reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Taaak 😍 Wczoraj (12.06.2020 r.) O godz. 15:55 powitaliśmy na świecie Maksymiliana 👣 Główka 36 cm, 4020 g, 59 cm, 9/10, Porod SN bez znieczulenia z nacięciem 😍 Najlepszy porod na świecie od 4 skurcze, 8 na porodówce odpłynięcie częściowe wód a już po 15:55 Maks z nami ❤❤❤ Tyle się działo że nie miałam czasu w ogóle nawet napisać 😱 Jestem ogromnie przeszczęśliwa i w ogóle jeśli są depresję poporodowe to ja właśnie przeżywam coś w ogóle odwrotnego 😂😂😂

Jeśli chodzi o szczepienia, to ja szczepie. Wszystkie podstawowe i takie na które moje dziecko jest bardziej narażone. Nikt z mojej rodziny nie miał NOPa, ale mam w rodzinie przypadki śmierci nieszczepionych dzieci. Oczywiście to nie te czasy, ale moja prababcia (też Michalina) urodziła 7 dzieci, a później została jej 5tka, jedno dziecko zabrało krztusiec, a drugie zachorowało na odrę i z powodu powikłań zmarło. Niestety w jej czasach szczepien nie było, a przynajmniej ogólnodostępnych. Nie wyobrażam sobie stracić jednego dziecka, a co dopiero dwójki 😰
Gratulacje 🥰 kawał chłopa widzę 😁

reklama
Taaak 😍 Wczoraj (12.06.2020 r.) O godz. 15:55 powitaliśmy na świecie Maksymiliana 👣 Główka 36 cm, 4020 g, 59 cm, 9/10, Porod SN bez znieczulenia z nacięciem 😍 Najlepszy porod na świecie od 4 skurcze, 8 na porodówce odpłynięcie częściowe wód a już po 15:55 Maks z nami ❤️❤️❤️ Tyle się działo że nie miałam czasu w ogóle nawet napisać 😱 Jestem ogromnie przeszczęśliwa i w ogóle jeśli są depresję poporodowe to ja właśnie przeżywam coś w ogóle odwrotnego 😂😂😂

Jeśli chodzi o szczepienia, to ja szczepie. Wszystkie podstawowe i takie na które moje dziecko jest bardziej narażone. Nikt z mojej rodziny nie miał NOPa, ale mam w rodzinie przypadki śmierci nieszczepionych dzieci. Oczywiście to nie te czasy, ale moja prababcia (też Michalina) urodziła 7 dzieci, a później została jej 5tka, jedno dziecko zabrało krztusiec, a drugie zachorowało na odrę i z powodu powikłań zmarło. Niestety w jej czasach szczepien nie było, a przynajmniej ogólnodostępnych. Nie wyobrażam sobie stracić jednego dziecka, a co dopiero dwójki 😰
gratulacje ❤️❤️ super ze tak sprawnie poszło 😊😊urodziłaś w terminie czy po?

MK_Piotrowiak No ja tylko w klapkach mogę chodzić bo w buty nie wejdę 😂 pochodziłabym po schodach ale nigdzie w okolicy nie ma dlatego zabrałam się za porządki 😜
U mnie właśnie przeszła burza i się przyjemnie zrobiło bo było tak duszno ze nie dało się oddychać

Taaak [emoji7] Wczoraj (12.06.2020 r.) O godz. 15:55 powitaliśmy na świecie Maksymiliana [emoji188] Główka 36 cm, 4020 g, 59 cm, 9/10, Porod SN bez znieczulenia z nacięciem [emoji7] Najlepszy porod na świecie od 4 skurcze, 8 na porodówce odpłynięcie częściowe wód a już po 15:55 Maks z nami [emoji3590][emoji3590][emoji3590] Tyle się działo że nie miałam czasu w ogóle nawet napisać [emoji33] Jestem ogromnie przeszczęśliwa i w ogóle jeśli są depresję poporodowe to ja właśnie przeżywam coś w ogóle odwrotnego [emoji23][emoji23][emoji23]

Jeśli chodzi o szczepienia, to ja szczepie. Wszystkie podstawowe i takie na które moje dziecko jest bardziej narażone. Nikt z mojej rodziny nie miał NOPa, ale mam w rodzinie przypadki śmierci nieszczepionych dzieci. Oczywiście to nie te czasy, ale moja prababcia (też Michalina) urodziła 7 dzieci, a później została jej 5tka, jedno dziecko zabrało krztusiec, a drugie zachorowało na odrę i z powodu powikłań zmarło. Niestety w jej czasach szczepien nie było, a przynajmniej ogólnodostępnych. Nie wyobrażam sobie stracić jednego dziecka, a co dopiero dwójki [emoji27]
Gratuluję

