reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Vigantol jest lekiem i fajnym, bo bez smaku, z tym, że w kropli jest chyba 500 jednostek, a mi powiedziano, zeby podawac 400 jednostek.

reklama
Cześć Dziewczyny!

Dołączam do Was w sumie już w samej końcówce ciąży. Śledzę Wasze wpisy od stycznia, ale nauczona poprzednim doświadczeniem (2 poronienia) bałam się cokolwiek napisać, aby znowu się nie tłumaczyć, dlaczego znikam z forum...

Termin z o.m. mam na 25.06. - tak jak Ty sariska. W środku siedzi syn - pierworodny [emoji4]

@Doriis - my także mamy przygotowany Vigantol ze względu na to, że to lek a nie suplement. Zobaczymy czy mały będzie go tolerować, bo czytałam wpisy na innych grupach, że czasami pojawiają się bóle brzuszka.

Z jednej strony zazdroszczę już tym forumowiczkom, co mają swoje pociechy przy sobie. A z drugiej - coraz bardziej zaczynam się bać, szczególnie tego jak będzie po porodzie. Szkołę rodzenia mi odwołali ze względu na koronawirusa; niby oglądałam jakieś filmiki na YouTube, ale mam nadzieję, że odezwie się instynkt macierzyński i jakoś to będzie [emoji6]

Pozdrawiam [emoji6]

Cześć Dziewczyny!

Dołączam do Was w sumie już w samej końcówce ciąży. Śledzę Wasze wpisy od stycznia, ale nauczona poprzednim doświadczeniem (2 poronienia) bałam się cokolwiek napisać, aby znowu się nie tłumaczyć, dlaczego znikam z forum...

Termin z o.m. mam na 25.06. - tak jak Ty sariska. W środku siedzi syn - pierworodny [emoji4]

@Doriis - my także mamy przygotowany Vigantol ze względu na to, że to lek a nie suplement. Zobaczymy czy mały będzie go tolerować, bo czytałam wpisy na innych grupach, że czasami pojawiają się bóle brzuszka.

Z jednej strony zazdroszczę już tym forumowiczkom, co mają swoje pociechy przy sobie. A z drugiej - coraz bardziej zaczynam się bać, szczególnie tego jak będzie po porodzie. Szkołę rodzenia mi odwołali ze względu na koronawirusa; niby oglądałam jakieś filmiki na YouTube, ale mam nadzieję, że odezwie się instynkt macierzyński i jakoś to będzie [emoji6]

Pozdrawiam [emoji6]
Witaj :). Super, że dołączyłaś. Trzymam kciuki za końcówkę :). Niczym się nie stresuj. Instynkt sam przychodzi :) i większość mamusiek wie co robić. Twarde z nas babki :). A ja jeszcze nie mam Wit D... Ale zakupię.
Dziś do położnej będę dzwonić;), do tej co była przy moich małych hehe. Mąż dzwonił po numer bo zmieniliśmy przychodnie i Pani w recepcji to upominaja, że już dawno powinnam mieć wybraną i się jej radzić ;).
Moja młodsza córa dostała się do klasy 2 w szkole muzycznej także radocha jest :).
Remoncik w sypialni się robi... A ja idę dziś szyć;) wczoraj udało mi się skończyć dla dzieciaków foto książkę dziś mam luz ;).
@Doriis pamiętaj, że przestój z kupka może być do 3-4dni najważniejsze by to nie bolało.
Miłego mamusie.

Hej dziewczyny jak to jest z tą szyjką? Na ostatniej wizycie lekarz mi powiedział że mam 1.5 cm nie zastanawiałam się czy to dobrze czy źle bo do tej pory było wszystko ok a teraz widzę że @sariska masz podobny termin a 2x dłuższą czy mam się martwić [emoji58]

Hej dziewczyny jak to jest z tą szyjką? Na ostatniej wizycie lekarz mi powiedział że mam 1.5 cm nie zastanawiałam się czy to dobrze czy źle bo do tej pory było wszystko ok a teraz widzę że @sariska masz podobny termin a 2x dłuższą czy mam się martwić [emoji58]
Nie musisz się martwić..na tym etapie dobrze, że się skraca. Gorzej jest że skracającą we wcześniejszych tyg ciąży. Bo skracającą się szyjka to przedwczesny poród.. jak widać mi to chyba jednak nie grozi;).

reklama
Kurde dziewczyny, my juz rozpakowani 5.06 1:20 :D alez to szybko poszło
Błażej, 2810, 52cm, poród rodzinny :)
gratulacje ❤️ super ze na forum same Expressy może i mi się trafi szybki poród 😁😁

@prusaczek witamy, rozgośc się 😁 ja tez niedawno dopiero dołączyłam.

Ja mam termin na dziś ale nic się nie dzieje, zmęczona byłam pół dnia przespałam, a teraz mnie lekko pobolewa brzuch i plecy na wysokości nerek.. nie wiem czy ja już sobie wkręcam czy coś zaczyna się dziać.. eh to czekanie mnie wykończy.
Jak wam minął dzień?

Do góry