reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Dzień dobry w niedzielę [emoji4]

Dziewczyny czy Wam też tak wychodzą włosy??? [emoji33] No masakra jakaś, mam długie i jak wyjdzie mi zawsze kilka to jest kłębek, ale teraz to już normalnie perulke można zrobić [emoji33] garściami mi wychodzą [emoji24] dzisiaj się przerazilam....
A tej wypadają mi normalnie, ale we wcześniejszej to garściami. Płakałam jak musiałam się czesac a też mam długie.

reklama
Dziewczyny, a ja nadal przeziębiona... kaszel mokry, katar i chrypa. Nie mam temperatury, ale cały czas to trwa. Już czosnek, cebula bokami mi wychodzą... mam w pogotowiu antybiotyk od lekarza, ale sama nie wiem czy go włączyć, czy iść jutro pokazać się i niech podejmie decyzję rodzinny. Jutro muszę pokazać się w pracy w końcu...

Dziewczyny, a ja nadal przeziębiona... kaszel mokry, katar i chrypa. Nie mam temperatury, ale cały czas to trwa. Już czosnek, cebula bokami mi wychodzą... mam w pogotowiu antybiotyk od lekarza, ale sama nie wiem czy go włączyć, czy iść jutro pokazać się i niech podejmie decyzję rodzinny. Jutro muszę pokazać się w pracy w końcu...
Skonsultuj z lekarzem i jak trzeba to włączcie ten antybiotyk, bo powikłania mogą być o wiele gorsze dla ciąży niż rozpoczęcie leczenia antybiotykiem. Ja też się martwię ale już jestem 3 dzień na antybiotyku a czuje się o niebo lepiej. 2 tygodnie chodziłam z katarem, kaszlem, drapaniem gardła aż mi poszło na ucho i wyszło zapalenie. A co ci przepisali? Bo ja biorę Ospamox. Podobno to i duomox są bezpieczne w ciąży.

Skonsultuj z lekarzem i jak trzeba to włączcie ten antybiotyk, bo powikłania mogą być o wiele gorsze dla ciąży niż rozpoczęcie leczenia antybiotykiem. Ja też się martwię ale już jestem 3 dzień na antybiotyku a czuje się o niebo lepiej. 2 tygodnie chodziłam z katarem, kaszlem, drapaniem gardła aż mi poszło na ucho i wyszło zapalenie. A co ci przepisali? Bo ja biorę Ospamox. Podobno to i duomox są bezpieczne w ciąży.

Też mam przepisany Ospamox. Bierzesz to dwa razy dziennie?
W takim razie faktycznie pojadę jutro, gdybym widziała jakaś poprawę, ale z dnia na dzień ja jestem coraz bardziej zestresowana tylko, a przeziębienie nie mija

Też mam przepisany Ospamox. Bierzesz to dwa razy dziennie?
W takim razie faktycznie pojadę jutro, gdybym widziała jakaś poprawę, ale z dnia na dzień ja jestem coraz bardziej zestresowana tylko, a przeziębienie nie mija
Tak 2x1 co 12h. Ja miałam to samo i zamiast szybko zareagować to czekałam i leczyłam się domowymi sposobami a efekt jaki jest - widać. Już sobie obiecałam, że w II trymestrze zaszczepię się na grypę, bo niestety ale będziemy chodzić w ciąży praktycznie przez cały okres grypowy.

Hello :)

Ja mam dziś wychodne :)
Jade na zajęcie z makramy ściennej - mam ochotę zrobić coś własnoręcznie dla mojego Tyśka :) ciekawe czy coś wyjdzie bo ja mam dwie lewe ręce do takich rzeczy :p

Co do włosów. Ja mam taki problem ze strasznie mi się przetłuszczają. W ciąży zaostrzył mi się znów AZS ( stopowe zapalenie skory) i ponoć od tego te włosy takie są. W lipcu jeszcze z głupoty je scielam ale tak się w nich złe czuje do tego mi nic nie rosną i są tluste:( na szczęście jakoś nie wypadają. Bo po ciąży to był armagedon

reklama
ja również wpisuję się na listę mamuś z wzdęciami, normalnie czuję się jakbym była już co najmniej w połowie ciąży, masakra :/ i mam taki dziwny posmak w ustach, bleee....

Do góry