reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Hej dziewczyny. Widzę, że już połówkowe się zaczęły:) i że wszystko u Was dobrze i zdrowo rośniecie. Byliśmy na feriach i tam mój brzusio się powiększył;), chociaż nie przytyłam nic ;). U mnie kopniaki są wszędzie;), i głównie wieczorem jak się spać ;).
Ja jutro mam połówkowe.
Jeśli chodzi o płeć to raczej nie dałabym rady nie wiedzieć;). Bo przecież trzeba się przygotować na malucha i to przecież trzeba kącik urządzić, ciuszki, wózek.
Ja już przeglądam neta w poszukiwaniu perełek :). Bo nim się obejrzymy będziemy rodzić.
Miłego wieczoru

reklama
Hej dziewczyny. Widzę, że już połówkowe się zaczęły:) i że wszystko u Was dobrze i zdrowo rośniecie. Byliśmy na feriach i tam mój brzusio się powiększył;), chociaż nie przytyłam nic ;). U mnie kopniaki są wszędzie;), i głównie wieczorem jak się spać ;).
Ja jutro mam połówkowe.
Jeśli chodzi o płeć to raczej nie dałabym rady nie wiedzieć;). Bo przecież trzeba się przygotować na malucha i to przecież trzeba kącik urządzić, ciuszki, wózek.
Ja już przeglądam neta w poszukiwaniu perełek :). Bo nim się obejrzymy będziemy rodzić.
Miłego wieczoru

Sariska a Twoja dzidzia rusza się regularnie? Niby nie powinnam się martwić, w środę byłam na połówkowym i raczej wszystko jest ok. Moja dziewczynka jednego dnia praktycznie się nie odzywa, a drugiego szaleje na całego, czy też tak macie?

Sariska a Twoja dzidzia rusza się regularnie? Niby nie powinnam się martwić, w środę byłam na połówkowym i raczej wszystko jest ok. Moja dziewczynka jednego dnia praktycznie się nie odzywa, a drugiego szaleje na całego, czy też tak macie?
Hej Nerwicówka . Tak też czasem tak robi, że praktycznie jednego dnia nic, A drugiego szaleje. Ostatnio raczej częściej i wieczorem przeważnie też. Ale ja mam angel sound i jak mnie coś martwi to słucham:).

Hey dziewczyny. Mam pytanie swędzi skóra mnie wieczorem albo na przed łokciach udach lub łydkach. Ukapie się to spokój lub jak posmaruje amolem. Wezmę zyrtec to 3 dni cisza. To może być cholestaza?

Dziewczyny jestem po polowkowym USG, z dzidzia wszystko okay, za to lekarz mnie nastraszyl, ze mam za krotka szyjke :((( 23,3 mm!! Jestem zdruzgotana, ginekologa mam jutro, a strasznie panikuje :(( zwlaszcza ze mam lekkie bole w pachwinach i nerkach boje sie ze to od tego, boje sie ze kaza mi lezec plackiem w szpitalu :( a to dopiero 21tc
Moja szyjka ma 27 mm od 18 +1 a poleciała prawdopodobnie w okresie świątecznym, po dwóch tygodniach miałam kontrolę i całe szczęście bez zmian, ale dużo leżę...
Dziś mam 22+4 ... a wizyta dopiero 18 go lutego. Oszczędzaj się. Ja szalałam pastowalam podłogę na kolanach i całe dnie na nogach, do tego w podróży jakieś 600 km ... 🙃🙃

Hey dziewczyny. Mam pytanie swędzi skóra mnie wieczorem albo na przed łokciach udach lub łydkach. Ukapie się to spokój lub jak posmaruje amolem. Wezmę zyrtec to 3 dni cisza. To może być cholestaza?

