reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Już po wizycie. 4tydz.+5. Na usg było już widać pecherzyk. Ma odpowiedni rozmiar i za tydzień wizyta, może będzie już coś wiecejdostałam też heparyne drobnocząsteczkowa (ampułki-strzykawki)ale jestem przerażona czy sama dam radę sobie wstrzyknac w brzuch. Nie wiem jeszcze gdzie mogę kupić pojemnik na odpady medyczne i gdzie to później oddać. Wiecie coś?

Spokojnie, poradzisz sobie. to naprawdę nic trudnego. Ja od początku ciąży sobie robie sama zastrzyki z neoparinem. Na początku był strach, ale po pierwszych dwoch wstrzyknięciach teraz mam już taka wprawę że mogę dorabiać jako pielęgniarka ;)

Ja właśnie czekam w kolejce do lekarza. Póki co chodzę prywatnie ale szukam na fundusz coby zaoszczędzone pieniądze wydawać na niemowlęce ciuszki a nie wizyty :rofl:

reklama
Ja już się nie mogę doczekać zakupów tych mini rzeczy :):)
Wprawdzie mam cały strych u teściów w rzeczach Tytusa ale nowe tez coś trzeba będzie ogarnąć :)

Plus taki, ze te większe zakupy to można odpuścić bo jest :)
Choć marzy mi się inny wózek bo ten co mieliśmy ( quinny mood) już mi się nie podoba :p

Kinderbueno - a ja totalnie nie mam parcia na te zakupy, druga ciąża faktycznie jest inna, do wszystkiego podchodzę na luzie. Wózek mój junior miał teraz joie mytrax, wiec dokupimy tylko gondole no i oczywiście fotelik - tez z joie żeby był do kompletu . A tak to wszystko mam po starszym :) jak będzie córka to z ubrankami nawet mam luz bo siostra ma córkę w wieku mojego Tymka i razem zostawialysmy ubranka :)

Jakie masz tsh??
3.55,
Do lekarza chodzę na Luxmed. USG w gabinecie i już miałam bez problemu robione dwa razy, na następnej wizycie też będzie, bo czekamy na serduszko.
W pierwszej ciąży chodził prywatnie, gdzie ciąża była idealna, teraz miałam iść na NFZ , ale jak mam super lekarza na lux med to wolę to :)
Ps dostałam już L4 na tydzień, więc czeka mnie intensywne lenistwo :p

Ja mam synka "jesiennego" bo z listopada więc zapewne i tak czy chłopiec czy dziewczynka trzeba będzie co nieco jak nie wszystko kupić [emoji16] uwielbiam kupować te malutkie rzeczy [emoji16] wózek mamy jedo koda i jesteśmy zadowoleni, więc kupować nie będziemy [emoji3526]

Zazdrosze L4 [emoji16] ja ze względów zdrowotnych musiałam być na zwolnieniu od 4 miesiąca i nie żałuję, odpoczęłam i po korzystałam z wolnego czasu. Zresztą bardzo dużo spałam. Teraz też bym poszła na zwolnienie, kiedy jak nie w ciąży kobieta ma odpocząć [emoji6] a mój synuś chodzi do żłobka to bym go po prostu wcześniej odbierala. Bo na pewno nie zrezygnujemy ze żłobka. W ciąży sporo czasu spędziłam też w szpitalu więc w razie czego nie byloby problemu z opieką gdy Mąż pójdzie do pracy. A poza tym mamy naprawdę fajny żłobek i z chęcią chodzi [emoji3526]

Nie mogę się doczekać wyników bety [emoji86]

Myszka - ja tez już jestem na zwolnieniu :) Tymek w przedszkolu wiec odpoczywam na maxa :D na poza tymi potwornymi bólami głowy co mi się codziennie zdarzają...
o właśnie z tymi porami roku mi tez się nie zgrywa co do ubranek, bo Tymus jest z lutego

08F38B9B-76E2-4806-AA49-BB3F8E779162.jpeg

reklama
Myszka - ja tez już jestem na zwolnieniu :) Tymek w przedszkolu wiec odpoczywam na maxa :D na poza tymi potwornymi bólami głowy co mi się codziennie zdarzają...
o właśnie z tymi porami roku mi tez się nie zgrywa co do ubranek, bo Tymus jest z lutego
Zazdrosze [emoji16] ja od poniedziałku do pracy [emoji85] ale jeśli wszystko będzie dobrze to planuje pracować do końca roku [emoji3526]
Ja też mam Tymonka [emoji3526] w listopadzie 2 latka skończy [emoji3526]

Do góry