czy na pewno jest ok ? W ogóle
już teraz sama nie wiem po tym dzisiejszym badaniu który to tydzień co chwilę coś innego wychodzi.
Martyna Kołodziejczyk
Martyna Kołodziejczyk
Martyna Kołodziejczyk
Dodam ze badanie było utrudnione bo dziecko dziwnie było ułożone
Badanie w 30tygodniu to raczej podstawa nie ma się co martwić. Są 3 usg takie ważne w ciąży- ok 14tyg, 18-22 i 30tydz. Ja wczoraj też miałam połówkowe 20tydzień, córeczka waży 319g i bardzo ruchliwa byłaTo są zdjęcia z usg połówkowego, które miałam dziś. I nie wiem niby wszystko na obecną chwilę jest ok . Mimo to mam w 30 tygodnu znowu mieć badanie. Czy ktoś z Was może zerknąć na to wszystko i powiedzieć czy na pewno jest ok ? W ogóle Zobacz załącznik 1076896Zobacz załącznik 1076897Zobacz załącznik 1076892już teraz sama nie wiem po tym dzisiejszym badaniu który to tydzień co chwilę coś innego wychZobacz załącznik 1076899Zobacz załącznik 1076900odzi.
Martyna Kołodziejczyk
A możesz zerknąć na zdjęcia jakie dodałam wyżej i powiedzieć czy wszystko jest ok ? Niby lekarz mówił mi że wszystko jest ok ale Ja nie wiem :/ nie znam się na tych wynikach wszystkich dziwne niektóre te słowa sąBadanie w 30tygodniu to raczej podstawa nie ma się co martwić. Są 3 usg takie ważne w ciąży- ok 14tyg, 18-22 i 30tydz. Ja wczoraj też miałam połówkowe 20tydzień, córeczka waży 319g i bardzo ruchliwa była
reklama
Ja mam inaczej opisane- pewnie inna maszyna. Myślę, że nie masz się czym martwić- opisane masz w normie i wykresy też tak wyglądają Ja też się martwiłam, że mam mały brzuch, dziecko mało waży ale jest kruszynką jak mama i wszystko jest ok OdpoczywajA możesz zerknąć na zdjęcia jakie dodałam wyżej i powiedzieć czy wszystko jest ok ? Niby lekarz mówił mi że wszystko jest ok ale Ja nie wiem :/ nie znam się na tych wynikach wszystkich dziwne niektóre te słowa są