@Michasia0 gratulacje :), kawał chłopa i super, że miałaś taki super poród i że jesteś happy :).
@paulinak93 oj ja tu nie mam relaksu ;), ale korzystam i czytam ;). Tv nie ma jak poogladać, bo współlokatora po 15 minutach wyłącza bo ją głowa boli. A jak dzidziol się pojawi, to dużo będzie do zrobienia, ale zawsze czas na przyjemności można znaleźć.
I nie stresuj się się porodem... nawet jeśli będzie indukcja to zajmą się Tobą dobrze :). Na spokojnie :). Wczoraj miałam pierwiosnkę 41 tydz i też indukcja , dali jej balonik i mówia, ze cała noc będzie mieć i o 6 idzie na porodówkę- to strasznie panikowała... mówię na spokojnie, bo zaszkodzisz i sobie i dziecku. No i mam nadzieję, że przy porodzie dała radę :).

gratulacje ❤️❤️ super ze tak sprawnie poszło 😊😊urodziłaś w terminie czy po?

MK_Piotrowiak No ja tylko w klapkach mogę chodzić bo w buty nie wejdę 😂 pochodziłabym po schodach ale nigdzie w okolicy nie ma dlatego zabrałam się za porządki 😜
U mnie właśnie przeszła burza i się przyjemnie zrobiło bo było tak duszno ze nie dało się oddychać
Dwa dni po terminie z USG ☺️ ale zaczynało się dziać idealnie w terminie. I wszystko to po seksie ❤️ Najpierw miałam truskawkowy śluz, później odszedł czop na drugi dzień, a na trzeci już rodziłam :D i w ogóle ból przy tym porodzie w skali od 1-10 to 7, jak jechałam na porodowke to w ogóle nie byłam do końca przekonana, że rodzę 😂 Myślałam, że zrobią mi ktg i najpierw sprawdzą, a tu przyjechałam i chluś wodami. Bo takie bóle to już od piątku w zasadzie mnie nawiedzały. W porównaniu do porodu indukowanego oksytocyną to jest niebo, a ziemia.

Dziewczyny a ja przeżywam największy koszmar w moim życiu 😭 w piątek tydzień po porodzie dopiero wyszłyśmy z malutka do domu jak już potwierdzili ze wyniki są ok, a wczoraj mnie zabrała karetka bo dostałam silnego krwotoku 😭 jestem w szpitalu po zabiegu, bez mojej kruszynki 😭 zamiast cieszyć się z powrotu do domu to jestem tu sama i odchodzę od zmysłów 😭

Dziewczyny a ja przeżywam największy koszmar w moim życiu 😭 w piątek tydzień po porodzie dopiero wyszłyśmy z malutka do domu jak już potwierdzili ze wyniki są ok, a wczoraj mnie zabrała karetka bo dostałam silnego krwotoku 😭 jestem w szpitalu po zabiegu, bez mojej kruszynki 😭 zamiast cieszyć się z powrotu do domu to jestem tu sama i odchodzę od zmysłów 😭
bardzo mi przykro☹️ życzę zdrowia i zeby jak najszybciej Cie wpisali. Wiesz ile czasu spędzisz w szpitalu?

Dwa dni po terminie z USG ☺️ ale zaczynało się dziać idealnie w terminie. I wszystko to po seksie ❤️ Najpierw miałam truskawkowy śluz, później odszedł czop na drugi dzień, a na trzeci już rodziłam :D i w ogóle ból przy tym porodzie w skali od 1-10 to 7, jak jechałam na porodowke to w ogóle nie byłam do końca przekonana, że rodzę 😂 Myślałam, że zrobią mi ktg i najpierw sprawdzą, a tu przyjechałam i chluś wodami. Bo takie bóle to już od piątku w zasadzie mnie nawiedzały. W porównaniu do porodu indukowanego oksytocyną to jest niebo, a ziemia.

Ale super, mam nadzieje ze u mnie będzie podobnie ❤️

@Mia12345 bardzo mi przykro 😢 oby szybko Cie wypisali, trzymamy kciuki 😘

reklama
@Mia12345 O nie 😱 Jak się czujesz po zabiegu? Lekarze mówili kiedy Cię wypuszczą?

@paulinak93 Na pewno albo i lepiej☺️ Dziewczyna z mojej sali rodziła 4 godziny 😂 Pierworódka, miała skierowanie na CC z powodu urazu kości biodrowej i nie zdążyli jej zrobić CC, urodziła naturalnie, zero nacięcia, zero pęknięcia szox. No ale hmm 22 lata ma i pewnie musi mieć super geny do rodzenia :D

Do góry