reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

reklama
Czesc dziewczyny :)
Jestem tutaj świeżynka ;) Termin mam na 15 czerwca..mam nadzieję, że wszystko bedzie ok tym razem. Za mna dwie straty. Aktualnie 10t 2 dzien- mały krwiaczek i lekko odklejona kosmówka- doradzcie cos...jest sie czym martwic?

Czesc dziewczyny :)
Jestem tutaj świeżynka ;) Termin mam na 15 czerwca..mam nadzieję, że wszystko bedzie ok tym razem. Za mna dwie straty. Aktualnie 10t 2 dzien- mały krwiaczek i lekko odklejona kosmówka- doradzcie cos...jest sie czym martwic?
Też mam małego krwiaka i również jestem po 2 stratach. Odpoczywaj dużo i staraj się nie stresować - wiem że nie jest to łatwe bo sama panikuje . Bierzesz jakieś leki w tej ciąży?

Też mam małego krwiaka i również jestem po 2 stratach. Odpoczywaj dużo i staraj się nie stresować - wiem że nie jest to łatwe bo sama panikuje . Bierzesz jakieś leki w tej ciąży?
Tak - duphaston , bensis, i neoparin zastrzyki.
Lekarz nic nie powiedział o tej kosmówce, jedyne ze zero sexu ;) a ja nie byłam w temacie dopiero jak wyszłam z gabinetu to poczytałam co to w ogóle jest ;)

Tak - duphaston , bensis, i neoparin zastrzyki.
Lekarz nic nie powiedział o tej kosmówce, jedyne ze zero sexu ;) a ja nie byłam w temacie dopiero jak wyszłam z gabinetu to poczytałam co to w ogóle jest ;)
Ja dokładnie mam taki sam zestaw do tego jeszcze Acard. NeopaRin na początku 0.4 po wykryciu krwiaka 0.6. Poprzednie poronienia na jakim etapie miałaś? Udało się ustalić przyczynę?

Myśle ze gdyby coś było nie tak to by Ci powiedział, ale jeśli jesteś niespokojna i się martwisz to lepiej sprawdzić u innego lekarza :) no i dziwne ze nie założył Ci karty ciąży, gdybys chciała becikowe to do 10 tyg musisz ją mieć. ja jestem teraz w 11 tyg i jeszcze ani razu nie słuchałam serduszka, tylko oglądałam jak bije, bo mój lekarz jest przeciwny słuchaniu we wczesnej ciąży, wiec nie martwiłabym się tym ze Twoj lekarz był temu przeciwny. Co do tygodni - 7+5 to jest końcówka 8 tygodnia, a nie 7:) czyli w poniedziałek zaczniesz 9 tydzień, wiec może różnica między OM a USG wcale nie jest tak duża jak myślisz? Mi datę porodu wyliczali wg OM, ale chyba na późniejszym etapie to korygują zgodnie z usg.

Kto ci powiedział że do becikowego karta ciąży musi być do 10 tygodnia 😂 proszę się do doinformowac a potem straszyc dziewczynę chodzi o pierwszą wizytę przed 10 tygodniem która lekarz ma swojej karcie zanotowaną :) sama w 1 ciąży miałam kartę od 12 a pod opieką lekarza byłam od 6, dostaje się kartkę do becikowego i lekarz wypisuje wizyty 😉😉😉

reklama
Kto ci powiedział że do becikowego karta ciąży musi być do 10 tygodnia [emoji23] proszę się do doinformowac a potem straszyc dziewczynę chodzi o pierwszą wizytę przed 10 tygodniem która lekarz ma swojej karcie zanotowaną :) sama w 1 ciąży miałam kartę od 12 a pod opieką lekarza byłam od 6, dostaje się kartkę do becikowego i lekarz wypisuje wizyty [emoji6][emoji6][emoji6]

Ale chyba ta wizyta do 10 tyg tez mysi być w karcie ciąży? Bo w karcie nie ma daty założenia, przynajmniej u mnie. Szczerze mówiąc tematu nie zgłębiałam, ale tak słyszałam od kilku osób i może zle się wyraziłam, ale chodziło mi o to żeby przypilnowała sobie tego wpisu do karty. Dzięki za zwrócenie uwagi i sprostowanie, ale bardzo proszę o trochę uprzejmości - nie musisz być taka złośliwa. Jeśli wprowadziłam kogoś w błąd to przepraszam, nie zrobiłam tego specjalnie i nie chciałam straszyć tylko pomóc !!!

Do góry