Może to być cholestaza, aczkolwiek świąd skóry to tylko jeden z objawów, tutaj przede wszystkim trzeba wykonać próby wątrobowe z krwi. Powiedz o tym swojemu lekarzowi, to da Ci skierowanie na odpowiednie badania. Nie martw się na zapas, równie dobrze możesz mieć przesuszoną skórę, przeróżne problemy skórne są bardzo częste w ciąży. Poza tym możesz tego nie widzieć, ale Twoje ciało może trochę puchnąć, przybierasz na wadze, więc skóra się napina, to tez może powodować swędzenie.
Napisałaś też o zyrtec, możne faktycznie coś Cię uczula? jakieś ubranie z domieszką sztucznych tkanin? albo odwrotnie z wełną? Ja mam totalne uczulenie na wełnę i nawet mała domieszka mnie uczula.

Dziewczyny! W nocy złapały mnie zatoki 😔 z jednej strony gardło czerwone i tragedia nic się nie da zjeść bo wszystko be bo wszystko gorzkie! Jaka kurację radzicie? Jakieś inhalacje? Mój rodzinny niestety niewiele pomoże gdyż wychodzi z założenia że "poczytasz w internecie tam dokładniej się dowiesz..." 😒

Dziewczyny! W nocy złapały mnie zatoki 😔 z jednej strony gardło czerwone i tragedia nic się nie da zjeść bo wszystko be bo wszystko gorzkie! Jaka kurację radzicie? Jakieś inhalacje? Mój rodzinny niestety niewiele pomoże gdyż wychodzi z założenia że "poczytasz w internecie tam dokładniej się dowiesz..." 😒

Serio? Twój lekarz odsyła Cię do internetu? :mad: chyba w pierwszej kolejności zmieniłabym lekarza. Na zatoki polecam Ci irygację, tylko to na mnie działa, a jest nieszkodliwe w ciąży. Na gardło wszystko co ciepłe, a najlepiej herbata z miodem i malinami, albo mleko z miodem i odrobiną masła. Możesz sobie popijać tez zaparzone siemię lniane, tworzy cienką powłoczkę na gardle i pomaga uspokoić ból i drapanie. Siemię zresztą działa świetnie na mnóstwo dolegliwości. Nie zapomnij też o nawilżeniu powietrza, jeśli masz nawilżacz to nastaw go na maksa, jeśli nie masz, to rzuć po prostu wilgotne ręczniki na wszystkie kaloryfery w domu. Możesz też zrobić sobie inhalację z dodatkiem olejku mentolowego lub eukaliptusowego.

Serio? Twój lekarz odsyła Cię do internetu? :mad: chyba w pierwszej kolejności zmieniłabym lekarza. Na zatoki polecam Ci irygację, tylko to na mnie działa, a jest nieszkodliwe w ciąży. Na gardło wszystko co ciepłe, a najlepiej herbata z miodem i malinami, albo mleko z miodem i odrobiną masła. Możesz sobie popijać tez zaparzone siemię lniane, tworzy cienką powłoczkę na gardle i pomaga uspokoić ból i drapanie. Siemię zresztą działa świetnie na mnóstwo dolegliwości. Nie zapomnij też o nawilżeniu powietrza, jeśli masz nawilżacz to nastaw go na maksa, jeśli nie masz, to rzuć po prostu wilgotne ręczniki na wszystkie kaloryfery w domu. Możesz też zrobić sobie inhalację z dodatkiem olejku mentolowego lub eukaliptusowego.
Niestety inni lekarze jacy są w mojej miejscowości są jeszcze gorsi :-( mój przynajmniej bez problemu wypisuje skierowania na badania, a u innych to istna katorga, bo nie trzeba, bo on wie lepiej, bo to, bo tamto :-( dziękuję ślicznie 😘 po powrocie z pracy będę walczyć z nimi żeby nie doszło do zatkania nosa i golu głowy...

reklama
A jeszcze dopytam takie kropelki do inhalacji mogą być w ciąży czy nie?

Załączniki

• Screenshot_2020-02-10-09-13-09-410_com.android.chrome.png
    Screenshot_2020-02-10-09-13-09-410_com.android.chrome.png
    168,7 KB · Wyświetleń: 78
Do góry