reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Gratulacje:) a jak się czujesz?
Ja już super :). Tylko kurde Wam pisałam zjedzcie coś przed porodem, a sama z wrażenia zapomniałam ... cukier tak mi spadł, że 2 h po nim pod prysznicem słabo mi się zribiło. Ale zjadłam i od razu lepiej :). I smiałam do mojego, że mu kolejne 2 h z młodym załatwiłam hihi.
Poród sam w sobie bardzo ok :). 1 faza z pieknymi skurczami... druga faza bez skurczy 😱. Ale jak pisałam położna cudowna i robiłam to co mówiła. Bolało całkiem inaczej niż przy dziewczynach, ale myślę, że to dlatego że przed czasem i indukcja. Ale już smigam siedzę ;), chodzę itp także nie narzekam.
Sciskam Was mocno.

reklama
Halo kochane :)
mam to moje małe cudo :). Chwile to trwało, ale jednak wywolywany to wywoływany. Daliśmy radę 3 h i był na świecie. Położna przecudowna kobieta.
Remek dziś o 10:10 się pojawił :) : 3200 g, 54 cm.

@MK_Piotrowiak smarowanie po karmieniu 2 dni i będzie po bólu. Super, że spada crp jeszcze kilka dni i w domku :)
Gratuluję 🥰 zdrówka dla Ciebie i małego :) rzeczywiście smaruje cały czas po karmieniu i jest już dobrze 😊

Nas wypuszczą w środę najwcześniej 😥

Całe szczęście spada ale i tak wypuszczą nas dopiero we wtorek albo środę 😭

Mała nie może kupki od wczoraj zrobić i przy karmieniu mi tak wierzga, że szok ... mam tak poranione przez to piersi, że normalnie chyba zacznę płakać 😭
Znacie jakiś szybki sposób na wygojenie 😥?
Smaruję maltanem po każdym karmieniu .
mi pomogła lanolina i wietrzenie, cały dzień z cyckami na wierzchu biegałam i jest super a jeszcze w sobotę na myśl o karmieniu chciało mi się płakać.

Halo kochane :)
mam to moje małe cudo :). Chwile to trwało, ale jednak wywolywany to wywoływany. Daliśmy radę 3 h i był na świecie. Położna przecudowna kobieta.
Remek dziś o 10:10 się pojawił :) : 3200 g, 54 cm.

@MK_Piotrowiak smarowanie po karmieniu 2 dni i będzie po bólu. Super, że spada crp jeszcze kilka dni i w domku :)
super gratulacje 🥰❤️❤️

@Kejti90. Gratuluje 🥰 odpoczywaj dużo siły i zdrowka dla was

Ja po kolejnym ktg i badaniu szyjki. Lekarz twierdzi, ze jeszcze nie ma zadnego rozwarcia, a tu juz 38 tydzien. Mamcie...czy Wy mialyscie duzo wczesniej chociaz minimalne rozwarcie szyjki, czy to przychodzi pozniej? Zaczynam sie martwic, ze to wynika z jakiegos mojego lenistwa czy zaniedbania. Na spacery chodze, ale nie powiem zebym sie przemeczala.

reklama
Ja po kolejnym ktg i badaniu szyjki. Lekarz twierdzi, ze jeszcze nie ma zadnego rozwarcia, a tu juz 38 tydzien. Mamcie...czy Wy mialyscie duzo wczesniej chociaz minimalne rozwarcie szyjki, czy to przychodzi pozniej? Zaczynam sie martwic, ze to wynika z jakiegos mojego lenistwa czy zaniedbania. Na spacery chodze, ale nie powiem zebym sie przemeczala.
wydaje mi się ze nie masz co się martwić, ja nie wiem jak u mnie było z rozwarciem bo w Danii nie sprawdzają przed. 41+3 miałam 2 cm i wtedy położna zrobiła mi masaż szyjki macicy i na drugi dzień się zaczęło 😁😁

Do góry