reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Dużo zależy od szpitala, ale się dziwię że tak maszynowo jest w prywatnym [emoji848]
Ja miałam planowana CC w państwowym szpitalu, a dzień wcześniej dostałam skurczy i synek pchał się na świat, 7cm rozwarcia ale ze względu okulistycznych prosto na blok i CC. Przy CC był również mój Mąż (przy planowej bez problemu miał być a nagłej to już zależy od lekarza ale na szczęście zgodzili się) więc cały czas był koło mojej głowy a potem czuwal nad maleństwem aż mnie zszyli. Jak tylko przewieźli mnie na pooperacyjna to nadal był przy mnie Mąż i od razu kangurowanie na mnie i przy piersi. Więc mimo okoliczności może być rodzinnie.
A bratowa męczyła się 20h naturalnie a potem i tak zrobili jej CC i nie wspomina niestety dobrze. Więc jak jest wybór to myślę że najważniejsze jest zdrowie i CC może być tym lepszym rozwiązaniem.

reklama
na pewno jest różnica między cc "nagłym", a planowanym. Mogę się domyślać, ze dla kobiety po niemal traumatycznym porodzie, który ostatecznie kończy się cc początek bycia mamą jest bardzo trudny i zupełnie inaczej będzie odbierała swój poród i te kilka dni po. Mam nadzieję, ze Twoja przyjaciółka olokolo91 jednak będzie wspominała go dobrze i że wszystko pójdzie po jej myśli. Najważniejsze żeby jej i maleństwu było dobrze :*

Hej dziewczyny!!! :)
Jestem po wizycie, jak na razie wszystko jest ok!!! Ciąża ma 6 tygodni i około 1 dzień. Zalążek serduszka jest i już widziałam, jak bije... Cudowne uczucie i wzruszenie.
Apropos cesarki, to właśnie dziś podczas badania pani doktor powiedziała, że na ten moment widzi wskazania do CC, bo mam wąską miednice. Hmmm, nikt nigdy mi nic takiego nie mówił. Zobaczymy. Na razie się cieszę :):):)

Jestem po wizycie, jak na razie wszystko jest ok!!! Ciąża ma 6 tygodni i około 1 dzień. Zalążek serduszka jest i już widziałam, jak bije... Cudowne uczucie i wzruszenie.
Apropos cesarki, to właśnie dziś podczas badania pani doktor powiedziała, że na ten moment widzi wskazania do CC, bo mam wąską miednice. Hmmm, nikt nigdy mi nic takiego nie mówił. Zobaczymy. Na razie się cieszę :):):)
To musiał być piękny widok :) ja mam wizytę w sobotę ( o ile mój lekarz nie będzie miał dyżuru bo wtedy w czwartek ale może nie będzie widać jeszcze serduszka) powiedziałaś już najbliższym?

To musiał być piękny widok :) ja mam wizytę w sobotę ( o ile mój lekarz nie będzie miał dyżuru bo wtedy w czwartek ale może nie będzie widać jeszcze serduszka) powiedziałaś już najbliższym?
Był piękny :) :) :)
Mama wiedziała już od momentu testowania, wiedziała też o staraniach. Mój partner też już wiedział. Dzisiaj powiedziałam tacie, babci i bratu. A jutro dowie się pracodawca.

Super wieści, piękny widok [emoji3531]

Dzień dobry dziewczyny ! jestem tu nowa, dzisiaj z maluszkiem mamy 6 tyg +5 dni i już 2 wizyty u lekarza za Nami, na ostatniej byłam w czwartek i na usg był już widoczny zarodek i początki formującego się serduszka, na następną idziemy 14.10. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze bo mam torbiel na jajniku. Termin na przełomie maj/czerwiec

jak masz 6tydz i 5dzień to ty raczej majóweczką jesteś ;)

reklama
Do góry