reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

@Natqaa u nas się sprawdziła Biogaia krople

Dziś byliśmy na ważeniu mały ma prawie 12 tygodni i waży 6200 [emoji85]
Mam pytanko do dziewczyn które używają chusty do jakiej wagi można nosić dziecko w chuscie i czy przy dużej wadze to jest bardzo odczuwalne.
Mój mały najchętniej tylko na rękach by siedział a mi już zaczyna być ciężko

reklama
Ja potwierdzam 😀 z moim pierwszym dzieckiem było jak ręka odjął a teraz mała też skończyła 3 miesiące i jest spokój 🙂 czasem jak coś chyba zjem to poboli ja brzuszek ale odkąd skończyła słynne 3 miesiące problemy z brzuszkiem praktycznie zniknęły 🙂 choć wiadomo pewnie z każdym dzieckiem może być inaczej 🙃
A powiedz mi, jak się u was objawiały problemy brzuszkowe i w jakich porach ?

@Natqaa u nas się sprawdziła Biogaia krople

Dziś byliśmy na ważeniu mały ma prawie 12 tygodni i waży 6200 [emoji85]
Mam pytanko do dziewczyn które używają chusty do jakiej wagi można nosić dziecko w chuscie i czy przy dużej wadze to jest bardzo odczuwalne.
Mój mały najchętniej tylko na rękach by siedział a mi już zaczyna być ciężko
@Emxka - u mnie na chuście jest napisane, że niby do 25 kg, choć nie wyobrażam sobie nosić takiego "klocka". Prędzej mąż będzie nosić, bo mi kręgosłup wysiądzie [emoji6] A teraz chusta jest dla mnie zbawieniem. Drugi dzień chustowania, mały waży 6400 i w końcu ręce i część kręgosłupa odpoczywa. Choć czuję, że inne partie mięśni teraz się napinają, ale chyba muszę się po prostu przyzwyczaić. I jeszcze plus taki, że mały po zamotaniu zasypia. Ze swojej strony bardzo polecam [emoji4]

A powiedz mi, jak się u was objawiały problemy brzuszkowe i w jakich porach ?
Zawsze wieczorem od ok 19 a czasami
wcześniej nawet od 17,w dzień był spokój a wieczorami płacz i prężenie. I jak spała w nocy to wierciła się bardzo, nóżki w górze, puszczala bąki, machała rączkami jak popadło i wierciła się, ogólnie bardzo niespokojna była, zdarzało się jej nawet wybudzić. Teraz ma 13 tygodni i od jakiegoś tygodnia spokój totalny 🙂 czasami na wieczór jeszcze się pręży ale po jakiejś godzinie przechodzi i co najważniejsze ładnie w nocy sypia, tak spokojnie 🙂

Zawsze wieczorem od ok 19 a czasami
wcześniej nawet od 17,w dzień był spokój a wieczorami płacz i prężenie. I jak spała w nocy to wierciła się bardzo, nóżki w górze, puszczala bąki, machała rączkami jak popadło i wierciła się, ogólnie bardzo niespokojna była, zdarzało się jej nawet wybudzić. Teraz ma 13 tygodni i od jakiegoś tygodnia spokój totalny 🙂 czasami na wieczór jeszcze się pręży ale po jakiejś godzinie przechodzi i co najważniejsze ładnie w nocy sypia, tak spokojnie 🙂
O to podobnje jak u mnie.. aczkolwiek wydaje mi ze po prostu uklad nerwowy dojrzal, a dzieje się to podobno kolo 3mies, typowe kolki brzuszne chyba to nie były bo one z kolei tak szybko chyba nie odchodzą.. u mnie tez mala zaczyna marudzić od około 18, rozkręca sie kolo 20 tak, ze nie chce nawet cycka,az wkoncu zasypia- czasami przebudzając się pare razy np do 21. Moja w sobotę skonczy 11tc, wiec mam nadzieje ze jakos za 2-3tyg zauważę, jak ty, roznice 💪😬- cokolwiekby to nie było, czy brzuszek czy nerwy hehe.. a mam pytanie co do twojej diety - stosowałaś jakas ? Czy pozwalasz sobie na słodycze, jesz tzw produkty wzdymajace typu kapusta itd ? Pytam bo niektóre mamy niby diety matki karmiaxej nie maja, a i tak ich dieta zawsze była dosyć zdrowa i np nie jadly slodyczy itd - czyli tych produktów rzekomo problematycznych dla małych dzieci. Pytam zeby znaleźć roznice miedzy nami, bo objawy dzieci maja podobne, ale może się okazać ze ty masz zdrowa diete i przeszlo , a mi np nie przejdzie bo jadam czekolady hehehe 😅

