reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Ja robialam na samym poczatku ciąży, i później co kilka tygodni bo wyniki na granicy.
Może z wyników wyszedł ci podwyższony cukier i lekarz nie chce czekać tych następnych tygodni.
Dziewczyny robiłyście już krzywa cukrowa? Mój lekarz kazał mi zrobić w tym tygodniu czyli 20 t. C. A z tego co czytałam to badanie wykonuje się dopiero między 24 a 28 tygodniem

reklama
Dziewczyny trafilam do szpitala.. :( mialam staly tepy bol w podbrzyszu caly czas z szyjka niby ok, ale na usg dziecko im sie jakos za male wydawalo i mnie zatrzymali...ale tez sie strasznie wiercilo i nie byli pewni i musza jutro dodatkowo zrobic usg i zobaczyc czy na pewno wszystko ok :(

Trzymaj się i kciuki żeby im się tylko wydawało
Dziewczyny trafilam do szpitala.. :( mialam staly tepy bol w podbrzyszu caly czas z szyjka niby ok, ale na usg dziecko im sie jakos za male wydawalo i mnie zatrzymali...ale tez sie strasznie wiercilo i nie byli pewni i musza jutro dodatkowo zrobic usg i zobaczyc czy na pewno wszystko ok :(

Będzie wszystko ok, jesteś w dobrych rekcach😘

Hej dziewczyny, czy któraś Z Was przechodzila grypę w ciąży? Właśnie mnie dopadła i jestem załamana, strasznie się boję żeby nic złego się nie wydarzyło 😔

Ja w pierwszym trymestrze miałam trzytygodniowe przeziębienie z okropnym kaszlem i w jego trakcje dostałam jeszcze grypę żołądkową. Ale nie brałam żadnych inwazyjnych leków a gorączka nie przekroczyłą 38,2. Myślę, że nie ma co się dodatkowo stresować :) Jak byłam chora to dużo góglałam i po pewnej wypowiedzi na foum wszystkie lęki mi przeszły "Ja w ciąży brałam chemię a teraz oboje jesteśmy cali i zdrowi"
Zdrówka!

Ja w pierwszym trymestrze miałam trzytygodniowe przeziębienie z okropnym kaszlem i w jego trakcje dostałam jeszcze grypę żołądkową. Ale nie brałam żadnych inwazyjnych leków a gorączka nie przekroczyłą 38,2. Myślę, że nie ma co się dodatkowo stresować :) Jak byłam chora to dużo góglałam i po pewnej wypowiedzi na foum wszystkie lęki mi przeszły "Ja w ciąży brałam chemię a teraz oboje jesteśmy cali i zdrowi"
Zdrówka!
Ale mnie pocieszyłaś🙂 od razu zrobiłam się spokojniejsza 🙂 dziękuję!

Ja idę na połówkowe w poniedziałek i to będzie dokładnie 21+5 też słyszałam że im później tym lepiej bo dzieciaczek większy i łatwiej wszystko zbadać.
Mnie bolał brzuch jakieś dwa tygodnie temu to lekarz kazał brać magnez i nospe. Prawdopodobnie przez kawę którą zaczęłam pić od miesiąca wypłukałam magnez i miałam konkretne skurcze macicy. Rzuciłam ją i jest ok 😁
Kiniak trzymam kciuki żeby było dobrze. Całe szczęście jesteście w szpitalu i pod obserwacją.

Trzymaj się i kciuki żeby im się tylko wydawało
Dzieki wielkie, na razie z brzuchem po kroplcowce okay, spalam moze z 2h bo dziewczyna z oddzialu chrapala, ze nieboszczyk by powstal z grobu. Brzuch juz miekkie, ale o powtorbym usg nic nie mowia
Ja idę na połówkowe w poniedziałek i to będzie dokładnie 21+5 też słyszałam że im później tym lepiej bo dzieciaczek większy i łatwiej wszystko zbadać.
Mnie bolał brzuch jakieś dwa tygodnie temu to lekarz kazał brać magnez i nospe. Prawdopodobnie przez kawę którą zaczęłam pić od miesiąca wypłukałam magnez i miałam konkretne skurcze macicy. Rzuciłam ją i jest ok 😁
Kiniak trzymam kciuki żeby było dobrze. Całe szczęście jesteście w szpitalu i pod obserwacją.

Dzieki Kochane, nie zrobili mi dzis tego Usg :(, daja caly czas nospe i magnez, jest mi o wiele lepiej, mam tylko okropny problem bo nie moge za nic sie tu zdrzemnac w nocy moze 2h i do teraz nic ledwo zyje, jak dzis tak tez bedzie to tu padne wole zeby mnie wypisali w domu tez moge to brac i lezec. A dzidzia kopie mnie strasznie, wierci sie dzis ze szok takze mam nadzieje ze wszystko z nia dobrze.. Co do tej kawy to faktycznie raz sie jej napilam chyba w Niedziele ale nie pije nalogowo, ale moze faktycznie cos sie przyczynila..:oo: tutaj obok kobieta urodzila w 29tc, ja jestem w 20tc mam nadzieje ze moje bobo nie probuje sie juz wydostac 😵

reklama
W grudniu leżałam w szpitalu z powodu ciśnienia . Jestem na lekach i jest z ciśnieniem ok . Przy okazji leczyli mi infekcje dróg moczowych. I robiłam wyniki moczu. Sądziłam, że wyniki będą super... A tu nie ma większego szału. Dodam że nic mnie nie boli . Dobrze się czuję. Poza tym jestem osobą niepełnosprawna. Cewnikuje się bo muszę i lekarz mi powiedział że u mnie zawsze będą ibfkecje bo jednak cewnikowanie swoje robi. Ale nie wiem. Stresuje się :( w przyszłym tygodniu mam wizytę u swojego ginekologa. Mam się niepokoic? Iść zrobić posiew moczu czy poczekać co powie mi mój lekarz? W załączniku dodaje aktualny wynik badania moczu . Aż mi smutno przez to wszystko :(

Załączniki

• Screenshot_20200122-185305_Drive.jpg
    Screenshot_20200122-185305_Drive.jpg
    144 KB · Wyświetleń: 91
Do góry