A jak długie masz cykle?27.08
reklama
KINDERBUENOO88
Fanka BB :)
W Polsce chyba lekarz nie przyjmuje bez bety
Jak to? W poprzedniej ciąży nie robiłam bety, na usg sprawdził to co mówię i potwierdził ciąże
KINDERBUENOO88
To chyba na NFZ maja takie wymogi bo prywatni lekarze to nic nie wymagają ja się chyba nie doczekam tej środy macie w planach iść na zwolnienie chorobowe ? Czy będziecie pracować ?
Ja jestem na zaległym urlopie. Mam go do 6.12 i mam zamiar później iść na zwolnienie a może nawet zaraz po genetycznych pod koniec listopada. Nie opłaca mi się wracać do pracy
Jak to? W poprzedniej ciąży nie robiłam bety, na usg sprawdził to co mówię i potwierdził ciąże
To może poprostu moja nie przyjmowała bez bety
A jak długie masz cykle?
Oj różnie. Ostatnie kilka 33-35 dni a wcześniej 40 - 50
KINDERBUENOO88
Jestem na takim zarządzaniu produkcji,np puszczam zlecenia , zamawiam komponenty , raportuje czas pracy itp. dużo liczenia generalnie. Lubię ogólnie swoją pracę ,ale mam system 3 zmianowy, dojeżdżam do pracy godzinę i człowiek taki zakręcony chodzi wiecznie na 3 zmiany. Dziękuję bardzo za odpowiedź dziewczyny w sprawie tych dokumentów i tak będę musiała pojechać do innego miasta złożyć wniosek , ale nie chciałabym się wracać , zwłaszcza ,że i tak nigdzie nie mam tego dokumentu. U mnie obok jest remont i nie mogę się wyspac ,wczoraj spałam 4 godziny i teraz to samo , a dziś znowu idę na noc ;/ Ja chyba pójdę na zwolnienie , po moich stratach,nie ma co ryzykować , i już mi się ciągle siku chce i skurcze mnie łapią w łydkach ,że wysiedzieć nie mogę . Dobrze ,że dziś ostatnia nocka bo juz wykończona jestem. Boje się tylko ,że pójdę na zwolnienie,wszyscy się dowiedzą a zaraz będzie coś nie tak znowu i znowu będę musiała wrocic.w pracy dużo osób zna moją historię.
W ciąży nawet już nie będziesz mogła pracować zmianowo a tym bardziej w nocy czyli masz jak najbardziej wskazane zwolnienie
Ja idę we wtorek do lekarza, miałam iść wczoraj ale lekarka miała duże opóźnienie(okolo 1,5h i to prywatnie) i stwierdziłam że nie będę czekać.Ja do lekarza idę 09.10 dopiero dzisiaj wieczorem odbieram betę
Miałam iść w pon ale stwierdziłam że za wcześnie
Daj znać jak beta wyszła
marti0621
Wow duzo masz tego urlopu , ale to jest zaległy też który cię nazbierał podczas ciąży i macierzyńskiego ? Bo dobrze kojarzę ,że Twój maluszek ma roczek ?Ja jestem na zaległym urlopie. Mam go do 6.12 i mam zamiar później iść na zwolnienie a może nawet zaraz po genetycznych pod koniec listopada. Nie opłaca mi się wracać do pracy
Alicja z Krainy Czarów
od teraz serca mam dwa..
melduję się po wizycie lekarz uparł się że i tak zrobi mi usg i o dziwo był widoczny już pęcherzyk także super za tydzień mam kolejną wizytę - powinien być widoczny dzidziuś, a za dwa tyg - serduszko to będą najdłuższe dwa tygodnie czekania ever
marti0621
U mnie lekarze też ani w jednej ani w drugiej ciąży nie wymagali bety. Ja w drugiej po tym jak straciłam pierwsza robiłam sobie kilka razy na początku dla własnego spokoju. Ciekawe czy będzie mi nie dobrze w tej ciąży. W pierwszej miałam okropne mdłości ,nie mogłam nic gotować bo musiałam otwierać.okno 50 razy a jak weszłam do biedronki to czułam wszystkie zapachy wszystkich produktów i nie mogłam tego wytrzymać a w drugiej ciąży czułam się dużo lepiej tykko 2 razy miałam miłości jak wracalam z pobrania krwi i myślałam że zwymiotuje na chodniku ,ale doszłam do domu i nie zwymiotowalam. A raz zwymiotowalam jak szlam do lekarza w busie stalam cała drogę to była zima każdy w kurtkach i strasznie duszno i zdążyłam wysiąść przejść z 200 metrów i ... . I to był już jakoś 13/14 tydzień
reklama