O to podobnje jak u mnie.. aczkolwiek wydaje mi ze po prostu uklad nerwowy dojrzal, a dzieje się to podobno kolo 3mies, typowe kolki brzuszne chyba to nie były bo one z kolei tak szybko chyba nie odchodzą.. u mnie tez mala zaczyna marudzić od około 18, rozkręca sie kolo 20 tak, ze nie chce nawet cycka,az wkoncu zasypia- czasami przebudzając się pare razy np do 21. Moja w sobotę skonczy 11tc, wiec mam nadzieje ze jakos za 2-3tyg zauważę, jak ty, roznice 💪😬- cokolwiekby to nie było, czy brzuszek czy nerwy hehe.. a mam pytanie co do twojej diety - stosowałaś jakas ? Czy pozwalasz sobie na słodycze, jesz tzw produkty wzdymajace typu kapusta itd ? Pytam bo niektóre mamy niby diety matki karmiaxej nie maja, a i tak ich dieta zawsze była dosyć zdrowa i np nie jadly slodyczy itd - czyli tych produktów rzekomo problematycznych dla małych dzieci. Pytam zeby znaleźć roznice miedzy nami, bo objawy dzieci maja podobne, ale może się okazać ze ty masz zdrowa diete i przeszlo , a mi np nie przejdzie bo jadam czekolady hehehe 😅
Mam dietę bo zaważyłam że po pewnych produktach typu smażone problem się nasilał i niestety nie jem też nabiału bo mała ma skazę białkową. A na słodycze bez czekolady sobie często pozwalam 😀

Dziewczyny od kilku dni boli mnie jedna pierś, nie mam żadnego zgrubienia, nie jest zaczerwieniona, poprostu mnie boli jakby gdzieś w środku... Wiecie od czego tak może być? Lub czym sobie pomoc? Bo już nie wiem czy iść do lekarza czy czekać jak samo przejdzie

@Emxka chustę miałam kupioną, bo już wcześniej zagłębiałam się w temat. Dziewczyna przyniosła swoją, więc może można na jej chuście poćwiczyć i dopiero później kupić własną. Musiałabyś się zapytać doradcy.

reklama
Dziewczyny od kilku dni boli mnie jedna pierś, nie mam żadnego zgrubienia, nie jest zaczerwieniona, poprostu mnie boli jakby gdzieś w środku... Wiecie od czego tak może być? Lub czym sobie pomoc? Bo już nie wiem czy iść do lekarza czy czekać jak samo przejdzie
Mam to samo . Czuje jakby kłucie w kanalikach itp. Ale mnie boli prawa pierś, ja noszę małego po prawej stronie często. Więc może ma to jakiś związek 🤔

My też mamy biogaia, ale zwykly dicoflor również bedzie dobrą alternatywą. Radze tylko nie podawać od razu 5 kropli . Tylko zaczynać od 1 kropli . Np.
1 kropla przez 7 dni następnie 2 krople przez 7 dni itd. Aż dojdziecie do 5 kropli .

Dziewczyny czy wasze szkraby lubią jezdzic w wózkach? Mój niekoniecznie... myslalam ze to się zmieni ale nie . Dalej jak mu źle było tak jest do tej pory. Po cichu mam nadzieje ze jak przejdziemy na spacerówkę to może się coś zmieni :)
Zaczęliśmy już 15 tydzień :)

Do góry