reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

reklama
Ja też mam zawsze problem,żeby to liczyć w poprzedniej ciąży np jak byłam 17+4 to mówiłam ,że to 18 nasty tydzień. Ale lekarze różnią określają. Jak ostatnio zadzwoniłem do gin się umówić to ona liczyła i mówiła,ze piąty tydzień ( dzwoniłam w 5+1)

Nasza też pierwsza. Robiłaś już jakieś kontrolne badania tarczycy? Ja w piątek, w poniedziałek idę odebrać wynik. Dostałam rozkaz od endokrynologa, że jak tylko znajdę w ciążę, mam się zjawić, bo hormon zacznie szalec i grozi to poronieniem. Ja od 1.5 miesiąca nie brałam kwasu foliowego (wcześniej pół roku brałam) bo olalam totalnie wszystko z frustracji już... No i wtedy się udało także znów biorę
W poniedziałek idę na tsh. Nie mogłam zrobić wcześniej bo brałam biotyne, a nie można badać tarczycy jeśli regularnie bierze się właśnie biotyne ponieważ ona zaburza obraz wyników. W poniedziałek muszę właśnie przełożyć wizytę na wtorek ale nie wiem czy się uda..

W poniedziałek idę na tsh. Nie mogłam zrobić wcześniej bo brałam biotyne, a nie można badać tarczycy jeśli regularnie bierze się właśnie biotyne ponieważ ona zaburza obraz wyników. W poniedziałek muszę właśnie przełożyć wizytę na wtorek ale nie wiem czy się uda..
To trzymam kciuki. Ja jestem strasznie ciekawa, czy z wynikiem coś już będzie nie tak, dam znać jutro. W ogóle w lipcu byłam u endokrynologa, bo mój wynik był bardzo bliski 2,5 a to już górna granica dla kobiet, które planują dziecko. Panu doktor powiedziała, że podkręcimy wynik, przepisała większą dawke Letroxu i we wrześniu udało się zajść w ciążę po 7 miesiącach starań. Chciałabym wiedzieć który czynnik o tym zdecydował, by móc dzielić się doświadczeniem. A może wszystkie na raz? Mam kilka koleżanek w pracy, które starają się bezowocnie o dziecko.

To trzymam kciuki. Ja jestem strasznie ciekawa, czy z wynikiem coś już będzie nie tak, dam znać jutro. W ogóle w lipcu byłam u endokrynologa, bo mój wynik był bardzo bliski 2,5 a to już górna granica dla kobiet, które planują dziecko. Panu doktor powiedziała, że podkręcimy wynik, przepisała większą dawke Letroxu i we wrześniu udało się zajść w ciążę po 7 miesiącach starań. Chciałabym wiedzieć który czynnik o tym zdecydował, by móc dzielić się doświadczeniem. A może wszystkie na raz? Mam kilka koleżanek w pracy, które starają się bezowocnie o dziecko.
Ostatnią wizytę miałam w kwietniu, wynik był 2.45 ale dodatkowo zaczęłam brać selen w dawce 200 i cynk. Przestalismy się zabezpieczac od 1 września. I jakoś wyszło :)

Dziewczynki co myślicie o farbowaniu włosów na naszym etapie? :) Będzie ok, czy lepiej poczekać? Szczerze to bardzo nie lubię odrostow i nie chciałabym czekać

Ja mam niedoczynność , ale ostatnio badałam TSH i wynosi 1,06 ,też niedługo idę do endokrynologa. W drugiej ciąży zaszłam w ciąże w 4 cyklu staran a nie mogłam zajść dlatego, że miałam bardzo wysoka prolaktynę ! I tabletki na TSH mi ją zbiły i wtedy zaszłam.

reklama
Do góry