reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

reklama
Czy u Was - dziewczyn których będą chodzić prywatnie, wiecie już ile Was będą kosztowały wizyty i poszczególne badania?
U mnie pierwsza wizyta 100 zl i juz dostalismy skierowanie na badania prenatalne z usg 400zl. W cenie jest test pappa usg i chyba cos tam jeszcze. I podstawowe bafania mocz , morfologia ,tsh tego jeszcze nie sprawdzalam cenowo.

Ja też pracuje w przedszkolu i lekarka już mnie wysłała na l4 właśnie z powodu tych chorób które lubią się pojawiać o tej porze a także w związku z tym że dzieciaki lubią czas i podlecieć i się przytulić noi głową w brzuch walnąć a w tym etapie lepiej nie ryzykować. Trochę protestowałam ale wiadomo maluszek najważniejszy [emoji3526]
Zobaczymy kiedy mnie będzie chciał wysłać.

Dziewczyny, planujecie chodzic do 2 lekarzy, czy jeden ale na NFZ, a czasem prywatnie? Z tego co wiem to i tak tylko jeden może prowadzic ciążę?

Ja planuje chodzić na NFZ, a jednocześnie on prywatnie też przyjmuje. Znajoma chodziła do niego i mi poleciła. Robi na każdej wizycie USG [emoji846] No i mam też możliwość chodzenia do lekarza z PZU Zdrowie, więc możliwe że raz po raz zawitam do kogoś innego. Zobaczymy. Jeśli nie będzie konieczności, to nie zamierzam.

Ja właśnie mam swojego prywatnie ale przyjmuje w innym mieście i godzinke dojeżdżam a chce na miejscu na NFZ ze względu na ilość badań

Ja miałam chodzić na lux med, ale wtorkowa wizyta przypadnie i środowa na lux med rozjaśnia mi sytuację przy czym zostanę .... Badania na szczęście mam w pakiecie

Czy u Was - dziewczyn których będą chodzić prywatnie, wiecie już ile Was będą kosztowały wizyty i poszczególne badania?
U mnie każda wizyta 180 zł. Przy monitoringu brał mniej 150 ..., ale nie wiem jak podchodzi do ciąży.
Oststnio za badania z krwi zapłciłam 160zl.
Wcześniej robiłam na różyczkę, ospę wietrzna i toxoplazmoze, ale to nim byłam w ciąży, wiec nie pamietam...

A jakie badania lekarz zlecił? To moja pierwsza ciąża i nie mam pojęcia :)
9AC49499-A52A-40A9-B577-22E43599F5F8.jpeg

reklama
Do góry