reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Ja na Twoim miejscu spytała bym syna czy chciałby jechać jeśli oczywiście jest na tyle duży, żeby rozumieć o czym mówisz. Ale ogólnie bym pozwoliła jechać jeśli chce.

A tak poza tym to Hey ;) jestem Ania i chyba też będę mamą po raz 3. Wg kalkulatora wychodzi mi termin na 14.06

Taki termin ? To kiedy miałaś OM?

reklama
Niestety nie dogadam się z nim jeszcze na takim poziomie. On raczej nie wybiega poza płaszczyznę jesteś głodny, chcesz pić czy które buty chcesz założyć [emoji14] ma 2 lata z hakiem dopiero, dlatego nie wiem co sobie pomyśli i jak podejdzie do tematu w przyszłym roku :(

To bym się bała go wysłać. Po 1 nie rozumie i może pomyśleć że to przez nowe dziecko musiał jechać itp. ale też dużo zależy pewnie od tego jaki ma kontakt z dziadkami. Moje córki nie mają praktycznie więc dla nich to kara by była

Hej Dziewczyny.
Wszystkim gratuluję i nieśmiało do Was dołączam.
Dzisiaj test pokazał dwie kreski - druga zdecydowanie jaśniejsza ale jest.
Miesiąc temu biochemiczna. Zobaczymy co teraz będzie. Trochę w strachu jestem bo rok temu poronienie a dwa i pol roku temu pozamaciczna.
Dzisiaj 17 dpo dlatego mam obawy bo kreska bardzo jasna. Wcześniej nie robiłam testu ze względu na to co było miesiąc temu. Przed terminem była wyraźna krecha, w dniu terminu jeszcze mocniejsza a później coraz jaśniejsza aż przyszedł okres. I teraz jestem zła na sobie bo nie wiem czy kreska dopiero się pojawiła czy już może była kilka dni temu ciemna a teraz jaśniejsza i będzie to samo?! Czy może znów pozamaciczna bo przy niej dopiero kreska jasna pojawiła się właśnie dopiero 16/17 dpo. Moja wina ze dzisiaj dopiero zatestowalam ale strach zwyciężył i szczerze to ja na okres czekałam myśląc ze i tak się nie uda od razu po biochemicznej zwłaszcza ze mam jeden jajowod
Zobaczymy co dalej będzie.

Gdyby się udało to termin mniej więcej 4.06.2020.
Mam już 7- letniego synka z czerwca 2012.
Dziecko w bardzo szybkim tempie sie rozwija, na podstawie swojej córki widze jak szybko sie rozwinęła w ciagu 6 miesiecy, takze wtedy bedzie na pewno duzo mądrzejszy.. wtedy sie moze okazac, ze sam od siebie nie bedzie chcial jechac, i tak jak napisala kolezanka wyzej, moze pomyśleć, ze masz nowe dziecko i on juz nie jest taki ważny, a to jednak krótki odstęp czasu od porodu będzie :(

Cześć Dziewczyny,
Witam się nieśmiało i z obawą, ale mam nadzieję że zostanę z Wami do końca.
W niedzielę powinnam dostać okres. Oczywiście nie wytrzymałam i test zrobiłam już w sobotę, wyszla blada kreska, test powtórzyłam dzisiaj i wyszła trochę ciemniejsza ale nadal nie tak gruba. Mam już swoje przejścia, a tak pragniemy kolejnego maluszka.
Pierwszą ciążę poroniłam 3 lata temu w 12tygodniu, rok później pojawił się na świecie nasz Synek, ale też ciężko przechodziłam ciążę. W tym roku w marcu znowu poroniłam na wczesnym etapie.
Po tym poronieniu ginekolog przepisała mi duphaston i bralam zawsze od 16 dc do pojawienia się miesiączki. Teraz nie dostałam okresu i zgodnie z zaleceniem kontynuuje aby zmniejszyc ryzyko poronienia. Bardzo się denerwuje. Cykle mam 26-30dni. A tu tylko i aż blada kreska.
Mężowi jeszcze nie mówiłam. Chyba poczekam na jego urodziny, ma za kilka dni. Tak bym chciała mu przekazać radosna nowine. Do tego czasu chyba osiwieje [emoji85] jutro pójdę na beta HCG. Potrzebuje wsparcia [emoji5]️

Pozdrawiam Was ciepło i trzymam za wszystkie kciuki!

Cześć Dziewczyny,
W niedzielę powinnam dostać okres. Oczywiście nie wytrzymałam i test zrobiłam już w sobotę, wyszla blada kreska, test powtórzyłam dzisiaj i wyszła trochę ciemniejsza ale nadal nie tak gruba. Mam już swoje przejścia, a tak pragniemy kolejnego maluszka.
Pierwszą ciążę poroniłam 3 lata temu w 12tygodniu, rok później pojawił się na świecie nasz Synek, ale też ciężko przechodziłam ciążę. W tym roku w marcu znowu poroniłam na wczesnym etapie.
Po tym poronieniu ginekolog przepisała mi duphaston i bralam zawsze od 16 dc do pojawienia się miesiączki. Teraz nie dostałam okresu i zgodnie z zaleceniem kontynuuje aby zmniejszyc ryzyko poronienia. Bardzo się denerwuje. Cykle mam 26-30dni. A tu tylko i aż blada kreska.
Mężowi jeszcze nie mówiłam. Chyba poczekam na jego urodziny, ma za kilka dni. Tak bym chciała mu przekazać radosna nowine. Do tego czasu chyba osiwieje [emoji85] jutro pójdę na beta HCG. Potrzebuje wsparcia [emoji5]️

Hey. Trzymam kciuki za jak najwyższą betę. Będzie dobrze ;) nie martw się na zaś ;)

Cześć Dziewczyny,

Dokladnie! Nie martw sie! Musi być dobrze! :) Będzie miał mąż super urodzinowy prezent.. ja mojemu mężowi zrobiłam taki prezent na rocznice, która była wczoraj :D A co sie namęczył z odpakowaniem tego... było zapakowane w kilkanascie różnych opakowan :D nawet w sreberko i folie spozywcza, a jak zobaczyl to nie mógł uwierzyc, ze tak szybko sie udalo tym razem :)

Cześć dziewczyny :)
pomyślałam, że dołączę do Was ;) OM 30.08 termin wychodzi na 5.06, chociaż cykle mam niezbyt regularne od 25 do 33 dni. Test zrobiłam już 26 dc i była widoczne dwie kreski :) jest to moja druga ciąża, pierwsza skończyła się CC w czerwcu 2016, więc różnica będzie prawie 4 lata, córka będzie miała prezent na urodziny:D przynajmniej mam taką nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Cześć dziewczyny :)
pomyślałam, że dołączę do Was ;) OM 30.08 termin wychodzi na 5.06, chociaż cykle mam niezbyt regularne od 25 do 33 dni. Test zrobiłam już 26 dc i była widoczne dwie kreski :) jest to moja druga ciąża, pierwsza skończyła się CC w czerwcu 2016, więc różnica będzie prawie 4 lata, córka będzie miała prezent na urodziny:D przynajmniej mam taką nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Cześć! U mnie taka sama różnica, z tym, ze córeczka z października, i tez przyszła na świat przez cesarskie cięcie. :)
Nam wszystkim życzę, żeby wszystko sie dobrze skończyło :)

reklama
Ja się wczoraj przywitałam i niestety dzisiaj muszę się pożegnać.
Znów biochemiczna.
Wam życzę powodzenia!!

Do góry