reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny mam jeszcze do was pytanie biorę pregne plus Ale internista kazała mi brać pregne plus I kwas foliowy. Będąc u ginekologa wyleciało mi to z głOwy aby się zapytac. Pregna ma w składzie już kwas foliowy. I nie wiem czy można brać to razem?? Właśnie wzięłam na noc kwas foliowy I kolejny raz mnie po nim zmulilo I wymiotowalam. Dziękuję za odpowiedź.

Dziewczyny mam jeszcze do was pytanie biorę pregne plus Ale internista kazała mi brać pregne plus I kwas foliowy. Będąc u ginekologa wyleciało mi to z głOwy aby się zapytac. Pregna ma w składzie już kwas foliowy. I nie wiem czy można brać to razem?? Właśnie wzięłam na noc kwas foliowy I kolejny raz mnie po nim zmulilo I wymiotowalam. Dziękuję za odpowiedź.
Ja biorę mama dha, który ma w składzie kwas foliowy i ginekolog powiedział żebym dodatkowo nic nie brala

Ja biorę prenatal uno, też ma w składzie kwas foliowy ale biorę dodatkowo oddzielnie- tak mi zalecił pierwszy gin z którym miałam kontakt. Za tydzień idę na wizytę do Pani doktor która prowadzi ciążę i zapytam o to jeszcze raz

Hmm.. jak porównać składy pregna plus i femibion 2 mają po 600 mcg kwasu foliowego. Myślałam że tyle wystarczy. Muszę też dopytać o to na następnej wizycie. Jak się poradzicie dajcie znać:)

Dziewczyny, czy Wy też macie nieodparta potrzebę drzemki w ciągu dnia? Mnie dopada zazwyczaj około 17 i rzadko kiedy to przezwyciężam i się kładę na drzemkę. Za to w nocy często się budzę i ciężko mi zasnąć z powrotem.
Dziś posprzątałam całe mieszkanie po czym zasnęłam na 5 godzin!! Mąż wrócił z pracy a ja nadal w piżamie ☺️

Czy któraś z was stosowała luteine dopochwowo i dostała potem podrażnienia pochwy? Stosuje dopiero od piątku i dziś zaczęło mnie delikatnie swedziecć i delikatnie się zaczerwienilo i zastanawiam się czy to może być wina tej luteiny.

Ja w pierwszej ciazy miałam luteinę ale nic mi się nie działo

Ja biorę pragnę plus od kiedy staraliśmy się o ciąże. A jak zaszłam do ginekologa przepisał mi dodatkowy kwas foliowy na receptę. Zapytałam się go ze biorę pregne plus a on ze dobrze żeby dalej brać i jeszcze ten dodatkowy kwas foliowy[emoji846] zdziwiło mnie to bo w pierwszej ciazy u innego lekarza kazała mi brać tylko właśnie ta pregne plus

w ktorym tygodniu u was zaczely sie puerwsze nudnosci? u mnie jak narazie nic a nic. ani zmeczenia ani nic ;) tylko puersi bolace i ciezkie ;) wiem ze u mnie to poczatek dopiero ale chcialabym sie dowiedziec kiedy u was sie zaczynalo :)
Ja 6+2 i też nic, tylko czekam jak mnie zaskoczy któryś poranek ;-))

reklama
U mnie dziś 9 tyg I 2 dni. Do 8 tyg miałam brak apetytu i wrażliwość na zapachy. Ale od jakiegoś 1.5 tyg nudności cala dobe,ale wymioty tylko 2 razy. Plus mega senność.
w ktorym tygodniu u was zaczely sie puerwsze nudnosci? u mnie jak narazie nic a nic. ani zmeczenia ani nic ;) tylko puersi bolace i ciezkie ;) wiem ze u mnie to poczatek dopiero ale chcialabym sie dowiedziec kiedy u was sie zaczynalo :)

Do góry