reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

reklama
@Emxka polecam również kulic gryzak dziąsełko ,jest świetny . Masuje wszystkie partie dziąseł . No i można posmarować żelem

Załączniki

• Screenshot_20200905-095215_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20200905-095215_Samsung Internet.jpg
    212,5 KB · Wyświetleń: 79
@Nerwicówka35 @Mia12345 moj syn jest taki sam ! 🤦‍♀️ To dziecko ciagke tylko chciałoby aby je zabawiać 😂 Na rekach naklepiej widać świat i to przodem. W wózku tez mi nagle leżeć mie chce ,nawet po uniesieniu lekko oparcia...
Dodatkowo Oli nie chce smoczka, z mojej piersi sobie smoka zrobil . I teraz ... szukamy smoka tego jedynego którego bedzie chciał. Testujemy,testujemy .

Jesli chodzi o przedszkole ,to ja swoją puściłam do zerowki ,ma 6 lat . Maluchy nie noszą maseczek. Szkoła jest fajnie przygotowana na tą śmieszna pandemie ... dzieci mają zajęcia tylko w jednej klasie (teraz mówię o podstawówce) bo klasy zero to wiadomo że mają wszystko w jednej sali.
Dzieci nie maja obowiązku nosic masek w szkole ew. na przerwach ,ale to tylko od klas trzecich .
Z moją w wózku jest to samo 🤦‍♀️ ale się drze jak ją wkładam a jak mówisz na spacer trzeba iść, więc czasem w końcu zaśnie a czasem wracam pędem do domu 😀 co do smoczka u mnie od urodzenia nie chce i wypluwa, mam w domu chyba 20 różnych bo każdy testowałam i nic🤦‍♀️ już się pogodziłam że tak musi być u liczę na to że jak zacznie siedzieć i bawić się to będę miała ciut wytchnienia 🙏😀

@Nerwicówka35 chyba znam odpowiedź dlaczego nasze dzieci tule uwagi wymagają [emoji3] byłam dzisiaj na szczepieniu i lekarz powiedział że jak na 13 tygodni to mała jest bardzo do przodu pod kątem wagi i wzrostu ale też rozwoju, stwierdził za zachowuje się jak dziecko starsze o kilka tygodni i to że ciągle wymaga uwagi to właśnie przez to, bo nudzi się sama, chce się bawić ale jeszcze nie potrafi dobrze trzymać zabawek w rączkach czy też leżeć długo na brzuszku wiec oczekuje kogoś kto jej w tym pomoże. Może Twoje dziecko też tak ma i teraz pozostaje nam czekać jak się nauczą pewnych rzeczy [emoji2368]
Kurcze, to mój mały też musi być do przodu w takim razie. Kończymy dzisiaj 10 tygodni, waga - już prawie 3 kilo więcej od najniższej wagi (w dniu wypisu 3400, a wczoraj ważył 6300), chce być noszonym albo zabawianym cały czas. I jak go noszę to nie na leżąco "na fasolkę", tylko tak, aby mógł się rozglądać i obserwować. Co do wózka to w ogóle jest na nie - czekam, aż zacznie siadać i przesiądziemy się na spacerówkę. A póki co czekam na doradcę chustonoszenia - ostatnią wizytę anulowała, ale mam nadzieję, że na dniach przyjdzie i będę mogła małego nosić w chuście.
Dzisiaj coś małego brzuszek boli i ma problemy z wypróżnianiem. Dostał krople i mam nadzieję, że mu przejdzie. Aż się stał bardzo marudny i nie chce spać w łóżeczku, tylko na rękach.

@Martyna Kołodziejczyk - wielki szacun dla Ciebie. A malutka śliczna [emoji3531] Wydaje mi się, że jednak do Ciebie bardziej podobna.

Halo :)
moje małe dziś skończyło 11 tyg waga 5510 g, także @prusaczek Twój maluch duży :). Ciemieniucha nam wyszła, ale zakupiłam pliwke na nią, zaaplikowałam wyczesałam grzebyczkiem i dziś główka śliczna. Mój malutki gada jak najęty, czasami marudzi czytaj " płakusia". Dziś zaczął chwytać i dotykać, wcześniej juz to robił, ale dziś widać że to świadome. Tfu tfu na szczęście w wózku lubi jeździć i jak marudzi w domu to idziemy na spacer.
@Lil12 nie martw się laktacją, wiem, że karmienie to fajna sprawa, ale czasem wychodzi tak a nie inaczej. A jak się zacznie mm to będziesz mogła sobie gdzieś wyskoczyć samej :). Jak ta krostka biała??
@Martyna Kołodziejczyk brawo kochana. Dzielna z Ciebie mamusia, malutka śliczna i cudowna z Was rodzinka. Mój syncio też ma prababciè 86 lat w tym roku :).
@Doriis uśmiałam się z Twojego posta :).. wiem, że do śmiechu nie jest.. ale tak fajnie to napisałaś :).
@prusaczek daj znać jak po wizycie Pani od chusty ;) czy dawała Ci cenne rady . My się chustujemy i fajnie jest.

