reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Tak chodziło o 6 godz łącznie. Mamy też zalecone noszenie w odpowiedni sposób to też podobno fajnie rozwija bioderka i noszenie w chustach/nosidełkach. Ogólnie trafiliśmy na fajnego lekarza poszliśmy z pępkiem a zostałam poinstruowana jak nosić przewracać na brzuszek co ewentulnie robić jakby kołki się pojawiły
Zaraz wyślę męża po linomag, my używamy żelu do mycia linomag i jak narazie się sprawdza więc mam nadzieję że krem też będzie ok, a używasz go też do pupy czy tylko na ciałko?
używam też do pupki :) i całe ciało. No to super z tym lelarzem :). Ja muszę jeszxze znależć miejsce gdzie robią usg bioderek.

reklama
Ja robiłam w mojej poradni, ale prywatnie. W szpitalu tez robili odpłatnie... Terminy takie do dwóch tygodni, ale umawialam sie od razu po porodzie.
O widzisz. Ja wiem, że odpłatnie, ale nie sadziłam, że terminy takie odległe :/. Miałam dziś to zrobić i zapomniałam ehhh

Ja miałam polecone jedno miejsce ale tam tylko na NFZ i powinnam umawiać małego zaraz po urodzeniu żeby się dostać ale tego nie zrobiłam [emoji58] i dopiero w 3 miejscu udało mi się umówić tak żeby mieścił się w granicach 6-8 tygodni życia tak jak miałam zalecone

Ja mialam zalecenie szybko zrobić z powodu miednicowego ułożonia.
Dziewczyny czy wasze dzieci też tak dużo poplakuja? Moja nie chce spać w dzień, zasypia tylko przy piersi i po odlozeniu od razu się budzi. Nie ważne czy odkladam ja do wozka czy łóżeczka. Jak cycus w buzi to ok, potem ewentualnie na rekach i tyle... potem jest placzliwa, bo zmęczona, juz się poddaje, bo nigdzie wyjsc nie mogę... No i jeszcze przy piersi od razu zasypia wiec nie dojada, a ja jej nie umiem budzić raz czy dwa mi wyjdzie i koniec. Poddaje aie...

Ja mialam zalecenie szybko zrobić z powodu miednicowego ułożonia.
Dziewczyny czy wasze dzieci też tak dużo poplakuja? Moja nie chce spać w dzień, zasypia tylko przy piersi i po odlozeniu od razu się budzi. Nie ważne czy odkladam ja do wozka czy łóżeczka. Jak cycus w buzi to ok, potem ewentualnie na rekach i tyle... potem jest placzliwa, bo zmęczona, juz się poddaje, bo nigdzie wyjsc nie mogę... No i jeszcze przy piersi od razu zasypia wiec nie dojada, a ja jej nie umiem budzić raz czy dwa mi wyjdzie i koniec. Poddaje aie...
Ja mam to samo z moją małą, w dzień karmie ja piersią co godzinę, zasypia przy niej więc nie dojada, jak ją odłożę to po 5 min się budzi ale grzecznie leży i po ok godzinie płacz bo chce jeść🙂 jak ją nakarmię o 21 to budzi się o 2 a później 5,7,9 i już co godzinę do wieczora 🙂 postaniwlam że raz dziennie będę jej dawać butle z mm żeby była oswojona w razie jak muszę wyjść, zjadła dzisiaj 120 ml, pomyślałam że pewnie faktycznie mało je z piersi ale nie... Po godzinie znowu płacz i do cyca 🙂 one chyba potrzebują naszej bliskości jakoś w nadmiarze 🙂 ja już się pogodziłam z tym, mma nadzieję że max do 3 miesiąca to potrwa 🙂

Ja właśnie caly czas się boję, że ona nie dojada... w czwartek idę do doradcy i zobaczę co mi powie. A zapomniałam napisać, ze my juz po szczepieniu, bylo duzo płaczu, ale dała radę.

@Nerwicówka35 a ile Ty teraz sciagasz mleka? Coraz więcej czy caly czas tak samo?

Ostatnia edycja:
Ja właśnie caly czas się boję, że ona nie dojada... w czwartek idę do doradcy i zobaczę co mi powie. A zapomniałam napisać, ze my juz po szczepieniu, bylo duzo płaczu, ale dała radę.

@Nerwicówka35 a ile Ty teraz sciagasz mleka? Coraz więcej czy caly czas tak samo?

Chyba się ustabilizowało, bo mimo picia femaltikera, ściągam tyle samo. W ciągu dnia ok 110-130ml, a po nocy 150-180ml. Odciągam się 6 razy/dobe, średnio co 4 h. Ale mojemu dziecku nie zawsze to wystarcza, a raczej nie zdąrzę sie odciągnąć a Mała już płacze, że głodna i wtedy wchodzi mm. A na noc z premedytacją dajemy jej mm, żeby trochę dłużej pospała

reklama
@Lil12 mam ten sam problem mały wisiałby tylko na cycku też się boję że nie dojada. We wtorek idę do położnej to go zważę i sprawdzę czy jest ok. Daj znać jak będziesz po wizycie u doradcy

Do góry