reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

reklama
Ja też mam zawsze problem,żeby to liczyć w poprzedniej ciąży np jak byłam 17+4 to mówiłam ,że to 18 nasty tydzień. Ale lekarze różnią określają. Jak ostatnio zadzwoniłem do gin się umówić to ona liczyła i mówiła,ze piąty tydzień ( dzwoniłam w 5+1)

Nasza też pierwsza. Robiłaś już jakieś kontrolne badania tarczycy? Ja w piątek, w poniedziałek idę odebrać wynik. Dostałam rozkaz od endokrynologa, że jak tylko znajdę w ciążę, mam się zjawić, bo hormon zacznie szalec i grozi to poronieniem. Ja od 1.5 miesiąca nie brałam kwasu foliowego (wcześniej pół roku brałam) bo olalam totalnie wszystko z frustracji już... No i wtedy się udało także znów biorę
W poniedziałek idę na tsh. Nie mogłam zrobić wcześniej bo brałam biotyne, a nie można badać tarczycy jeśli regularnie bierze się właśnie biotyne ponieważ ona zaburza obraz wyników. W poniedziałek muszę właśnie przełożyć wizytę na wtorek ale nie wiem czy się uda..

W poniedziałek idę na tsh. Nie mogłam zrobić wcześniej bo brałam biotyne, a nie można badać tarczycy jeśli regularnie bierze się właśnie biotyne ponieważ ona zaburza obraz wyników. W poniedziałek muszę właśnie przełożyć wizytę na wtorek ale nie wiem czy się uda..
To trzymam kciuki. Ja jestem strasznie ciekawa, czy z wynikiem coś już będzie nie tak, dam znać jutro. W ogóle w lipcu byłam u endokrynologa, bo mój wynik był bardzo bliski 2,5 a to już górna granica dla kobiet, które planują dziecko. Panu doktor powiedziała, że podkręcimy wynik, przepisała większą dawke Letroxu i we wrześniu udało się zajść w ciążę po 7 miesiącach starań. Chciałabym wiedzieć który czynnik o tym zdecydował, by móc dzielić się doświadczeniem. A może wszystkie na raz? Mam kilka koleżanek w pracy, które starają się bezowocnie o dziecko.

To trzymam kciuki. Ja jestem strasznie ciekawa, czy z wynikiem coś już będzie nie tak, dam znać jutro. W ogóle w lipcu byłam u endokrynologa, bo mój wynik był bardzo bliski 2,5 a to już górna granica dla kobiet, które planują dziecko. Panu doktor powiedziała, że podkręcimy wynik, przepisała większą dawke Letroxu i we wrześniu udało się zajść w ciążę po 7 miesiącach starań. Chciałabym wiedzieć który czynnik o tym zdecydował, by móc dzielić się doświadczeniem. A może wszystkie na raz? Mam kilka koleżanek w pracy, które starają się bezowocnie o dziecko.
Ostatnią wizytę miałam w kwietniu, wynik był 2.45 ale dodatkowo zaczęłam brać selen w dawce 200 i cynk. Przestalismy się zabezpieczac od 1 września. I jakoś wyszło :)

Dziewczynki co myślicie o farbowaniu włosów na naszym etapie? :) Będzie ok, czy lepiej poczekać? Szczerze to bardzo nie lubię odrostow i nie chciałabym czekać

Ja mam niedoczynność , ale ostatnio badałam TSH i wynosi 1,06 ,też niedługo idę do endokrynologa. W drugiej ciąży zaszłam w ciąże w 4 cyklu staran a nie mogłam zajść dlatego, że miałam bardzo wysoka prolaktynę ! I tabletki na TSH mi ją zbiły i wtedy zaszłam.

reklama
Do góry