reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

reklama
Witam przyszłe mamy ja jutro zaczynam 21 tydzień ciąży. maluszek już ładnie kopie zwłaszcza o tak późnych godzinach więc ciężko zasnąć 😊 A płci jeszcze nie znam i chyba długo nie poznam bo mój mąż nie chce wiedzieć a jak ja się dowiem to pewnie wygadam 😋 pozdrawiam

Witam przyszłe mamy ja jutro zaczynam 21 tydzień ciąży. maluszek już ładnie kopie zwłaszcza o tak późnych godzinach więc ciężko zasnąć 😊 A płci jeszcze nie znam i chyba długo nie poznam bo mój mąż nie chce wiedzieć a jak ja się dowiem to pewnie wygadam 😋 pozdrawiam

Moja ginekolog nawet nie zapytała, czy chcę wiedzieć czy nie 😅😅😅 Na usg prawie krzyknęła "To będzie piękna dziewczynka!" 😂😂😂

Na każdą wizytę chodzę z mężem żeby łatwiej się przyzwyczaił do nowego członka rodziny jak narazie zwanego przez nas małe ufo 😄a przed usg odrazu oznajmiliśmy że nie chcemy znać płci i pani ginekolog nas wspiera i byśmy sami się nie dopatrzyli to każe oczy zamykać jak zagląda na nuszki

Na każdą wizytę chodzę z mężem żeby łatwiej się przyzwyczaił do nowego członka rodziny jak narazie zwanego przez nas małe ufo [emoji1]a przed usg odrazu oznajmiliśmy że nie chcemy znać płci i pani ginekolog nas wspiera i byśmy sami się nie dopatrzyli to każe oczy zamykać jak zagląda na nuszki
Nuszki?[emoji7]

Jestem w 22 t.c. Lekarz na wizycie stwierdził że mam łożysko przodujące, ale nic więcej nie powiedział, ja też nie drążyłam dopiero po kilku dniach zaczęłam się zastanawiać z czym się to wiąże, zaczęłam czytać i jestem przerażona. Nie miałam pojęcia, że jest to takie niebezpieczne, czy któraś z Was ma podobny problem? Coś mówił Wam lekarz o tym?

A jak z tymi ubrankami? Ile tego potrzeba :confused:
Mi koleżanka położna mówiła że po 5szt body z krótkim i z długim. Tyle samo półśpiochów i krótkich spodenek. Jak są upały to swoje ubierała w pampersa i majteczki lub pielucheę. Wydaje mi się, że to takie minimum z minimum 😀 Ponoc dzidziusia się przebiera nawet 3 razy dziennie- kwestia indywidualna jak często chcesz robić pranie 😉 PannaJoanna na yt robiła filmik o wyprawce

reklama
Ja czuję od 15 tyg, ale tylko dlatego bo wiem czego się spodziewać. Na dzień dobry były muśniecia, teraz już czuję mocniejsze i przez dotyk też. Mąż też już czuł i to niesamowite :). I zawsze po jedzeniu się uaktywnia :).
Zaczęłam czuć ruchy 4 dni temu ( jestem w 21+1tc)i do tej pory nie mogę wyjść z podziwu. Moje uczucia mieszają się z fascynacją i takim zdziwieniem,bo teraz wyraźnie czuje,że rozwija się we mnie maluszek. :D I reaguje na różne bodźce. Najmocniej, rytmicznie kopie po przebudzeniu i po obiedzie. W ciągu dnia czuję,że coś robi, ale nie uderza stopkami. Niekiedy ruchy są tak intensywne,że wyraźnie czuć uderzenia w rękę leżąca na brzuszku. Wydaje mi się,że moja mała lubi muzykę, bo też uaktywnia się, gdy gram na ukulele lub puszczam jej jakiś spokojny repertuar :D Może w przyszłości będzie męczyć sąsiadów decybelami, jak ja za mlodu :D

Do góry