reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Wiesz dobrze, ze mi to napisałaś bo ja aż się bałam czy ze mną jest wszystko ok ze tak to złe znosiłam [emoji85]
Dla mnie także był to koszmar. Jak dostałam oksytocyne to co chwilę przychodził lekarz, położna i ciagle sprawdzali mi rozwarcie. Myslalam, że ich
udusze, a jeszcze mi przebiła pęcherz płodowy i się tak wystraszylam. Bo nie poinformowała mnie co robi, a tu nagle całe prześcieradło mokre. Dobrze, że koszule miałam wysoko bo też bym zmoczyla tym płynem.

reklama
Dziewczyny, widzę że poruszyłam drażliwy temat :) nie ma się co spinać, każdy ma inny organizm, inne nastawienie i inny personel w szpitalu. I tak jak pisałyście koniec końców najważniejsze jest by dziecko było zdrowe :)

A dla zainteresowanych jaka jest geneza przygód mojej przyjaciółki to po pierwsze mimo że to szpital prywatny to CC będzie na NFZ czyli "legalne i wskazane". Po drugie. Ona ma 4 cm bardzo twardej szyjki w 41 tygodniu. Córka dobija do 4 kg. Lekarz powiedział że z doświadczenia wie że otwieranie takiej szyjki graniczy z cudem i kończy się zazwyczaj i tak cesarka bo dziecko zaczyna być niedotlenione. Trzymanie jej jeszcze tydzień skończy się za duża wagą dziecka i jako pierworódka i tak będzie miała wskazanie na CC bo inaczej jest wielce prawdopodobne że bardzo popęka. No więc dał jej wybór czy czekamy jeszcze tydzień czy umawiamy się na jutro. Wybrała zdrowy rozsądek. I humor już ma lepszy :) a powiem Wam że wygląda ślicznie! Nie spuchnięta, zgrabna, bez jednego rozstępu, mogłaby występować w reklamie palmers'a :D

Wiadomo zdrowie dziecka najważniejsze. Ja już miesiąc przed porodem byłam cała opuchnieta powieki, ręce, nos. Aż sama byłam w szoku, że z dnia na dzień mi się tak woda zatrzymała.
Życzę Wam, żeby wasz poród zakończył się tak jak chcecie SN lub cc. Najważniejsze by wszystko zakończyło się dobrze. A ja już czekam do piątku i mam nadzieję, że zobaczę mój skarb na monitorze.

Dziewczyny chyba pojawiło się u mnie minimalne plamienie ... w sensie kropka na papierze ... ledwo widoczna ale jednak :( czy to normalne ? Jutro zaczynam 6 tydzień.

Dziewczyny chyba pojawiło się u mnie minimalne plamienie ... w sensie kropka na papierze ... ledwo widoczna ale jednak :( czy to normalne ? Jutro zaczynam 6 tydzień.
Obserwuj. Kiedy masz wizytę? Wczoraj gin powiedziała że wszelkie plamienia najlepiej skonsultować, bo często trzeba dać leki na podtrzymanie.

reklama
Do góry