Ostatnia edycja:
Kurcze, to mój mały też musi być do przodu w takim razie. Kończymy dzisiaj 10 tygodni, waga - już prawie 3 kilo więcej od najniższej wagi (w dniu wypisu 3400, a wczoraj ważył 6300), chce być noszonym albo zabawianym cały czas. I jak go noszę to nie na leżąco "na fasolkę", tylko tak, aby mógł się rozglądać i obserwować. Co do wózka to w ogóle jest na nie - czekam, aż zacznie siadać i przesiądziemy się na spacerówkę. A póki co czekam na doradcę chustonoszenia - ostatnią wizytę anulowała, ale mam nadzieję, że na dniach przyjdzie i będę mogła małego nosić w chuście.
Dzisiaj coś małego brzuszek boli i ma problemy z wypróżnianiem. Dostał krople i mam nadzieję, że mu przejdzie. Aż się stał bardzo marudny i nie chce spać w łóżeczku, tylko na rękach.

@Martyna Kołodziejczyk - wielki szacun dla Ciebie. A malutka śliczna [emoji3531] Wydaje mi się, że jednak do Ciebie bardziej podobna.
Jakie krople dajesz ?

Dziewczyny a jak u Was wygląda sen nocny waszych pociech? Ja mam wrażenie ze u nas gorzej - przynajmniej od jakis 2tygodni.. juz sobie robilam nadzieje bo mala z dnia na dzień spala coraz to dluzej- najpier 3h, potem 3,5, nawet 4h.. az tu nagle pobudki co 2h, i raczej nie na jedzenie. Wierci sie - nogami dwiema jakby kopie. Cały czas ja spowijam, bo bez tego to czuje ze juz wogole byłaby maniana bo macha tymi raczkami na prawo i lewo i sie bardziej wybudza. Czasami wtedy sobie popierduje- ale to chyba normalne ze niemowlaki czasem to robią, czy to za dnia czy w nocy- w lepsze nocki tez sobie lubiła pruknac i nie wpływało to jakos na jej sen. Nie wiem sama czy powodem jest spowijanie i juz nie chce byc owijana (aczkolwiek jak ja odwijam to wydaje mi się ze jest jeszcze gorzej) czy to wzdecia jednak czy o co kamam 😬 jak jej daje cycka to zawsze bierze i je.. może być to jeszcze glod ? I zeby tak co 2h ?🤔 na glod to zawsze raczej chyba placz a ona nie zawsze nawet chce smoka podc,as tych pobudek

reklama
Dziewczyny a jak u Was wygląda sen nocny waszych pociech? Ja mam wrażenie ze u nas gorzej - przynajmniej od jakis 2tygodni.. juz sobie robilam nadzieje bo mala z dnia na dzień spala coraz to dluzej- najpier 3h, potem 3,5, nawet 4h.. az tu nagle pobudki co 2h, i raczej nie na jedzenie. Wierci sie - nogami dwiema jakby kopie. Cały czas ja spowijam, bo bez tego to czuje ze juz wogole byłaby maniana bo macha tymi raczkami na prawo i lewo i sie bardziej wybudza. Czasami wtedy sobie popierduje- ale to chyba normalne ze niemowlaki czasem to robią, czy to za dnia czy w nocy- w lepsze nocki tez sobie lubiła pruknac i nie wpływało to jakos na jej sen. Nie wiem sama czy powodem jest spowijanie i juz nie chce byc owijana (aczkolwiek jak ja odwijam to wydaje mi się ze jest jeszcze gorzej) czy to wzdecia jednak czy o co kamam 😬 jak jej daje cycka to zawsze bierze i je.. może być to jeszcze glod ? I zeby tak co 2h ?🤔 na glod to zawsze raczej chyba placz a ona nie zawsze nawet chce smoka podc,as tych pobudek
Może ma skok rozwojowy? Wtedy maluszki często mają problem ze snem między innymi... Moja mała też tak miała chyba z 3 tygodnie ale dokuczał jej brzuszek wtedy bo nóżki podkurczala, puszczała bąki i miała twardy brzuch i biegunkę całe 3 tygodnie... Obecnie śpi jak aniołek w nocy i budzi się tylko raz lub dwa na karmienie i śpi dalej, za to w dzień ciężko... Jak pośpi 2 razy po godzince to jest max i to jeszcze muszę ją bujać w wózku bo się wybudza, ale nie narzekam bo najgorzej jak jednak w nocy źle sypia.

Do góry