reklama
Liily
Fanka BB :)
Ja miałam tego na prawdę sporo, od grupy krwi, mocz, toksoplazmozę, hiv, morfologię , różyczkę po TSHA jakie badania lekarz zlecił? To moja pierwsza ciąża i nie mam pojęcia
Paulaa28
Musisz spr. U mnie w mieście na NFZ czeka się do jednego kilka dni a do innego 3 miesiące.Bo właśnie się zastanawiam czy tych pierwszych nie zrobić prywatnie bo pewnie na NFZ się czeka na wizytę. Tylko zastanawiam się ile wyjdzie cenowo
KINDERBUENOO88
Czy u Was - dziewczyn których będą chodzić prywatnie, wiecie już ile Was będą kosztowały wizyty i poszczególne badania?
U nas 250 zł usg a 200 zł konsultacja ginekologiczna
KINDERBUENOO88
Dziewczyny, planujecie chodzic do 2 lekarzy, czy jeden ale na NFZ, a czasem prywatnie? Z tego co wiem to i tak tylko jeden może prowadzic ciążę?
Ja planuje chodzić na NFZ, a jednocześnie on prywatnie też przyjmuje. Znajoma chodziła do niego i mi poleciła. Robi na każdej wizycie USG [emoji846] No i mam też możliwość chodzenia do lekarza z PZU Zdrowie, więc możliwe że raz po raz zawitam do kogoś innego. Zobaczymy. Jeśli nie będzie konieczności, to nie zamierzam.
Zawsze można pójść do dwóch niezależnie i i każdego założyć kartę ciąży
KINDERBUENOO88
annamariam
I jak wtedy z badaniami? Robicie jednocześnie te na NFZ i płatne, czy da się to jakoś "pogodzić"?Zawsze można pójść do dwóch niezależnie i i każdego założyć kartę ciąży
Miałam dzisiaj kiepską noc. Brzuch mnie bolał i w ogóle wstałam nieprzytomna. Miałam być w pracy 4 godziny, a możliwe, że będę musiała zostać na zastępstwie aż 8. Jeśli tak dalej pójdzie, to szybko chcę być na zwolnieniu... [emoji2955] Wiedzą przecież, że jestem w ciąży i uważam, że nie powinnam dostawać dodatkowych nadgodzin. Ale może mi się tylko tak wydaje...
kasieczna
Gdzieś czytałam że ciężarna pracownica nie może robić godzin nadliczbowych. Poszukaj w necie kodeks pracy. Ja w środę idę na dłużej. A powiedziałaś już w pracy o ciąży ? Jesteś już po USG? Bo ja się waham czy już nie powiedzieć jeszcze przed wizytą u ginekologa.I jak wtedy z badaniami? Robicie jednocześnie te na NFZ i płatne, czy da się to jakoś "pogodzić"?
Miałam dzisiaj kiepską noc. Brzuch mnie bolał i w ogóle wstałam nieprzytomna. Miałam być w pracy 4 godziny, a możliwe, że będę musiała zostać na zastępstwie aż 8. Jeśli tak dalej pójdzie, to szybko chcę być na zwolnieniu... [emoji2955] Wiedzą przecież, że jestem w ciąży i uważam, że nie powinnam dostawać dodatkowych nadgodzin. Ale może mi się tylko tak wydaje...
reklama
kasieczna
@annamariam właśnie sprawdzilam - nie możesz mieć nadliczbowych jeśli już przedstawiałas zaświadczenie lekarskie o ciąży.