reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Dziewczyny właśnie na bieliźnie zauważyłam jakis brązowy sluz... Mam nadzieję że to nic złego ale już sie zdenerwowalam [emoji24] strasznie źle się czuje a wizyta dopiero w czwartek.
Już mam czarne myśli a ja nie wiem jak się pozbieram jeśli tą ciążę też stracę [emoji24]
U mnie tez pojawiło się minimalne plamienie w zeszłym tygodniu. Było wszystko ok, nie denerwuj bo to teraz najgorsze co może być.

reklama
Dziewczyny właśnie na bieliźnie zauważyłam jakis brązowy sluz... Mam nadzieję że to nic złego ale już sie zdenerwowalam [emoji24] strasznie źle się czuje a wizyta dopiero w czwartek.
Już mam czarne myśli a ja nie wiem jak się pozbieram jeśli tą ciążę też stracę [emoji24]
Mysza, głowa do góry [emoji8] Stresowanie w niczym nie pomoże. Co się jeszcze dzieje, że tak bardzo źle się czujesz?

Moja sąsiadka miała takie brązowe plamienia na początku i okazały się niegroźne. Nie pamiętam czy to jakaś nadżerka była czy coś innego, ale samO się wchłonęło po miesiącu.
U mnie w 8 tygodniu plamienia i to bardzo delikatne miały kolor jasnoróżowy, po 3 dniach było po wszystkiemu

Z tego co wiem to w okresie kiedy powinna wystąpić miesiączka moze tak sie dziac, nie nie chodzi mi o implantacja, tylko tak jak przypada kolejny okres po tym który nie przyszedl na nasze szczęście [emoji1][emoji1]
Moja sąsiadka miała takie brązowe plamienia na początku i okazały się niegroźne. Nie pamiętam czy to jakaś nadżerka była czy coś innego, ale samO się wchłonęło po miesiącu.
U mnie w 8 tygodniu plamienia i to bardzo delikatne miały kolor jasnoróżowy, po 3 dniach było po wszystkiemu
Dziewczyny dobrze radzą [emoji846] wez książkę poczytaj odprez sie trochę i nie mysl. Jak nie bedzie dawalo ci to spokoju to bym przejechala sie na ip albo jutro poszłabym do lekarza

Trudno mi się uspokoić [emoji3525] łzy same mi lecą [emoji24] ale cycki mnie dalej bolą mam nadzieję że to dobry znak i niech bolą, zniosę najgorsze mdłości ale oby było tylko dobrze.

@Ewoka daj znać co u Ciebie bo na 18 miałaś wizytę, chyba?
Tak na 18 miałam, ale opóźnienie było prawie godzinne. Z ciążą jest ok, ale jakis krwiak mi się zrobił nie wiadomo od czego. Mam leżeć i nic nie robić, leki dostałam. Mówi że powinien się wchłonąć lub wypróżnić. Zastanawiała się czy do szpitala mnie położyć, ale powiedziała że oni tam nic więcej nie zrobią.

Tak na 18 miałam, ale opóźnienie było prawie godzinne. Z ciążą jest ok, ale jakis krwiak mi się zrobił nie wiadomo od czego. Mam leżeć i nic nie robić, leki dostałam. Mówi że powinien się wchłonąć lub wypróżnić. Zastanawiała się czy do szpitala mnie położyć, ale powiedziała że oni tam nic więcej nie zrobią.

trzymam kciuki aby krwiak szybko zniknął :* leż i odpoczywaj, wszystko będzie dobrze

Myszka90 domyślam się że cokolwiek byśmy nie napisały i tak będziesz się martwić, ale wiedz że plamienia na początku ciaży się zdarzają i naprawdę nie muszą oznaczać niczego złego. Najczęstszym powodem plamień jest niski poziom progesteronu który jest takim "podtrzymywaczem" ciąży. Jeśli chciałabyś się nieco uspokoić i upewnić czy jest z nim wszystko ok to zrób sobie jutro badanie krwi.

wiadomo co było przyczyną?

przepraszam ze nieco mniej się ostatnio odzywam, ale właśnie weszłam w najgorszy dla mnie psychicznie czas, bo to właśnie w 8tyg straciłam poprzednią ciążę i nie ukrywam ze od początku tygodnia mam mega schizy i straszne doły. próbuję robić wszystko aby pozbyć się tego okropnego ucisku w żołądku, ale jest to trudne. Co chwila sobie coś wkręcam, a to że piersi jakoś mniej bolą, a to ze mdłości jakieś łagodniejsze... wariuję... W pt wizyta. Boszzzzz.... tak bardzo chciałabym aby było dobrze....

Postaraj się być dobrej myśli i dużo odpoczywaj. Wizyta w czwartek więc już blisko. Oczywiście trzymam kciuki by wszystko było dobrze;*

reklama
Kochana rozumiem że trudno ci się uspokoić ale spróbuj. Będzie dobrze. Idź dzisiaj wcześniej spać żebys jak niejmniej o tym myślała.
Trudno mi się uspokoić [emoji3525] łzy same mi lecą [emoji24] ale cycki mnie dalej bolą mam nadzieję że to dobry znak i niech bolą, zniosę najgorsze mdłości ale oby było tylko dobrze.

@Ewoka daj znać co u Ciebie bo na 18 miałaś wizytę, chyba?

Do góry