reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Musze przepracowac do konca miesiąca bo dostałam nowa umowę wiec do konca października to minimum ze popracuje, nauczę swoja nowa koleżankę na zastępstwo i wtedy bede myślała o zwolnieniu [emoji3526]

reklama
Narazie planuje prywatnie i poród tez a czy na nfz chodzić... Tylko na bezpłatne badania konieczne chyba [emoji23] u mnie na nic innego ci lekarze sie nie nadają

Ja będę prowadzić ciążę u ginekologa z pakietu luxmedu. W poprzedniej ciąży byłam zadowolona i ogólnie jestem zadowolona z tej doktorki. Więc chcę aby i tą ciążę mi szczesliwie poprowadziła [emoji4]
Ale USG 12tyg i to okolo 20tyg jakoś oraz pod koniec ciąży 3D robiłam (i będę robić) również prywatnie u lekarza który pracuje w szpitalu w którym ponownie chciałabym robić. U niego też się umawiałam na CC, ale nie wyszło bo syn przyszedł na świat dzien wcześniej [emoji4]
W pakiecie mam też cały komplet badań więc i badania na szczęście bezpłatne [emoji4]

U mnie w pracy wyłączyli luxmed z końcem lipca na moje nieszczęście [emoji24][emoji24] mamy teraz enel med więc pasuje z nim, n8e podoba mi się
Ja będę prowadzić ciążę u ginekologa z pakietu luxmedu. W poprzedniej ciąży byłam zadowolona i ogólnie jestem zadowolona z tej doktorki. Więc chcę aby i tą ciążę mi szczesliwie poprowadziła [emoji4]
Ale USG 12tyg i to okolo 20tyg jakoś oraz pod koniec ciąży 3D robiłam (i będę robić) również prywatnie u lekarza który pracuje w szpitalu w którym ponownie chciałabym robić. U niego też się umawiałam na CC, ale nie wyszło bo syn przyszedł na świat dzien wcześniej [emoji4]
W pakiecie mam też cały komplet badań więc i badania na szczęście bezpłatne [emoji4]

Wiecie z tym NFZ to zależy na jakiego traficie lekarza. Ja pierwszą ciążę chodziłam cała na NFZ, ani jednej prywatnej wizyty i powiem Wam że byłam bardzo zadowolona. Trafił mi się cudowny lekarz, czułam się zaopiekowana, był dokładny, odpowiadał na wszystkie pytania, kiedy trzeba było to dzwoniłam i przyjmował mnie w trybie pilnym także złego słowa nie powiem.

Hej dziewczyny, dolaczam sie i ja na czerwiec :) a dokladnie na polowe czerwca. To moja pierwsza ciaza i mam stracha. Takiego stresu to nawet w pracy nie mam. Beta ladnie przyrasta, pecherzyk ciazowy jest wszystkobw porzadku. We srode w przyszlym tygodniu ide na wizyte serduszkowa. Szukam pocieszenia bo naczytalam sie o obumarłych ciazach, poronieniach itd. Martwie sie czy wszystko bedzie w porzadku. Lekarz powiedzial ze bety mam wiecej nie robic. Dwa tygodnie czekania kolejnego na usg to okazuje sie bardzo duzo ! Czy tylko ja tak mam ? :) gratuluje wszystkim przyszlym mamusiom !

Ja też pracuje w przedszkolu i lekarka już mnie wysłała na l4 właśnie z powodu tych chorób które lubią się pojawiać o tej porze a także w związku z tym że dzieciaki lubią czas i podlecieć i się przytulić noi głową w brzuch walnąć a w tym etapie lepiej nie ryzykować. Trochę protestowałam ale wiadomo maluszek najważniejszy [emoji3526]
Ja już najchętniej bym poszła, bo pracuje w przedszkolu jako nauczyciel i się stracham, że pojawi się choroba zakaźna. Rok temu o tej porze była bostonka [emoji3525] No ale ostatecznie lekarz zdecyduje. Zobaczymy, co mi powie ten, który będzie prowadził moją ciążę. W środę pierwsze spotkanie.

Ja będę chodzić prywatnie i z NFZ (oddział szpitalny - porodnia ginekologiczna) .Ponieważ mój lekarz prowadzący ma swój prywatny gabinet i pracuje w publicznym szpitalu ( gdzie chcę rodzić )- jest też tam poradnia dla kobiet- porodówka-szkoła rodzenia itd.

reklama
Czy u Was - dziewczyn których będą chodzić prywatnie, wiecie już ile Was będą kosztowały wizyty i poszczególne badania?

Do góry