reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Fajnie że jest ktoś z okolicy [emoji3526]

Dziewczyny podzielcie się zdrowymi przepisami [emoji3526] ja czasem korzystam z książki przepisów ala'antkowe z myślą o synku. Jadłam Brownie z buraka i też było pyszne ale o wykorzystaniu ciecierzycy już nie słyszałam [emoji3526]

Ja tez mam ich książki i z nich gotuje i wszystkim nam smakuje :)

reklama
A gdzie chodzisz do lekarza ? Ze ma usg w gabinecie ?
Ja chodzę prywatnie - do dr Wrzodak (kiedyś pracowała w MSWiA - i tam miałam dwie cesarki, w tej chwili nie pracuje już w tym szpitalu i rozważam znalezienie innego :) ). Przymuje w dwóch miejscach - jedno w Warszawie (przenieśli się z Komorowa) - SalveMedica (dawna klinika dr Rogiewicza), a drugie miejsce w Piastowie (ArsFemina)- i tam się przeniosę - lepszy dojazd dla mnie :)

Już po wizycie. 4tydz.+5. Na usg było już widać pecherzyk. Ma odpowiedni rozmiar i za tydzień wizyta, może będzie już coś wiecejdostałam też heparyne drobnocząsteczkowa (ampułki-strzykawki)ale jestem przerażona czy sama dam radę sobie wstrzyknac w brzuch. Nie wiem jeszcze gdzie mogę kupić pojemnik na odpady medyczne i gdzie to później oddać. Wiecie coś?

A czemu takie coś dostałaś ?

Ja chodzę prywatnie - do dr Wrzodak (kiedyś pracowała w MSWiA - i tam miałam dwie cesarki, w tej chwili nie pracuje już w tym szpitalu i rozważam znalezienie innego :) ). Przymuje w dwóch miejscach - jedno w Warszawie (przenieśli się z Komorowa) - SalveMedica (dawna klinika dr Rogiewicza), a drugie miejsce w Piastowie (ArsFemina)- i tam się przeniosę - lepszy dojazd dla mnie :)

Kurde marzy mi się lekarz z usg w gabinecie o by nie kosztował miliona monet. Tam gdzie chodzę na badania usg tych trymestrow to robi tylko usg i kosztuje 250-300zl to z wizyta ponad 400 zł to jak na co miesiąc to trochę dużo. Wiec wole same usg robić plus te co mam w pakiecie w Luxmed ( ale jakoś średnio im ufam) plus lekarz na NFZ co go mam 20.11 ale jeszcze był chciała takiego co to co miesiąc pójdę zbada mnie itp i zapłacę z max 200 zł ;)

Kurde marzy mi się lekarz z usg w gabinecie o by nie kosztował miliona monet. Tam gdzie chodzę na badania usg tych trymestrow to robi tylko usg i kosztuje 250-300zl to z wizyta ponad 400 zł to jak na co miesiąc to trochę dużo. Wiec wole same usg robić plus te co mam w pakiecie w Luxmed ( ale jakoś średnio im ufam) plus lekarz na NFZ co go mam 20.11 ale jeszcze był chciała takiego co to co miesiąc pójdę zbada mnie itp i zapłacę z max 200 zł ;)
Tu za pierwsze wpisała mi monitoring - i koszt 100 zł . Następne z pełną wizytą będzie 250 zł za wizytę z usg. Ale badania (morfologię, mocz, krzywa cukrowa itd) chce robić w luxmedzie - podobno jest możliwość prowadzenia tzw. otwartej karty ciąży - część tu, część prywatnie u swojego ginekologa. Zobaczymy co wyjdzie - nie wiem jeszcze dokładnie jak to działa - ale dostałam krótką informację od Pani ginekolog z luxmed że coś takiego funkcjonuje u nich. Powiem Ci, że ja we wszystkich ciążach chodziłam do niej na usg i nie żałuje, przynajmniej byłam spokojna (szczególnie, że przy drugiej ciąży miałam problem z blizną po cc - niestety nie wygoiła się wystarczająco dobrze i nie za bardzo byłam gotowa na kolejną ciążę). A teraz denerwuję się po poronieniu - wiem że kontrole i tak nie na wszystko mają wpływ - ale ja jestem spokojniejsza :) I mam spokojną wizytę - min pół godziny, dokładne badanie, czas na zadanie pytań - a to dla mnie ważne.

reklama
Do góry