reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Dzień dobry w niedzielę [emoji4]

Dziewczyny czy Wam też tak wychodzą włosy??? [emoji33] No masakra jakaś, mam długie i jak wyjdzie mi zawsze kilka to jest kłębek, ale teraz to już normalnie perulke można zrobić [emoji33] garściami mi wychodzą [emoji24] dzisiaj się przerazilam....
A tej wypadają mi normalnie, ale we wcześniejszej to garściami. Płakałam jak musiałam się czesac a też mam długie.

reklama
Dziewczyny, a ja nadal przeziębiona... kaszel mokry, katar i chrypa. Nie mam temperatury, ale cały czas to trwa. Już czosnek, cebula bokami mi wychodzą... mam w pogotowiu antybiotyk od lekarza, ale sama nie wiem czy go włączyć, czy iść jutro pokazać się i niech podejmie decyzję rodzinny. Jutro muszę pokazać się w pracy w końcu...

Dziewczyny, a ja nadal przeziębiona... kaszel mokry, katar i chrypa. Nie mam temperatury, ale cały czas to trwa. Już czosnek, cebula bokami mi wychodzą... mam w pogotowiu antybiotyk od lekarza, ale sama nie wiem czy go włączyć, czy iść jutro pokazać się i niech podejmie decyzję rodzinny. Jutro muszę pokazać się w pracy w końcu...
Skonsultuj z lekarzem i jak trzeba to włączcie ten antybiotyk, bo powikłania mogą być o wiele gorsze dla ciąży niż rozpoczęcie leczenia antybiotykiem. Ja też się martwię ale już jestem 3 dzień na antybiotyku a czuje się o niebo lepiej. 2 tygodnie chodziłam z katarem, kaszlem, drapaniem gardła aż mi poszło na ucho i wyszło zapalenie. A co ci przepisali? Bo ja biorę Ospamox. Podobno to i duomox są bezpieczne w ciąży.

Skonsultuj z lekarzem i jak trzeba to włączcie ten antybiotyk, bo powikłania mogą być o wiele gorsze dla ciąży niż rozpoczęcie leczenia antybiotykiem. Ja też się martwię ale już jestem 3 dzień na antybiotyku a czuje się o niebo lepiej. 2 tygodnie chodziłam z katarem, kaszlem, drapaniem gardła aż mi poszło na ucho i wyszło zapalenie. A co ci przepisali? Bo ja biorę Ospamox. Podobno to i duomox są bezpieczne w ciąży.

Też mam przepisany Ospamox. Bierzesz to dwa razy dziennie?
W takim razie faktycznie pojadę jutro, gdybym widziała jakaś poprawę, ale z dnia na dzień ja jestem coraz bardziej zestresowana tylko, a przeziębienie nie mija

Też mam przepisany Ospamox. Bierzesz to dwa razy dziennie?
W takim razie faktycznie pojadę jutro, gdybym widziała jakaś poprawę, ale z dnia na dzień ja jestem coraz bardziej zestresowana tylko, a przeziębienie nie mija
Tak 2x1 co 12h. Ja miałam to samo i zamiast szybko zareagować to czekałam i leczyłam się domowymi sposobami a efekt jaki jest - widać. Już sobie obiecałam, że w II trymestrze zaszczepię się na grypę, bo niestety ale będziemy chodzić w ciąży praktycznie przez cały okres grypowy.

Hello :)

Ja mam dziś wychodne :)
Jade na zajęcie z makramy ściennej - mam ochotę zrobić coś własnoręcznie dla mojego Tyśka :) ciekawe czy coś wyjdzie bo ja mam dwie lewe ręce do takich rzeczy :p

Co do włosów. Ja mam taki problem ze strasznie mi się przetłuszczają. W ciąży zaostrzył mi się znów AZS ( stopowe zapalenie skory) i ponoć od tego te włosy takie są. W lipcu jeszcze z głupoty je scielam ale tak się w nich złe czuje do tego mi nic nie rosną i są tluste:( na szczęście jakoś nie wypadają. Bo po ciąży to był armagedon

reklama
ja również wpisuję się na listę mamuś z wzdęciami, normalnie czuję się jakbym była już co najmniej w połowie ciąży, masakra :/ i mam taki dziwny posmak w ustach, bleee....

Do góry