reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Gratulacje:) a jak się czujesz?
Ja już super :). Tylko kurde Wam pisałam zjedzcie coś przed porodem, a sama z wrażenia zapomniałam ... cukier tak mi spadł, że 2 h po nim pod prysznicem słabo mi się zribiło. Ale zjadłam i od razu lepiej :). I smiałam do mojego, że mu kolejne 2 h z młodym załatwiłam hihi.
Poród sam w sobie bardzo ok :). 1 faza z pieknymi skurczami... druga faza bez skurczy 😱. Ale jak pisałam położna cudowna i robiłam to co mówiła. Bolało całkiem inaczej niż przy dziewczynach, ale myślę, że to dlatego że przed czasem i indukcja. Ale już smigam siedzę ;), chodzę itp także nie narzekam.
Sciskam Was mocno.

reklama
Halo kochane :)
mam to moje małe cudo :). Chwile to trwało, ale jednak wywolywany to wywoływany. Daliśmy radę 3 h i był na świecie. Położna przecudowna kobieta.
Remek dziś o 10:10 się pojawił :) : 3200 g, 54 cm.

@MK_Piotrowiak smarowanie po karmieniu 2 dni i będzie po bólu. Super, że spada crp jeszcze kilka dni i w domku :)
Gratuluję 🥰 zdrówka dla Ciebie i małego :) rzeczywiście smaruje cały czas po karmieniu i jest już dobrze 😊

Nas wypuszczą w środę najwcześniej 😥

Całe szczęście spada ale i tak wypuszczą nas dopiero we wtorek albo środę 😭

Mała nie może kupki od wczoraj zrobić i przy karmieniu mi tak wierzga, że szok ... mam tak poranione przez to piersi, że normalnie chyba zacznę płakać 😭
Znacie jakiś szybki sposób na wygojenie 😥?
Smaruję maltanem po każdym karmieniu .
mi pomogła lanolina i wietrzenie, cały dzień z cyckami na wierzchu biegałam i jest super a jeszcze w sobotę na myśl o karmieniu chciało mi się płakać.

Halo kochane :)
mam to moje małe cudo :). Chwile to trwało, ale jednak wywolywany to wywoływany. Daliśmy radę 3 h i był na świecie. Położna przecudowna kobieta.
Remek dziś o 10:10 się pojawił :) : 3200 g, 54 cm.

@MK_Piotrowiak smarowanie po karmieniu 2 dni i będzie po bólu. Super, że spada crp jeszcze kilka dni i w domku :)
super gratulacje 🥰❤️❤️

@Kejti90. Gratuluje 🥰 odpoczywaj dużo siły i zdrowka dla was

Ja po kolejnym ktg i badaniu szyjki. Lekarz twierdzi, ze jeszcze nie ma zadnego rozwarcia, a tu juz 38 tydzien. Mamcie...czy Wy mialyscie duzo wczesniej chociaz minimalne rozwarcie szyjki, czy to przychodzi pozniej? Zaczynam sie martwic, ze to wynika z jakiegos mojego lenistwa czy zaniedbania. Na spacery chodze, ale nie powiem zebym sie przemeczala.

reklama
Ja po kolejnym ktg i badaniu szyjki. Lekarz twierdzi, ze jeszcze nie ma zadnego rozwarcia, a tu juz 38 tydzien. Mamcie...czy Wy mialyscie duzo wczesniej chociaz minimalne rozwarcie szyjki, czy to przychodzi pozniej? Zaczynam sie martwic, ze to wynika z jakiegos mojego lenistwa czy zaniedbania. Na spacery chodze, ale nie powiem zebym sie przemeczala.
wydaje mi się ze nie masz co się martwić, ja nie wiem jak u mnie było z rozwarciem bo w Danii nie sprawdzają przed. 41+3 miałam 2 cm i wtedy położna zrobiła mi masaż szyjki macicy i na drugi dzień się zaczęło 😁😁

Do góry